ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CHAOS REALM



Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα;

Γεια σας είμαι ο Δημήτρης από τους Chaos Realm και είμαι ο μπασίστας και τραγουδιστής ακόμα στην μπάντα είναι ο Θάνος Κομπορόζος στην κιθάρα και ο αδερφός μου Βασίλης στα ντραμς. Οι Chaos δημιουργηθήκαμε το 2015-16 όταν ήμασταν ακόμα μαθητές και πλέον έχει κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ μας “World Under Attack” και θα λέγαμε ότι έχουμε σαν βάση το thrash metal με επιρροές melodic death metal.

Τι σας ώθησε να σχηματίσετε την μπάντα, ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι λόγοι;

Ο  λόγοι που μας ώθησαν στον σχηματισμό της μπάντας ήταν και είναι η κοινή μας αγάπη για την μουσική και την metal καθώς και η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν δημιουργείς  κάτι δικό σου. Αλλά όσον άφορα τα ερεθίσματα όπως προείπα είναι η χαρά της δημιουργίας και η αγάπη για την μουσική, η ευχαρίστηση που σου δίνει μια live εμφάνιση αλλά πιστεύω ένα από τα κύρια ερεθίσματα είναι οι μεγάλες μπάντες που μας επηρέασαν όπως και ότι οι γονείς μας άκουγαν και μερικές φορές ακόμα ακούν αυτή την μουσική.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας στο κοινό που δεν σας έχει ακούσει ακόμα;

Λοιπόν σε αυτό το θέμα όσον αφορά έχουμε ακούσει από heavy-thrash μέχρι death-black. Εμείς όμως θα λέγαμε όπως και λέμε ότι είμαστε μια μπάντα με βάση thrash-melodic death metal και μετά διάφορες επιρροές από διάφορα metal genres δηλαδή με απλά λόγια Metal. Αλλά για το κοινό που δεν μας ξέρει αυτά είναι φαμφάρες οπότε ας πούμε ότι σε όσους αρέσουν οι Death, Amon Amarth, Sepultura και Sodom κλπ, δηλαδή ότι ανήκει στο thrash-melo death θα του άρεσε.

Ποια γκρουπ σας έχουν επηρεάσει μουσικά;

Όπως είπα και πριν μπάντες που μας έχουνε επηρεάσει σαν μπάντα εμάς είναι πρώτοι και κύριοι, οι τρομεροί Death ακόμα είναι Sepultura, Sodom, Exodus,  φυσικά οι Judas Priest, Amon Amarth και γενικά melodic death και ίσως λίγο Helloween.

Πώς προέκυψε το όνομα Chaos Realm του συγκροτήματος;

Το πως προέκυψε το όνομα δεν είναι ότι σημαίνει κάτι ούτε ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλός ψάχναμε ένα που να ταιριάζει με αυτό το είδος που παίζουμε και να είναι απλό και έτσι μια μέρα όταν εγώ με τον Θάνο ήμασταν στο σχολείο μας ήρθε έτσι απλά, μια ωραία μέρα στο λύκειο χαχαχα.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για το γράψιμο των στίχων;

Οι στίχοι γράφονται από εμένα κατά κύριο λόγο και έχουν ως θεματολογία τον πόλεμο και την ιστορία όπως για παράδειγμα το 1066 ( Τhe battle of Hastings), δηλαδή η στιχουργία έχει να κάνει με την πολεμική ιστορία παγκοσμίως από την αρχαιότητα μέχρι τον μεσαίωνα και την εποχή της αποικιοκρατίας και μέχρι του Nαπολέοντα, αυτά.

Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε;

Υλικό μας υπάρχει από το πρώτο μας άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα και μπορείτε να το βρείτε στο Spotify αναζητώντας Chaos Realm, φυσικά στο YouTube από το κανάλι μας και ακόμα όσοι επιθυμούν κάτι χειροπιαστό μπορούν να έρθουν σε επαφή μας για να προμηθευτούν cd.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον σας σαν μπάντα;

Για αρχή έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πάνω στο 2ο μας άλμπουμ και οι στόχοι μας για την μπάντα είναι μετριασμένοι και όχι υπερβολικοί, κυνηγάμε όσο μπορούμε το “όνειρο”και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για αυτό και αν είμαστε καλοί θα το πετύχουμε ότι και να κάνουμε αλλιώς θα μείνουμε μια από τις εκατομμύρια άλλες μπάντες.

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής metal σκηνής;

Λοιπόν τα θετικά της ελληνικής metal σκηνής είναι ότι υπάρχουν πολύ καλές μπάντες σε όλα τα είδη της metal που είναι σε πραγματικά καλό επίπεδο και πατάνε άνετα κάτω μπάντες του εξωτερικού, καθώς και ένα μέρος του κοινού είναι όντως κοινό με την έννοια της λέξης που υποστηρίζει μια καλή προσπάθεια. Αλλά όσον αφορά τα αρνητικά θα είμαι σύντομος, υπάρχουν κάμποσες μπάντες που την έχουν δει Metallica και νομίζουν ότι είναι τρομεροί ενώ έχουν μόνο 40 άτομα που τους ακούν αλλά εδώ έρχεται και κολλάει το κοινό που υπάρχει που αντί να υποστηρίξει μια μπάντα την κριτικάρει λες και είναι αυτοί οι τρομεροί φωστήρες αλλά αυτό είναι θέμα παιδιάς και αντίληψης όμως είναι ένα άλλο θέμα αυτό, όμως σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε και θα το κάνουμε. Ένα άλλο αρνητικό είναι η εκμετάλλευση που υπάρχει στα live stages και γενικά στα live. Και το σημαντικότερο είναι οι “managers” και οι PR οι οποίοι δημιουργούν φρούδες ελπίδες με σκοπό να πάρουν λεφτά από τις μπάντες που έχουν ένα όνειρο, οι δισκογραφικές είναι τώρα άλλου παπά ευαγγέλιο. Εν τέλη η ελληνική σκηνή έχει μεγάλα ονόματα και κλίκες που τα ελέγχουν όλα και αν δεν ανήκεις εκεί ή αν δεν έχεις αρκετό χρήμα για να το κάνεις μένεις εκτός. Οπότε η ελληνική σκηνή είναι ένας βόθρος που ζέχνει με μια μικρή ηλιαχτίδα φωτός από μικρές αλλά πολύ καλές μπάντες που έχουν έναν μεγάλο Γολγοθά μπροστά τους, όπου επικρατεί όπως παντού η εκμετάλλευση, το μίσος, το ψέμα και τα οικονομικά προβλήματα αλλά αν έχεις ένα όνειρο δεν σε νοιάζει τίποτα και αυτή είναι η αλήθεια.

Υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες στην Ελλάδα που βρίσκεται ενδιαφέρουσες;

Ναι υπάρχουν, αν και δεν υπάρχει σαν ιδέα κάτι καινούργιο ίσως λόγο φόβου, αλλά υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες όπως οι Tidal Dreams, Yovel, Dreamlord, Rhodium, Moral Corruption, Myinferno.

Ο επίλογος δικός σας...

Ο επίλογος είναι πάντα το πιο δύσκολο αλλά ότι ήταν να πω το είπα, αυτοί είναι οι Chaos Realm και θα χαρούμε να μας υποστηρίξετε ή να μας ακούσετε και έχω να πω για τις άλλες μπάντες ότι αν έχουν ένα όνειρο να το κυνηγάνε αλλά να είναι και ρεαλιστές και το κοινό ρε παιδιά ας είμαστε κοινό με την έννοια της λέξεις και όχι μόνο στα μεγάλα ονόματα, οι underground έχουν ανάγκη αρκεί να το αξίζουμε, τέλος σας ευχαριστούμε πολύ για την ωραία αυτή ευκαιρία της συνέντευξης και εσείς στην underground skini κάνετε μια πραγματικά καλή προσπάθεια, μπράβο σας.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου