ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLACK PATH



Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Κώστα Μέξη (φωνητικά)

Θα θέλαμε να μας συστηθείτε, με λίγα λόγια για εσάς.

Ξεκινήσαμε ενεργά το καλοκαίρι του 2009. Έχουμε κυκλοφορήσει το “Dominion in Pain” (EP) το 2013 και το “Final act: Martyr” (Full length album) το 2017. Έχουμε 2 Music Videos για τα κομμάτια “Ministry of sin” και “Blackened requiem”, αρκετά playthroughs και είμαστε ενεργοί με live εμφανίσεις από το 2011 σε τοπικά lives και festivals συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεών μας ως support acts στους Hate (POL) και Ulcerate (NZ) στην Αθήνα. 

Ποια είναι τα μουσικά ακούσματα των Black Path;

Έχουμε και κοινά και διαφορετικά ακούσματα. Σίγουρα υπάρχει το metal στην πλειοψηφία που μας ενώνει. Πέρα απ' αυτό, κάθε μέλος έχει μια διαφορετική κλίση σε άλλα είδη όπως Rock, κλασική μουσική, ηλεκτρονική μουσική, Pop (Justin είσαι τρέλα), Punk και Avant garde.

Εσείς τοποθετείτε τους εαυτούς σας κάπου συγκεκριμένα, σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα;

Πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό είμαστε παιδιά του Σουηδικού ήχου ως βάση (At the gates, The Haunted, Bloodbath, Opeth κλπ) και μετά του πιο πρόσφατου Tech ρεύματος (Obscura, Beyond creation, Necrophagist κλπ). Έχουμε επίσης κάποιες Deathcore, Black metal, Groove, Doom και Neoclassical επιρροές σε κάποια κομμάτια.

Τι σας εμπνέει ή σας διεγείρει μουσικά; 

Θα έλεγα πως μας τραβάει γενικά ο φρέσκος ήχος. Είμαστε ίσως το αντίθετο του πρωτοδισκάκια. Ακούμε νέες κυκλοφορίες παλιών και νέων συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών από τα περισσότερα μουσικά ρεύματα. Αυτό είναι που μας δίνει και κίνητρο να κυνηγάμε σε κάθε νέα σύνθεση και κάτι διαφορετικό παρά να ακολουθάμε μια συγκεκριμένη φόρμουλα που έχουμε βρει και μας άρεσε, ας πούμε.

Το 2017 κυκλοφορήσατε ( αν δεν κάνουμε λάθος σε ανεξάρτητη παραγωγή ) την δεύτερη δισκογραφική σας δουλειά με τίτλο Final Act: Martyr, μιλήστε μας γι' αυτή;

Είναι το δεύτερο μας «παιδί» και το πιο καλοδουλεμένο μακράν, συνθετικά αλλά και από άποψη παραγωγής.  Η σύνθεση του μπορούμε να πούμε πως ξεκίνησε το 2011 με βάση το πρώτο κομμάτι που ολοκληρώθηκε για το “Final act” και ολοκληρώθηκε με το πέρας των ηχογραφήσεων μιας και κάναμε και συνθετικές αλλαγές on spot. Είμαστε πραγματικά περήφανοι και ευχαριστημένοι, όχι μόνο γιατί μας αντιπροσωπεύει ως σχήμα αλλά και επειδή το κάθε μέλος της μπάντας και μη που ηχογράφησε έχει δώσει το χαρακτήρα του και το νιώθει ατομικά δικό του. Είναι ανεξάρτητη κυκλοφορία και ο κύριος λόγος είναι γιατί θέλαμε αυτό που είναι δικό μας, να μείνει δικό μας.

Από νέο υλικό σας, υπάρχει κάτι να περιμένουμε;

Σίγουρα πολλά! Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί το νέο υλικό δεν είναι απλά ένα step forward από το “Final act” αλλά έχει και στοιχεία που δεν υπήρχαν καν σε αυτό. Έχουμε ήδη πάνω από 10 ολοκληρωμένα κομμάτια που δουλεύουμε και πολλά ημιτελής drafts. Παίζουμε ήδη αρκετά από αυτά και είμαστε ένα βήμα πριν την διαδικασία της διαλογής για τον επόμενο δίσκο και της προπαραγωγής του.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Σίγουρα φρέσκια μουσική, εμφανίσεις και εννοείται εκπλήξεις. Πολύ σύντομα θα έχουμε νέα πράγματα που θα μπορείτε να δείτε, να ακούσετε και να αποκτήσετε.


Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;

Έχουμε συνεργαστεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με εξαιρετικούς ηχολήπτες, διοργανωτές, μέλη μπαντών και όχι μόνο που μας έδειξαν επαγγελματισμό, σεβασμό, φιλικότητα και μπορούσαμε να μιλήσουμε σαν να ήμασταν κολλητοί χρόνια. Η σκηνή έχει κάποια από τα πιο άξια και ειλικρινή άτομα. Μερικά από αυτά είναι ο Γιώργος Φιλίππου (Bree studio) που ηχογραφήσαμε τα drums του “Final act” αλλά και τα drums και φωνητικά του “Slaughter of the soul” των At the gates, που διασκευάσαμε πρόσφατα, ο Γιώργος Κωνσταντίνου που ηχογράφησε το μπάσο για το album και οι Avi Ezra και Chris Panagiotou (Creatrix visuals) που γύρισαν το video-clip του “Blackened requiem”. Ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον πρώην μπασίστα μας Ιωσήφ Μπουρεξάκη, που παρόλο που συμμετείχε συνθετικά σε ένα μικρό σημείο του album, έδωσε από τον καιρό που ήταν μέλος του σχήματος ώθηση στην μουσική κλίση που ακολουθήσαμε. Πραγματικά τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί τους. Δεν μας αρέσουν οι άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν και να παίξουν με την ελπίδα και τις φιλοδοξίες των άλλων. Είναι αρκετοί αλλά σίγουρα πολύ λιγότεροι από τους αξιόλογους της metal μουσικής κοινότητας. Ίσα να «χαλάνε την πιάτσα» και να είμαστε πιο καχύποπτοι μεταξύ μας οι υπόλοιποι για δικό τους λογαριασμό. Το metal είναι βασισμένο από τη φύση του στην ειλικρίνεια, από τον ήχο κα το attitude ως το performance και το backstage. Έτσι πρέπει να το κρατάμε.

Αν γινόταν να επιλέξετε εσείς μια μπάντα για να παίξετε live ποια θα ήταν;

Lamb of God.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα.

Take it easy. Κάντε αυτό που σας αρέσει με τις φιλοδοξίες που σας εκφράζουν αλλά πάνω απ' όλα δώστε βάση στο να περνάτε καλά με αυτό που κάνετε. Καλή και η εικόνα του Rock star αλλά καλύτερα να ξεκινάτε low profile κάνοντας τη φάση σας και να έρθουν εκπλήξεις εκεί που δεν το περιμένετε παρά το αντίθετο. Στην τελική, η μουσική είναι ότι είμαστε εμείς. Κι αν εμείς είμαστε υπερ-αγχωμένοι και πιεσμένοι πέραν του υγειούς για το αποτέλεσμα, αυτό θα βγει και στη μουσική.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σας.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να πούμε μερικά πράγματα. Να στηρίζετε τους μουσικούς που σας εκφράζουν και σας αρέσουν με τον τρόπο που μπορείτε. Η στήριξη του κόσμου σε συνδυασμό με το πάθος μας για δημιουργία είναι που το κρατάνε ζωντανό. Βρείτε μας στα social media για να ακολουθείτε τις κυκλοφορίες και τα νέα μας. Stay on the path.

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου