ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙ ΛΟΓΙΚΗΣ



Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Αντί Λογικής;

Δημιουργηθήκαμε από τον μπασίστα μας (Φαιδωνα) και τον τραγουδιστή μας (Νίκο) οι οποίοι γνωρίστηκαν στο schoolwave festival τον Ιούνιο του 2016 με ένα κοινό όνειρο να φτιάξουν μια μπάντα η όποια να λειτουργεί κυρίως ως μέσο έκφρασης. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς σχηματίστηκε το συγκρότημα μας το οποίο μετά από πολλές αλλαγές μελών είναι ουσιαστικά ενεργό από τον Ιανουάριο 2018. 
Τα μέλη του συγκροτήματος: 
Νίκος Καβαρατζής: Φωνή/Κιθάρα 
Φαίδων Χατζιδημητρίου: Μπάσο/Φωνητικά 
Κίμωνας Αλέξης: Κιθάρα/Φωνητικά
Άκης Ζάρλας: Ντραμς 

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Το όνομα μας δεν προέκυψε με κάποιον περίεργο τρόπο, έχει ως σημασία την εναντίωση στη προκατασκευασμένη λογική που με την είσοδο σε αυτόν τον κόσμο διάφοροι φορείς συμβάλουν στο να ανθίσει μέσα μας και να την σπείρουμε και μεις στις επόμενες γενιές. Συνοψίζοντας, αντί της λογικής προτείνουμε την φαντασία. 

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο; 

Οι κύριες μπάντες/μουσικοί που μας έχουν επηρεάσει είναι: Παύλος Σιδηρόπουλος, Χάσμα, Γενιά του Χάους , Πίσσα και Πούπουλα, Led Zeppelin , Guns N' Roses.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;

Κινούμαστε σε διάφορα είδη μουσικής, περιγράφουμε τον ήχο μας ως εναλλακτική πανκ-ροκ. 

Τι αποτελεί για εσάς την κύρια στιχουργική σας έμπνευση;

Οι στίχοι μας είναι συνήθως βασισμένοι σε υπαρξιακό/κοινωνικό προβληματισμό. Η κυρία στιχουργική επιρροή μας είναι η Κατερίνα Γώγου.


Γιατί επιλέξατε τη χρήση του ελληνικού στίχου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης;

Ο ελληνικός στίχος θεωρούμε πως είναι πιο άμεσος καθώς παίζουμε σε ελληνικό κοινό και μπορούμε να εκφραστούμε με μεγαλύτερη ευκολία. Το μόνο ίσως μειονέκτημα είναι ότι αν κάποια στιγμή θελήσουμε να βγούμε στο εξωτερικό δεν θα υπάρχει η ίδια κατανόηση των στίχων απ' το κοινό. 

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Ναι, υπάρχει καινούργιο υλικό το οποίο όμως δεν έχει ηχογραφηθεί ακόμα. 

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα σχέδια μας είναι να βγει σε μορφή CD ο δίσκος μας "Αντί Λογικής" που υπάρχει μόνο ηλεκτρονικά προς το παρόν. Να συνεχίσουμε τις τακτικές εμφανίσεις αλλά και να γράψουμε καινούργιο υλικό για τον επόμενο δίσκο.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνόφωνη σκηνή;

Υπάρχουν πολύ αξιόλογα συγκροτήματα και μουσικοί τα οποία συνήθως ανήκουν στην underground σκηνή αφού η μάζα τις περισσότερες φορές προτιμά τις μουσικές που έχουν έναν εθιστικό ρυθμό και έναν απλοϊκό στίχο. 

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;

Το downloading με κάποιο τρόπο δημιουργεί ένα πλήγμα στα συγκροτήματα (διότι περιορίζονται πολύ τα έσοδα τους, ενώ παραμένουν τα πολύ ακριβά έξοδα τους), αλλά το πολύ σημαντικό του πλεονέκτημα είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σχεδόν σε όλους να έχουν πρόσβαση στη μουσική ανά πάσα στιγμή χωρίς να αγοράσουν τους δίσκους κάποιων συγκεκριμένων μπαντών και να περιοριστούν σε αυτές. 

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...

Κλείνοντας να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά στις συναυλίες και συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε καινούργιο υλικό και να γουστάρουμε αυτό που κάνουμε.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου