ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΡΑΞ ΠΑΝΚCΘα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα;
 
Είμαστε ένα συγκρότημα που επισημοποιήθηκε από το 2010 και μετά, αν και ήδη είχαμε ξεκινήσει τα πρώτα μας παιξίματα πίσω στο 2006. Κύρια μέλη του συγκροτήματος ήμασταν ο Βάιος Χαρακοπίδης (Γκάιντα, καβάλι, φωνή) και ο Γιώργος Σταυρίδης (Νταούλι, λύρα, φωνή), με διάφορους άλλους φίλους επισκέπτες σε διάφορες εμφανίσεις μας. Από το φθινόπωρο του 2015 και στην αναζήτησή μας να εξελίξουμε τη μουσική μας, αναπάντεχα συναντήσαμε τον Παναγιώτη Γκίνη. Από τότε μέχρι σήμερα ο ήχος μας έχει διαφοροποιηθεί αρκετά, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα, τα οποία μας ενθουσιάζουν και μας απορροφούν μέρα με τη μέρα, κι έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό πιο σοβαρά.

Πως προέκυψε το όνομα ( ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC ) της μπάντας;
 
Ήταν προγραμματισμένη η εμφάνισή μας στο πρώτο μας φεστιβάλ, όπως είπαμε και παραπάνω το 2010. Μας ζητήθηκε να δώσουμε ένα όνομα στο σχήμα, για να αναρτηθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Σκεπτόμενοι κάτι το οποίο θα περιέγραφε πάνω κάτω αυτά που παίζουμε και μέσα από διάφορα λογοπαίγνια μας ήρθε κι αυτό το όνομα! 

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Η αλήθεια είναι πως δε θέλουμε να μπαίνουμε στη διαδικασία να «βαφτίζουμε» μουσικές με κάποιο είδος, έστω κι αν είναι ήδη χαρακτηρισμένες. Αυτό ακόμα και υποσυνείδητα, δημιουργεί όρια με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην προκειμένη δική μας περίπτωση αυτή τη χρονική περίοδο μέσες άκρες νομίζουμε πως παίζουμε κάτι σαν ΠΑΝΚΟΠΑΝΗΓΥΡΟΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ!

Υπάρχουν κάποια σχήματα που έχουν σημαδέψει τον ήχο σας;
 
Είναι τόσες πολλές και ποικίλες οι επιρροές μας, που δύσκολα μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια συγκεκριμένα σχήματα. Ακούσματα όπως οι Mode Plagal, οι Τρύπες, o Ivo Papasov, ο Βαϊτσης Χαρακοπίδης, ο Πασχάλης Κιτσικούδης, οι Βανδαλούπ, οι Porcupine tree, οι Gong, οι Pink Floyd, οι Tool, οι Radiohead, οι Rage Against the Machine, οι Carbon Based Lifeforms και πολλοί άλλοι παραδοσιακοί μουσικοί και σχήματα των βαλκανίων, όπως και πολλά άλλα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς και δεν ξέρουμε τα ονόματά τους, σίγουρα έχουν βάλει το χεράκι τους στον ήχο μας!

Στο τέλος του 2016 κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας με τίτλο ΠΑΝΚΟΠΑΝΗΓΥΡΟΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Το δισκάκι αυτό είναι στην ουσία ένα Demo, αφού μέχρι τότε υπήρχε μόνο μία DIY σπιτική, στούντιο ηχογράφηση (https://www.youtube.com/watch?v=0NwPyHf8SMs), με το οποίο μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση από αυτό που παίζουμε σήμερα. Το δισκάκι αυτό γράφτηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην ουσία είναι μία ηχογραφημένη πρόβα μας, η οποία έχει υποστεί ελάχιστη επεξεργασία. 

Από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχετε εισπράξει;
 
Ο κόσμος που μας ακούει, δείχνει να το απολαμβάνει, ενώ τις περισσότερες φορές ακούμε πολύ θετικά σχόλια!

Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του group;
 
Αν δεν υπήρχε το internet στην εποχή μας, ειδικά για συγκροτήματα από περιοχές μακριά από αστικά κέντρα, τα πράγματα από θέμα προώθησης θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Είναι πολύ εύκολο ένα group σήμερα να φτιάξει τη δικιά του σελίδα, και το προφίλ του στα social media και μέσα από κει, να μπορεί να γίνει γνωστό οπουδήποτε στο κόσμο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Αυτή τη περίοδο ετοιμαζόμαστε για εντατικές πρόβες και την προετοιμασία μας για τη ηχογράφηση του πρώτου μας ολοκληρωμένου άλμπουμ, παράλληλα με κάποιες σημαντικές για εμάς επερχόμενες εμφανίσεις!

Είστε από την Ορεστιάδα, πως είναι η μουσική σκηνή εκεί, υπάρχουν χώροι για Lives;
 
Η Ορεστιάδα είναι μία πόλη αποκομμένη από τον κύριο αστικό ιστό της χώρας με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η κατάσταση με την επισκεψιμότητα μουσικών σχημάτων και κοινού από άλλες πόλεις. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας πυρήνας ανθρώπων με πάθος και μεράκι για τη μουσική που εδώ και χρόνια επιμένει με επιτυχία να κάνει πράγματα. Μικρά φεστιβάλ, όπως το πιο πρόσφατο 1ο Φθινοπωρινό μουσικό φεστιβάλ, το οποίο γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση, τοπικά σχήματα που αποτελούνται και με μουσικούς από τις γειτονικές χώρες και φυσικά τα lives που σχεδόν εβδομαδιαία πλέον οργανώνει ο εναλλακτικός χώρος “Bedreddin”, δείχνουν παρόλες τις δυσκολίες πως υπάρχει μια ανθίζουσα αυτόνομη μουσική σκηνή.

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;
 
Θα θέλαμε πολύ να μοιραστούμε την ίδια σκηνή με μπάντες όπως Oratnitza, Baba Zula, Mode plagal, Gogol Bordello, Kultur Shock, Dropkick Murphys και πολλούς πολλούς άλλους!!

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη...
 
Θέλουμε να βλέπουμε μπάντες να πειραματίζονται και να δημιουργούν ολοκαίνουρια πράγματα και μια κοινωνία να στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου