ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ORTENSIA




Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα Ortensia.
 
Είμαστε ένα 5μελές γκρουπ, το οποίο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2015. Αφότου καταλήξαμε στο τελικό μας line up, συνθέσαμε το πρώτο μας Ep εν ονόματι ‘Volatile, το οποίο και κυκλοφορήσαμε σχεδόν ένα χρόνο πριν (Οκτώβριος 2016).

Οι επιρροές σας σαν μπάντα και σαν μουσικοί;
 
Ο καθένας μας έχει πολλές και ίσως διαφορετικές επιρροές, οι οποίες δεν είναι πάντα μουσικές. Σίγουρα όλες οι σύγχρονες metal/metalcore μπάντες μας έχουν επηρεάσει και μας επηρεάζουν, όπως πχ architects. Ωστόσο επειδή προσπαθούμε να δημιουργούμε κάτι διαφορετικό και να ξεφεύγουμε από τα ακούσματα αυτά, καταφεύγουμε στην ηλεκτρονική μουσική ή στο post rock (για παράδειγμα flume, tycho).

Ortensia! Πως προέκυψε το όνομα;
 
Το όνομα προέκυψε από τον Αντρέα, τον ντράμερ μας. Για κάποιο αφαιρετικό λόγο θεωρούμε πως τα χρώματα της ορτανσίας συμπίπτουν με το vibe της μουσικής μας.

Εσείς πως χαρακτηρίζετε το στυλ της μουσικής σας;
 
Προσπαθούμε να μην έχουμε αυστηρά ένα συγκεκριμένο στατικό άκουσμα, αλλά να συνδυάσουμε αρκετά στρώματα από ατμοσφαιρικούς ήχους με βαριά ριφ στις κιθάρες. Ένα μιξ ποστ ροκ με μοντέρνο μέταλ δηλαδή.

Συν-δημιουργείτε ένα τραγούδι η γράφετε ξεχωριστά;
 
Ο τρόπος δημιουργίας ποικίλει και συνεχώς αλλάζει, καθώς δεν είμαστε πολλά χρόνια μπάντα, ούτε έχουμε γράψει πολλούς δίσκους. Επομένως συνεχώς πειραματιζόμαστε. Το ep κυρίως γράφτηκε από τους κιθαρίστες μας πρώτα και μετέπειτα προστέθηκαν φωνητικά και έγιναν αλλαγές στα υπόλοιπα όργανα. Τώρα ωστόσο προσπαθούμε να τζαμάρουμε και να δημιουργούμε κάτι πιο συλλογικό και όχι τόσο κιθαροκεντρικό.

Τι αποτελεί για εσάς την κύρια στιχουργική σας έμπνευση;
 
Οι ζωές μας, οι μέχρι τώρα εμπειρίες μας, (καλές οι κακές) και το πως βιώνει και εξηγεί τον κόσμο ο καθένας μας.

Η πρώτη σας κυκλοφορία είναι το ep με τίτλο Volatile, κυκλοφόρησε το 2016, από νέο υλικό να περιμένουμε κάτι;
 
Σίγουρα ετοιμάζουμε κάτι αλλά ακόμα δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε ή να σας παρουσιάσουμε μια γεύση καθώς είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο και θέλουμε να ξεπεράσουμε κατά πολύ τον πήχη που θέσαμε με το ‘Volatile’. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα διαφέρει αρκετά σε άκουσμα από το Ep.

Πείτε μας δύο λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια.
 
Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι αρχικά να απολυθούν από φαντάροι ο τραγουδιστής μας, Στεφ, και ο κιθαρίστας μας Άλεξ για να μπορέσουμε να μπούμε πιο δυνατά σε live εμφανίσεις. Παράλληλα συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Συντονιστείτε στα κοινωνικά μας δίκτυα για να μάθετε περισσότερα.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Εξαρτάται από το μέγεθος του κοινού της μπάντας. Σίγουρα πολλές μπάντες στο ξεκίνημά τους μπορούν να διαθέσουν μόνο με DIY μέσα την μουσική τους και ευτυχώς υπάρχουν πολλές εφαρμογές, καθώς και κοινό που το στηρίζουν. Αντίστοιχα πλέον υπάρχει μια τάση και πιο μεγάλες μπάντες να το κάνουν αυτό, με σκοπό να μειώσουν τα έξοδα των μεσαζόντων. Κι αυτό είναι πλήρως κατανοητό καθώς πρέπει κάπως να ζήσουν και αυτοί και να έχουν την οικονομική ευχέρεια να συνεχίσουν να το κάνουν.

Αν γινόταν να επιλέξετε εσείς μια μπάντα για να παίξετε live ποια θα ήταν;
 
Αν ήταν ελληνική μπάντα θα επιλέγαμε Season A.C, αν ήταν ξένοι θα επιλέγαμε Deftones.

Έχετε την τελευταία κουβέντα να πείτε ότι θέλετε...
 
Αρχικά να ευχαριστήσουμε εσάς για την συνέντευξη, καθώς και όλους όσους στηρίζουν την μουσική μας. Μπορείτε να streamαρετε την μουσική μας στο Spotify, bandcamp, youtube καθώς και για όσους θέλουν να μας στηρίξουν ακόμα περισσότερο διαθέτουμε merch t-shirts και hardcopies του ‘Volatile’. Συντονίστε στα κοινωνικά μας δίκτυα γιατί έρχεται νέα season Ortensia. 

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου