ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΡΙΟ;Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Όριο;
 
Οι Όριο; ξεκίνησαν στις αρχές του 2014 ως Όριο Κ/Τ σαν συνέχεια των F-ολικόν από το Βασίλη Γεωργίου και τον Κώστα Τσελένη. Μετά την αποχώρηση του Κ.Τσελένη το γκρουπ ονομάστηκε Όριο;.

Ποιοι λόγοι λειτούργησαν ως κίνητρο για την ενασχόληση σας με την μουσική;
 
Η αγάπη για τη ροκ μουσική, η ανάγκη έκφρασης μέσα απ' αυτή και η περιέργεια έκθεσης στο κοινό.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας από μπάντες του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας;
 
Κάθε μέλος του γκρουπ έχει τις δικές του επιρροές. Όλες όμως από το χώρο της σκληρής ροκ μουσικής. Από την ελληνική σκηνή δεν έχουμε επιρροές αλλά ακούμε διάφορα και γουστάρουμε!

Γιατί επιλέξατε τη χρήση του ελληνικού στίχου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης;
 
Ο υπεύθυνος για τους στίχους είναι ο Β. Γεωργίου ο οποίος χρησιμοποιεί ελληνικό στίχο από το 1992. Και όπως λέει και ο ίδιος "ξεκίνησα να γράψω ένα τραγούδι στη μνήμη του Παύλου και από τότε γράφω ελληνικό στίχο. Το τραγούδι για τον Παύλο δεν το τέλειωσα ποτέ!" Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το να τραγουδάς στη μητρική σου γλώσσα και το κοινό να σε καταλαβαίνει, αλλά μεγάλο μειονέκτημα να χρησιμοποιείς μια σκληρή και τραχιά γλώσσα όπως τα ελληνικά σε ροκ ήχο ματζόρε κυρίως συγχορδιών.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
 
Αστικός βιομηχανικός στίχος, αντεξουσία, εξέγερση. Ερωτικός στίχος πολύ λιγότερο αλλά υπάρχει.


Το 2017 κυκλοφορήσατε την πρώτη δουλειά σας με τίτλο Όριο;, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Δύσκολη κυκλοφορία, πολλά τα έξοδα, μικρές οι οικονομικές μας δυνατότητες, αλλά ελεύθερος χωρίς πατρόνους και εργοδότες!

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτό τον δίσκο και πως θα μπορούσε να τον αποκτήσει κάποιος;
 
Ο δίσκος αυτός είναι απλά ένα στίγμα ότι υπάρχουμε και σε digital μορφή είναι δωρεάν στο https://oriotheband.bandcamp.com/releases. Σε μορφή cd θα είναι στα χέρια μας σε λίγες μέρες και θα το διακινούμε στα live μας. Ίσως και μέσω ενός φιλικού ανεξάρτητου label.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
 
Εμφανίσεις, κυρίως στην επαρχία που έχει πάντα ενδιαφέρον και ετοιμασία του 2ου ep μας αφού έχουμε αποφασίσει από κοινού ότι μόνο ep θα κυκλοφορούμε.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνόφωνη σκηνή;
 
Έχει αρκετά δυνατά γκρουπ και μάλλον έρχεται κάτι δυνατό. Ίσως όχι τόσο δυνατό όσο στα '90ς που τα ζήσαμε από μέσα, αλλά θα κάνει θόρυβο σίγουρα.

Ποια σχήματα της εγχώριας σκηνής ξεχωρίζετε;
 
Από αγγλόφωνα ξεχωρίζουμε τους συντοπίτες μας Γαλατσιώτες "Bent by Sorrow" και από ελληνόφωνα δεν ξεχωρίζουμε κανένα. Γιατί δεν περισσεύει κανένα. Έχουμε ανάγκη και την τελευταία μπάντα!

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;
 
Καλή επιτυχία σε όλα τα γκρουπ που βάζουν κάτω όλες τις αντιξοότητες και προσπαθούν να υπάρχουν.
Καλή αντάμωση στη σκηνή!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου