ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THRINOS



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των Thrinos.
 
Οι Τhrinos είναι ένα one man project,  το πρώτο άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015, με τίτλο ‘’past to the other side’’, και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2016 με τίτλο ‘’sorrow of mortality’’. Μουσικά κινείτε στο black metal και οι στίχοι μιλάνε ως επί των πλήστων για θάνατο. Η σύνθεση έγινε εξ' ολοκλήρου από εμένα.

Το όνομα πως προέκυψε; 
 
Το όνομα ‘’θρήνος’’ επιλέχθηκε γιατί ταιριάζει με τους στίχους του project. Σε κάποια μέρη της Ελλάδας, υπάρχουν ακόμη τα μοιρολόγια στις κηδείες. Στην περίπτωση μου όλο το project είναι ένα μοιρολόι (θρήνος) για την ζωή που δεν ζούμε.

Για ποιο λόγο γράφετε μουσική και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Η μουσική είναι για να λες την γνώμη, να γεμίζεις ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου,  ο Νίτσε είχε πει ότι χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα λάθος, όλη η ζωή μου κινείται γύρω από την μουσική, ακούω ή γράφω, δεν θα μπορούσα να με φανταστώ αλλιώς. Απλά συμβαίνει. Από πολύ μικρός έγραφα στίχους, σιγά σιγά άρχισα να γρατζουνάω  μια κιθάρα, στα 23 ανακάλυψα το μέταλ, (δεν είχα τις σωστές παρέες) και τελικά άρχισα σαν κιθαρίστας στους Discretion, μετά στους Empathy, και λίγο αργότερα έγινε και το Thrinos.   Μπάντες που με ώθησαν στο να ασχοληθώ με την μουσική και το Metal είναι οι Bathory και οι Death.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε το δεύτερο άλμπουμ Sorrow of Mortality, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.
 
To Sorrow of Mortality είναι το δεύτερο άλμπουμ, κυκλοφόρησε από την Celtic Fog Productions σε CD και την Wulfrune Worxxx σε κασσέτα, η ηχογράφηση έγινε στην Νορβηγία, από το 2015 έχω μετακομίσει εδώ, τα μισά τραγούδια ήταν γραμμένα από την Ελλάδα τα υπόλοιπα τα έγραψα εδώ πάνω, θα έλεγα βοηθάει το κλίμα πολύ, το άλμπουμ έχει 10 τραγούδια, η θεματολογία έχει να κάνει με τον θάνατο, όπως και στο πρώτο και μερικά τραγούδια, έχουν ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς (7/8, 9/8). Το άλμπουμ υπάρχει στο bandcamp για free download
( https://thrinos.bandcamp.com/album/sorrow-of-mortality )

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για να βγει το άλμπουμ;
 
Επειδή αποφάσισα να μην πληρώσω ένα κάρο λεφτά σε studio και να ηχογραφήσω μόνος στο σπίτι, δεν υπήρχαν δυσκολίες, η προσπάθεια που χρειάστηκε ήταν στο να βγει μια αξιοπρεπής παραγωγή με ένα λάπτοπ, μια κάρτα ήχου, μικρόφωνο,  κιθάρα και μπάσο,  κάτι κατάφερα πιστεύω, άλλο πρόβλημα ήταν να βρεθεί ελεύθερος χρόνος για ηχογράφηση και mix. Θα έλεγα είναι εύκολα τα πράγματα όταν δουλεύεις μόνος.

Από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχεις εισπράξει;
 
Τι να πρωτοακούσει και ο κόσμος, πάρα πολλές μπάντες, πάρα πολλές νέες δουλειές, από αυτούς τους λίγους που με ακούνε, θετικά πράγματα, γι' αυτό και συνεχίζω.

Από νέο υλικό υπάρχει κάτι;
 
Το τρίτο άλμπουμ είναι σχεδόν έτοιμο από στοίχους, από αρκετά κομμάτια υπάρχει η μουσική, μένει να βρω χρόνο να το ολοκληρώσω και να το ηχογραφήσω.

Τα μελλοντικά σας σχέδια, ποια είναι;
 
Συνεχίζω να γράφω μουσική και στίχους, κάνω αυτό που μου αρέσει. Για το αν θα μείνει μόνο με ένα μέλος το project ή αν θα γίνει μπάντα για live, θα φανεί απ' την αποδοχή που θα έχει από τον κόσμο, προς το παρών συνεχίζω μόνος.

Πείτε μας την γνώμη σας για την ελληνική metal σκηνή και αν υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες που βρίσκεται ενδιαφέρουσες;
 
Είπα και πιο πάνω, χαμός από νέες μπάντες, αξιόλογοι μουσικοί, γενικά το έχουμε με το μέταλ, υποστήριξη από τα ΜΜΕ να είχαμε και από τους Έλληνες οπαδούς, θα εξάγαμε μουσική και η Ελλάδα είναι μια χώρα που βγάζει πάρα πολλές μπάντες, είχε κυκλοφορήσει ένας χάρτης από το Μetallum, που δείχνει τον αριθμό μπαντών ανά εκατομμύριο κατοίκων, η Ελλάδα είναι 5η στην Ευρώπη.  Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα με το γίνετε στην Νορβηγία, οι Νορβηγοί δεν ακούν μέταλ, προτού να έρθω εδώ πάνω νόμιζα παντού θα βλέπω μπλουζάκια darkthrone και burzum, ούτε το 2% δεν ακούει μέταλ, και παρόλα αυτά, στην κρατική τους τηλεόραση έχουν ντοκιμαντέρ για το black metal, συνεντεύξεις από μουσικούς και πολλά οργανωμένα με την βοήθεια του κάθε δήμου, και βλέπεις ‘’ονόματα’’ να έρχονται να παίξουν εδώ με 30 οπαδούς από κάτω, απλά επειδή είναι Νορβηγία.


Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική;
 
Καλό θα ήταν να αγόραζε ο κόσμος τις δουλειές μας, ειδικά τώρα με την κρίση υπάρχει και δικαιολογία να μην αγοράζει. Ο κόσμος έχει μάθει στο τζάμπα, κατεβάζει τζάμπα την μουσική ή έχει απαίτηση για τζάμπα CD,  θέλει να μπαίνει τζάμπα στην συναυλία και να του κερνάμε την μπύρα, κάπου πρέπει να καταλάβουμε όμως τα έξοδα τις μπάντας, εννοείται πληρώνουμε από την τσέπη μας για να κάνουμε την καύλα μας. Έχω παίξει σε πάρα πολλά lives με 5 ευρώ με μπύρα το εισιτήριο, που από αυτά οι 4 μπάντες μοιράζαν το ένα ευρώ,  ή στριμωγνόμασταν 5 άτομα με εξοπλισμό σε 3θυρο αυτοκίνητο για 500 χμ., για live που δεν θα πληρωθούμε. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ελπίδα να πάρουμε πίσω τα λεφτά που βάζουμε, δεν μιλάω καν για τις ώρες που θέλει να βγει μια δουλειά, οπότε φαντάζομαι το βλέπουν όλοι οι μουσικοί σαν χόμπι, και αυτό δεν σκοτώνεται.

Πως θα θέλατε να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;
 
Να στηρίζουμε την ελληνική σκηνή, έχει πάρα πολλά να πει.

Ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου