ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DEAD SOUTH DEALERS



Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των Dead South Dealers;
 
Η ιδέα των Dead South Dealers προέκυψε το 2013. Ο Βαγγέλης, ο Νίκος και ο Παύλος τότε συνεργαζόντουσαν σε μια διασκευο-μπάντα ροκ και κάπου εκεί θέλοντας να εκφραστούν μέσα από την μουσική τους γεννήθηκαν και οι πρώτες ιδέες. Το σημερινό σχήμα προέκυψε, αφού εντελώς τυχαία βρεθήκαμε όλοι μαζί να τζαμάρουμε ένα βράδυ του Αυγούστου σε μια παραλία στην Β. Εύβοια.

Γιατί Dead South Dealers;
 
Κάθε μπάντα έχει να πει μια ιστορία ή ένα μήνυμα για το όνομα της. Στην δική μας περίπτωση μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Οι πρώτοι μήνες της μπάντας ήταν αρκετά δημιουργικοί στο συνθετικό κομμάτι. Είχαμε τραγούδια αλλά δεν είχαμε όνομα. Σε μια φάση έπρεπε αναγκαστικά να βρούμε όνομα γιατί είχαμε κλείσει live εμφανίσεις. Θέλαμε να συνδυάσουμε το metal και τον νότιο πεντατονικό τρόπο παιξίματος που μας χαρακτηρίζει. Το μόνο που έγινε ήταν ένα brainstorming στο στούντιο «σπαμάροντας» λέξεις και ιδού.

Μίλησε μας για τις επιρροές σας.
 
Σαν μονάδες ο καθένας ακούμε πολλά και πολύ διαφορετικά πράγματα. Από κλασσικό ροκ μέχρι extreme metal. Η μουσική μας βέβαια είναι δομημένη με πιο κλασσικό τρόπο και είναι εμφανείς οι επιρροές μας από κλασσικές μπάντες όπως οι Led Zeppelin και οι Black Sabbath μέχρι και τις πιο μοντέρνες μπάντες του αμερικάνικου ήχου όπως οι Alter Bridge, οι Black Stone Cherry και οι Clutch.

Ποια θέματα σας εμπνέουν για να γράφετε μουσική και στίχους;
 
Τα θέματα που μας εμπνέουν στιχουργικά είναι ποικίλα. Από εσωτερικές ανησυχίες μέχρι μικρές φανταστικές ιστοριούλες. Κλασσικό παράδειγμα είναι το "Vinnie the Vet" που μιλάει τον Vinnie τον μαφιόζο. 

Το 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη σας δουλειά με τον τίτλο Walk Through the Line. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
 
Το "Walk Through the Line" είναι το ντεμπούτο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στο σημείο να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας άλμπουμ και η Sliptrick Records έκανε το όνειρο μας πραγματικότητα. Αποτελείται από 9 συνθέσεις σε ύφος heavy/southern rock. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Soundflakes Recording Studios στην Αθήνα. Την όλη παραγωγή και μίξη ανέλαβε ο John Mcris (Anorimoi, Dimlight, Saddolls) και το μάστερινγκ έγινε από τον Alan Douches (Clutch, Mastodon, Motorhead) στην Νέα Υόρκη στη West West Side Music. 

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για το debut album σας;
 
Αυτό που καταλάβαμε μέσα από την διαδικασία της σύνθεσης, της δημιουργίας, των ηχογραφήσεων και της τελικής κυκλοφορίας ενός album είναι ότι το τελικό προϊόν που βγαίνει έξω τελικά κρύβει απίστευτη αφοσίωση, δυσκολίες και δουλειά. Και φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια. Όλο αυτό είναι δύσκολο ειδικά την σημερινή εποχή που τα οικονομικά περιθώρια είναι στενά. Παρόλα αυτά για εμάς το να ασχολούμαστε με την μουσική μας είναι μέρος της ψυχοθεραπείας μας. Και το τελικό αποτέλεσμα σε κάνει να έχεις ένα μοναδικό συναίσθημα που λες χαλάλι. 


Τώρα, ποια είναι τα σχέδια για το συγκρότημα;

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία προώθησης του πρώτου μας άλμπουμ. Κοιτάμε κάποιες επιλογές που έχουμε για ζωντανές εμφανίσεις το καλοκαίρι, από Σεπτέμβριο και μετά κοιτάμε να κάνουμε ένα mini-tour και εξετάζουμε την περίπτωση να κάνουμε ένα βίντεο. Παράλληλα φυσικά έχουμε ξεκινήσει και συνθέτουμε τα περιεχόμενα του επόμενου δίσκου. 

Πάμε στο θέμα Ελληνική σκηνή. Κατά την γνώμη μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση με σπουδαίες κυκλοφορίες και παραγωγές από πολλές μπάντες. Θέλουμε να μας πείτε την γνώμη σας και τους λόγους που έχουν συντελέσει σε αυτό;
 
Τεράστια άνθηση. Από παντού ξεπετάγονται καινούργιες και ποιοτικές δουλειές. Σε αυτό έχουν συντελέσει τα πάντα. Από το επίπεδο των μουσικών που υπάρχει σε σχέση με παλιότερα, από την τεχνογνωσία σε σχέση με παλιότερα, ακόμα και η εποχή η ίδια βοηθάει σε αυτό αφού και ιστορικά αν το πάρεις στις κρίσεις ανθίζουν οι τέχνες. Είναι μεγάλη μας χαρά που βλέπουμε να υπάρχει κίνημα και άνθιση και θέλουμε να είμαστε μέρος του με οποιονδήποτε τρόπο. 

Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;
 
Η λίστα μπορεί να γίνει τεράστια. Αν εξαιρέσουμε τα πολύ μεγάλα ονόματα για ευνόητους λόγους, ενδεικτικά Hidden in the Basement, Poem, Sober on Tuxedos, Breath After Coma. 

Πόσο κακό κάνει ( αν κάνει ) το free downloading στην μουσική;
 
Μεγάλο θέμα. Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει μια μπάντα να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» του κόσμου. Από την άλλη δεν την βοηθάει οικονομικά για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να δημιουργεί μουσική.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog;
 
Όσοι από τους αναγνώστες σας επιθυμούν να ακούσουν μοντέρνο σκληρό ροκ τότε μπορούν να βρουν το "Walk Through the Line" σε όλα τα digital stores και φυσικά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας.

Να περνάτε πάντα καλά και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου