ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SEPTAGRAM



Μπορείτε να μας δώσετε ένα σύντομο βιογραφικό του γκρουπ σας;

Οι Septagram δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2014 και τα μέλη είναι: N.S (Vocals,Guitars) G.D (Guitars,Backing Vocals), V.D (Drums, Percussions) και M.M (Bass). Πρόσφατο το συγκεκριμένο line-up αφού αποχώρησαν απ΄την μπάντα οι G.M (Vocals) και N.P (Bass) και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι και να κάνουν!!

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα της μπάντας ήρθε από το έμβλημα της Θεάς Babalon (mother of abominations), σύζυγος του Χάους.

Μουσικά από που έχουν επηρεαστεί οι Septagram;
 
Δεν θα λέγαμε επιρροές, αλλά αυτό που γουστάρουμε να ακούμε είναι το Death and Black metal. Δεν θα κατονομάσουμε μπάντες γιατί αυτές είναι πάρα πολλές. Πιστεύουμε πως τα κομμάτια μας έχουν τον δικό τους χαρακτήρα....βέβαια αυτό θα το κρίνει και ο κόσμος.

Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;
 
Έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη με εσάς και με αρκετό κόσμο θέλουμε να πιστεύουμε. Με όλα αυτά τα είδη που έχουν δημιουργηθεί έχει χαθεί και το νόημα. Αν λοιπόν θα έπρεπε να βάλουμε μια ταμπέλα στην μουσική των Septagram αυτή θα ήταν Death and Black.

Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Πάντα ξεκινάμε με την θεματολογία των στίχων του κάθε κομματιού και έπειτα η μουσική έρχεται από μόνη της. Γενικά θέλουμε το θέμα των στίχων να μην είναι γραφικό-κλασσικό θέμα του Death metal, αλλά να είναι προβληματισμοί και σκέψεις που έχουμε εμείς σαν άνθρωποι.

Υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό σας;
 
Υπάρχει έτοιμο υλικό και είμαστε στην αναζήτηση εταιριών για την κυκλοφορία του. Επίσης έχουμε και στα σκαριά μια συνεργασία με μια μπάντα για την κυκλοφορία Split. Ίδωμεν..

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;
 
Σκέψη για το μέλλον της μπάντας.... Δεν σκεφτόμαστε κάτι συγκεκριμένο, απλά ευχόμαστε η μουσική μας και οι σκέψεις μας να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και ο κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που γουστάρει αυτό που κάνουμε να μπορεί να το ακούσει με οποιονδήποτε τρόπο.


Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Death Metal σκηνή;
 
Υπάρχουν άπειρες μπάντες που παίζουν Metal. Είπαμε ταμπέλες δεν βάζουμε! Το επίπεδο και η ικανότητα των μουσικών πλέον έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό... Αν δεν υπάρχει έμπνευση και δίψα γι΄αυτό που κάνεις, όσο ταλέντο και να έχεις κάποια στιγμή θα σε αφήσει και αυτό. Αν πρέπει λοιπόν να βάλουμε την επικεφαλίδα Ελληνικό Death Metal τότε η άποψη μας είναι θετική και πάρα πολύ αισιόδοξη. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα απολύτως απ' τις μπάντες του εξωτερικού (συνθετικά μιλάμε πάντα μην πιάσουμε το θέμα υποδομών και συναυλιακών χώρων).

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Εξαρτάται την μουσική που παίζεις. Νομίζω ότι είναι κατανοητό για ποια είδη μουσικής μιλάμε...δεν χρειάζεται να τις κατονομάσουμε. Αν παίζεις Metal λοιπόν, σίγουρα ΟΧΙ.

Ποια είναι η θέση σας πάνω στο θέμα του internet και της μουσικής βιομηχανίας σήμερα;
 
Το Internet μπορεί να σε βοηθήσει αλλά μπορεί να σε καταστρέψει κιόλας. Εμείς θα πούμε λοιπόν πως είναι ο δίαυλος επικοινωνίας, γνωριμίας, διαφήμισης που θα σε βγάλει προς τα έξω και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Όσο για την μουσική βιομηχανία...είμαστε τυχεροί που υπάρχουν εταιρίες οι οποίες ασχολούνται ψάχνουν και στηρίζουν αποκλειστικά την undergroυnd σκηνή.

Τέλος υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;
 
Θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε εσάς που μας δώσατε το βήμα να μας δει και να μάθει κόσμος μέσα απ το blog σας. Στηρίζετε την underground σκηνή πράγμα το οποίο μας χαροποιεί ιδιαιτέρως! Επίσης ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και τους δικούς μας- κοντινούς ανθρώπους που σέβονται την αγάπη μας για την μουσική και αυτό που κάνουμε. Όποιοι θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας: Facebook https://www.facebook.com/septagramgr/
Email septagram.official@gmail.com
Και κάτι τελευταίο.. Στηρίξτε και ψάξτε την ελληνική σκηνή!! Δίνει και έχει να δώσει πάρα πολλά!! 

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου