ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CIRCUS VEIL



Ας αρχίσουμε για το πώς δημιουργήθηκαν οι Circus Veil.
 
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σας! Οι Circus Veil υπάρχουν από τα τέλη του ’13, όταν κυκλοφόρησε και το πρώτο μας demo. Παίζαμε βέβαια και από παλιότερα, αλλά με διαφορετικό όνομα και ύφος.

Πως προέκυψε το όνομα του σχήματος;
 
Το όνομα είναι αλληγορικό και ουσιαστικά το “Circus” συμβολίζει την κωμικοτραγικότητα του σημερινού κόσμου ο οποίος έχει φτάσει σε σημείο να μοιάζει με τσίρκο και το ‘Veil” έχει να κάνει με τον μαγικό τρόπο με τον οποίο όλα αυτά καλύπτονται και περνάν απαρατήρητα. 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιρροές σας;
 
Ο καθένας από εμάς γενικά ακούει διαφορετικά πράγματα και προσπαθεί να τα εισάγει με τον τρόπο του στη μουσική μας. Αλλά το σίγουρο είναι ότι βασικότερες επιρροές μας είναι συγκροτήματα όπως οι Bring Me The Horizon, Him, My Chemical Romance, Motley Crue και πολλά άλλα.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε το ep με τίτλο A​.​R., τι σημαίνει ακριβώς ο τίτλος του;
 
To “A.R.”  είναι τα αρχικά του πρώτου μας ονόματος, που ήταν Astral Rider. Και θεωρήσαμε ότι ήταν ένας καλός τρόπος να το τιμήσουμε.

Tι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Καταρχάς ότι περιέχει 4 κομμάτια και μια εισαγωγή. Τα κομμάτια ήταν τα πρώτα που γράφτηκαν ως circus veil και ουσιαστικά αποτελούν ένα ζέσταμα για τα επόμενα!

Πως είναι η ανταπόκριση του μέχρι στιγμής;
 
Για τα δεδομένα της Ελλάδας και του στυλ της μουσικής μας το οποίο δεν συνηθίζεται και τόσο από συγκροτήματα της χώρας μας, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι! Έχει πάρει καλές κριτικές και συνέχεια υπάρχει νέος κόσμος που δείχνει το ενδιαφέρον του για αυτό, πράγμα που μας κάνει πολύ χαρούμενους.


Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Βεβαίως! Το πρώτο μας full length album είναι ήδη έτοιμο και αυτό τον καιρό ετοιμαζόμαστε να το κυκλοφορήσουμε. Θα αποτελείται από 10 ολοκαίνουρια κομμάτια μας και ο τίτλος του θα είναι “NuLife”. Περισσότερα θα ανακοινωθούν εν καιρώ!

Tο διαδίκτυο έχει βοηθήσει την πορεία σας;
 
Tα social media πλέον είναι ένα πολύ καλό και θα έλεγα και διασκεδαστικό εργαλείο για τους μουσικούς της εποχής μας, το οποίο και προσπαθούμε να αξιοποιούμε στο έπακρο και αυτό με τη σειρά του αποδίδει. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να τα εκμεταλλευτείς, αρκεί βέβαια να μπορεί ο καθένας να τα προσαρμόσει στις ανάγκες και στο στυλ του. Αλλά για εμάς έχουν παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο.

Αν μπορούσατε δημιουργήσετε ένα  φεστιβάλ με μπάντες που εσείς θα επιλέγατε, ποιες μπάντες θα περιελάμβανε;
 
Πάντα μου αρέσει να σκέφτομαι τέτοιους συνδυασμούς! Αυτή τη στιγμή θα έλεγα Bring Me The Horizon, Linkin Park, While She Sleeps, Asking Alexandria, Fall Out Boy, Korn. Βασικά μπορεί και μη σταματήσω να λέω!

Πως θα περιγράφατε μια συναυλία των Circus Veil; Τι να περιμένει ο κόσμος από κάποιο live σας;
 
Θα έλεγα σίγουρα πολύ ενέργεια! Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε στα live μας είναι να προσφέρουμε ένα όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρες show, από κάθε άποψη. Τώρα το τι να περιμένει κάποιος δε ξέρω τι να σου πω, πάντα κάτι διαφορετικό θα συμβεί!

Κλείστε όπως επιθυμείτε την συνέντευξη ...
 
Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και ακόμα μεγαλύτερη τιμή μας που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που το εκτιμούν! 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου