ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ INMOST EGOΠοια είναι η ιστορία των Inmost Ego  έως τώρα;
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Αβραάμ (πλήκτρα) και τον Μίλτο (κιθάρα) το 2005 και αφού προστέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη έκανε το πρώτο της live το 2006 στον «Αέρα» στη Πετρούπολη. Έκτοτε ακολούθησαν διάφορες αλλαγές μελών μέχρι να φτάσουμε στη τωρινή σύνθεση η οποία αποτελείται από τον Βασίλη (φωνητικά), Μίλτο (κιθάρα), Αβραάμ (πλήκτρα), Χρήστο (μπάσο) και τον Γιάννη (τύμπανα). Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει 1 demo, 2 EP και ένα full length album:
''A Moment Before'' 2007 (DEMO)
''When Roses Fall'' 2010 (EP)
''…To The End'' 2012 (LP)
''Breathe'' 2015 (EP)

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Είχαμε κάνει μια λίστα από πιθανά ονόματα και αφού απορρίψαμε όσα είχαν κλισέ λέξεις καταλήξαμε σε δύο και στο τέλος προτιμήσαμε το Inmost Ego λόγο του νοήματος που έχει.

Οι επιρροές σας ως μουσικοί; Κάποιες αγαπημένες μπάντες;
 
Οι επιρροές μας είναι πολλές, από τους Tool, τους Opeth, τους Anathema μέχρι τους Tea Party, τους Madrugada και τον Nick Cave.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι;
 
Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από το οτιδήποτε.  Ωστόσο αυτό που μας συναρπάζει είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας, για παράδειγμα,  μία καλοκαιρινή ημέρα είναι διαφορετικά αποτυπωμένη στο μυαλό ενός πλούσιου από ότι στο μυαλό ενός φτωχού. Ενός υγιή από κάποιον με ανίατη ασθένεια. Ενός θεϊστή από κάποιον αθεϊστή. Αυτή τη διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας εξερευνούμε στους στίχους μας.

Το 2015 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά, το ep Breathe, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προπαραγωγή για το νέο μας δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018. Σε αυτόν τον δίσκο θα υπάρχουν 10 ή 11 κομμάτια από τα οποία τα 3 είναι και στο EP μας Breathe. Επιλέξαμε να τα συμπεριλάβουμε και στο νέο δίσκο γιατί θεωρούμε ότι είναι καλά κομμάτια και αξίζει να ηχογραφηθούν με τη καλύτερη δυνατή παραγωγή.


Live ή studio;
 
Η επιλογή είναι δύσκολη γιατί το καθένα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, στο στούντιο είσαι πιο δημιουργικός ενώ στο live έχεις την χαρά να παίξεις τη μουσική σου. Αν πρέπει να επιλέξουμε ένα, τότε αυτό θα ήταν το Live με καλό ήχο πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τους προσελκύσει η μουσική μας! Πέρα από αυτό προσπαθούμε από live σε live να ανανεώνουμε τα τραγούδια που παίζουμε και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να έχουμε διάφορα βίντεο να συνοδεύουν τα κομμάτια μας.

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;
 
Για τους επόμενους μήνες μας ενδιαφέρει να ολοκληρώσουμε το νέο μας δίσκο και να ασχοληθούμε με την προώθηση του. Στα μεσοπρόθεσμα σχέδια μας είναι συναυλίες, άλλος ένας δίσκος και να καταφέρουμε να βγούμε κι εκτός συνόρων.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική metal σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;
 
Η metal σκηνή αλλά και γενικότερα η «μη εμπορική» μουσική σκηνή της Ελλάδας έχει φέρει στο προσκήνιο πολλές καλές μπάντες από διάφορα είδη και αυτό είναι ευχάριστο. Ωστόσο για να αναδειχτεί μια μπάντα θέλει και άλλα πράγματα πέρα από το ταλέντο όπως για παράδειγμα χρειάζεται μια καλή παραγωγή, ένα βιντεοκλίπ, να κάνει δημόσιες σχέσεις κ.α. Δυστυχώς το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, πρέπει να έχει «όλο το πακέτο» για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο ελληνικό group;
 
Με πολλούς και διαφορετικούς ανάλογα με τον ποιον από εμάς θα ρωτήσεις. Αν πάντως έπρεπε να διαλέξω ένα που πιστεύω ότι μας καλύπτει όλους αυτό είναι οι Radiohead.

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη...
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε!

Και εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου