ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NULL'O'ZERO



Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα...
 
Καλησπέρα κατ' αρχάς. Οι null'o'zero είναι ένα πενταμελές σχήμα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012. Το ίδιο έτος η μπάντα κέρδισε τον διαγωνισμό band on the stage με συμμετοχές 42 συγκροτημάτων της Ελληνικής σκηνής έκανε το πρώτο mini tour εντός των συνόρων και κυκλοφόρησε το πρώτο e.p. "Under Blood Red Sky" το οποίο και πούλησε 400 κόπιες. Tο 2013 βρίσκει την μπάντα σε αδράνεια καθώς γινόταν μια αναδιοργάνωση, με αλλαγή τραγουδιστή και προσθήκη ενός ακόμα κιθαρίστα. Tο 2014 ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση της μπάντας ηχογραφείται το πρώτο επίσημο album ''The Enemy Within'' το οποίο κυκλοφορεί από την rock of angels records το 2015 και γίνονται κάποια κορυφαία live. Άξιο αναφοράς είναι το support στους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ACCEPT η συμμετοχή μας σαν Headliners στο Wreck Athens Fest V, καθώς και η πρώτη μας εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη με τους Monument! 

Ποιοι λόγοι λειτούργησαν ως κίνητρο για την ενασχόληση σας με την τέχνη; 
 
Ο κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο! Τέχνη μπορεί να είναι το οτιδήποτε, η μουσική, ο κινηματογράφος, το θέατρο, ακόμα και η δουλειά που επιλέγεις να κάνεις είναι τέχνη. Τώρα σχετικά με την μουσική που εκφράζει εμάς, έχει καθαρά να κάνει με έναν τρόπο επικοινωνίας! Όταν ακούς ένα τραγούδι και έχεις κάποια συναισθήματα, κάποιες σκέψεις και κάποιες εικόνες με την μουσική, αυτό γίνεται αυτομάτως ένας τρόπος να εκφράζεις και εσύ τα συναισθήματα σου! Η μουσική κάθε είδους είναι γλώσσα. Γράφεται, διαβάζεται και ακούγεται. Όταν κάποιος είναι καλός στα λόγια γίνεται πολιτικός, όταν δεν είναι, γίνεται μουσικός...(χαχα). 

Εσείς τοποθετείτε τους εαυτούς σας κάπου συγκεκριμένα, σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα;
 
Νομίζω πως οι null'o'zero είναι το Heavy Metal της εποχής μας! Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Σίγουρα υπάρχουν Thrash καταβολές όμως κατά κύριο λόγο παίζουμε heavy metal. Τώρα αυτό που δυσκολεύονται να μας κατηγοριοποιήσουν είναι πολύ καλό για εμάς, γιατί μας κάνει να αντιληφθούμε πως έχουμε κάτι μοναδικό που δεν μπορείς εύκολα να βρεις κάπου αλλού! 

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ με τίτλο The Enemy Within, μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του; 
 
Οι στίχοι κυρίως έχουν να κάνουν με καταστάσεις που βιώνουμε στην ζωή μας, είτε σε προσωπικό είτε σε συνολικό επίπεδο. Επίσης σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με φανταστικές ιστορίες εμπνευσμένες από τον Geo Sinner, για διάφορες καταστάσεις. 

Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Ep Under Blood Red Sky του 2012 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας; 
 
Πρώτα απ' όλα ο Γιώργος ήρθε και έδεσε στην μπάντα! Αυτό από μόνο του έδωσε μια τρομερή ώθηση σε όλους και άνοιξε τους ορίζοντες για να εξελίξουμε τις συνθέσεις μας χωρίς περιορισμούς. Σαφώς όλοι μας εξελισσόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι σαν μονάδες, κατά συνέπεια και σαν ομάδα! Η εξέλιξη είναι μεγάλη και μπορεί κανείς εύκολα να το αντιληφθεί βλέποντας την μπάντα Live. 

Πόσο διαφορετικοί είναι μουσικά οι Null'o'zero του 2012 με τους Null'o'zero του 2016; 
 
Μουσικά καθόλου. Απλά πιο ώριμοι και πιο δεμένοι. Ο Ηλίας, συνθέτης της μπάντας έχει πολύ συγκεκριμένα μοτίβα που δουλεύει, όμως όσο περνάει ο καιρός και σιγοψήνεται η μπάντα γίνεται καλύτερη και μπορεί πιο εύκολα να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα. Ο νέος δίσκος που συνθέτουμε φαίνεται να βγαίνει πιο αβίαστα και με καλύτερα αποτελέσματα. 

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια; 
 
Το κυριότερο είναι ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο για την προετοιμασία του δεύτερου δίσκου και ελπίζουμε σύντομα να μπούμε στούντιο. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως οι null'o'zero θα εμφανιστούν σε ένα πολύ καυτό φεστιβάλ, το Under the Quarry metal festival, με τεράστιες Ελληνικές μπάντες, (NEED, PARTHIAN SHOT, FALSE CODA, LIGHTFOLD, FORBIDEN SEED, DEATHCROP VALLEY) που θα γίνει στις 20 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Βεΐκου στο Γαλάτσι. 

Ποια η άποψή σας για την ελληνική metal σκηνή; 
 
Η Ελληνική Μέταλ σκηνή καλά κρατεί. Βγαίνουν δισκάρες, μπαντάρες και μουσικάρες. Το θέμα είναι πότε θα νιώσει κάποιος να μας βάλει στον χάρτη, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν, πόσο μάλλον για την ελληνική Μέταλ μουσική! 

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα. 
 
Να μην καβαλάνε το καλάμι με το που παίξουν 3 live και βγάλουν έναν δίσκο. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος και πρέπει να είσαι προσηλωμένος στον στόχο σου. Να δουλεύεις και όσο είναι δυνατόν να μην παρεκκλίνεις γιατί αν χάσεις τον δρόμο δύσκολα ξαναμπαίνει το νερό στο αυλάκι. Και κάτι πολύ σημαντικό που λένε η φίλοι μας οι Άγγλοι. You'll never have a second chance to make a first impression. Ότι είναι να κάνετε να το κάνετε σωστά εξ αρχής χωρίς να είστε φειδωλοί σε αυτό. Όλα τα υπόλοιπα με λίγο τύχη έρχονται αργά η γρήγορα. 

Τέλος, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του blog;
 
Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά. Δυνατοί στις δύσκολες στιγμές και να απολαμβάνετε καλή και ποιοτική μουσική. Με δυνατά ηχεία και πολύ κοπάνημα.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου