ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ATHOS



Πες μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Athos.

Οι ATHOS είναι onemanband και δημιουργήθηκαν το 2004 όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο DEMO (Return To The Hellenic Lands).

Πως θα χαρακτήριζες το είδος της μουσικής που παίζεις;
 
BLACK METAL με επιρροές κυρίως από Ελληνική και Νορβηγική σκηνή. 

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Άθως ήταν ο αρχαίος Τιτάνας/Γίγαντας ο οποίος κατά την περίοδο της Τιτανομαχίας πέταξε ένα τεράστιο βράχο εναντίων του Ποσειδώνα και ο βράχος προσγειώθηκε στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Από την σύγκρουση των βράχων το όρος που σχηματίστηκε εκεί, πήρε το όνομα του. Αργότερα το όρος Άθως έγινε περισσότερο γνωστό ως ''Αγιο όρος''. Εκεί στην αρχαιότητα υπήρχαν πολλοί αρχαίοι ναοί οι οποίοι φυσικά δεν υπάρχουν πια διότι φρόντισε για αυτό η χριστιανική ''αγάπη''. Ένα όνομα λοιπόν συνδεδεμένο με τον χριστιανισμό, διαγράφοντας την αρχαία ιστορία του και ξεκινώντας μια νέα, για να γίνει έως σήμερα κάτι το οποίο ποτέ δεν ήταν αλλά έγινε. Έτσι λοιπόν και εγώ διάλεξα αυτό το όνομα για το προσωπικό μου project. Άθως λοιπόν για κάποιους είναι το άγιο όρος, το κέντρο της ορθόδοξης πίστης άβατο και τόπος ιερός. Για εμένα είναι όλα αυτά που υπήρξαν και όχι όλα αυτά που υπάρχουν, είναι όλα αυτά που δεν μας έμαθαν και όχι όλα αυτά που μας διδάξαν, είναι όλα αυτά που μας κρύβουν και όχι όλα αυτά που μας παρουσίασαν.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σου;
 
Οι στίχοι των Athos μιλάνε για το ξύπνημα του αρχαίου κόσμου ενάντια στον καινούργιο κόσμο αποκαθιστώντας τις χαμένες ερμηνείες έννοιες και αξίες. Δηλαδή όλα αυτά που τα ''μαζέψανε'' μια μέρα σε μία σακούλα (γιατί δεν τους έκαναν) και τα ονόμασαν ΣΑΤΑΝΑ κρύβοντας μέσα σε ένα όνομα (το απόλυτο κακό) την γνώση και την πραγματική ελευθερία. Αυτό δεν είναι κάτι που σταμάτησε. Συνεχίζεται στις μέρες μας και θα συνεχίζεται είναι δοκιμασμένη η συνταγή και πετυχημένη.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσεις την σου δουλειά με τίτλο Noht Lerapot. Μίλησε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.
 
Θα είναι ο τέταρτος δίσκος των ATHOS και θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο από 2 εταιρίες, την Lupus Niger (Italy) και Symbol Of Domination (Belarus). Ο δίσκος θα έχει τίτλο NOHT LERAPOT και κύρια θεματολογία του δίσκου είναι το ψέμα της εξάπλωσης του χριστιανισμού με τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές τις σφαγές και όλα τα καλά και χριστιανικά που γίνανε τότε για να φτάσουμε σε σημείο σήμερα να λατρεύουμε αυτό που μας σκοτώνει και να ξορκίζουμε αυτό που μας δίνει ζωή. Διότι κάποιοι δεν θέλουνε να έχουμε ζωή. Για αυτούς, ζωή είναι αυτό που επιτρέπεται να μας προσφέρουν και όχι αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε και να δημιουργήσουμε από μόνοι μας. Αυτό έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια και παρουσιάζεται ως το απόλυτο κακό. 

Ποια είναι τα μουσικά πλάνα σου για το μέλλον;
 
Δεν έχω κανένα πλάνο στην ουσία και ούτε ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Το μόνο που θέλω είναι αυτό που αισθάνομαι και σκέφτομαι να μπορώ να το μετατρέπω σε μουσική προσπαθώντας πάντα η καινούργια μου δουλειά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη τόσο από θέμα παραγωγής όσο και από θέμα σύνθεσης προσθέτοντας νέες ιδέες. Προς το παρών περιμένω την κυκλοφορία του NOHT LERAPOT και για την συνέχεια ετοιμάζω ήδη τον επόμενο δίσκο καθώς και ένα καινούργιο κομμάτι για split.

Είσαι από την Καλαμάτα, πως είναι η σκηνή εκεί;
 
Πιστεύω έχουν ανεβεί αρκετά τα πράματα εδώ στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το Metal γενικότερα, όσον αφορά το Black Metal δεν υπάρχει τίποτα, ούτε σκηνή ούτε αντίσκηνο!

Είσαι χρόνια στο χώρο. Πως βλέπεις τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύεις ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Καταρχάς δεν έχουμε σκηνή και μιλάω πάντα για το BLACK METAL. Η λέξη σκηνή έχει να κάνει με κάτι πιο οργανωμένο και αυτό είναι προσωπική μου άποψη που μπορεί να βρίσκει και πολλούς αντίθετους. Σαφέστατα αυτό δεν αναιρεί ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλές μπάντες καινούργιες και παλιές οι οποίες σπέρνουν, δείχνοντας ότι δεν παίζουν για να παίξουν αλλά επειδή το αισθάνονται και ότι αυτό που βγάζουν πηγάζει πραγματικά από μέσα τους. Έχουμε λοιπόν πολύ καλές μπάντες με εμπνευσμένες συνθέσεις βάζοντας την προσωπική τους υπογραφή στη μουσική τους, με σεβασμό για αυτό που κάνουν αλλά όχι δεν έχουμε σκηνή. Σκηνή για εμένα υπήρχε την περίοδο 1993 με βαριά (ίσως και να λέω πολύ) 2005. Σκηνή φυσικά δεν είναι μόνο οι μπάντες αλλά και οι οπαδοί. Η Ελληνική σκηνή δεν μπορεί να ανθίσει περαιτέρω αν δεν φύγουν από πάνω μας κάποια κόμπλεξ που υπάρχουν. Και υπάρχουν πολλά! Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα λοιπόν. Το κακό είναι ότι εν έτη 2016 οι περισσότεροι είμαστε και μπάντες και οπαδοί αλλά συνεχίζουμε τα αιώνια κόμπλεξ τα οποία ευτυχώς προσωπικά τα απέβαλα εδώ και πολλά χρόνια από πάνω μου διότι δεν είχαν κανένα νόημα.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχεις ξεχωρίσει;
 
Παρόλο που οι Athos κλείνουν πάνω από δεκαετία δεν θεωρώ τον εαυτό μου από τους παλιούς. ;Έτσι δεν πιστεύω ότι είμαι σε θέση να ξεχωρίσω κάποια μπάντα θέτοντας κάποια κριτήρια για να το κάνω αυτό. Ίσως μια τέτοια ερώτηση να ταίριαζε σε μπάντες που ξεκίνησαν το BLACK METAL στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι να ξεχωρίσουν της νέες μπάντες και όχι εγώ. Οπότε απλά θα σου απαντήσω ποιες καινούργιες μπάντες (χαρακτηρίζοντας ως καινούργια, μια μπάντα που μετράει έστω 5ετία ύπαρξης) έχω ακούσει και μου άρεσαν πολύ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. HUMAN SERPENT, HIMONAS, AKROTHEISM, DEVINE BLASPHEMY, INMOST WINTER, TEMPLE OF KATHARSIS, NIGREDO, SERPENT PATH, THEOSIS, WOLFHOWL, THRINOS αυτές μου έρχονται τώρα στο μυαλό και όποιος Black-Μεταλάς θέλει τις τσεκάρει.

Τι θα ήθελες να πεις, κλείνοντας την συνέντευξη;
 
Να σας ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη και επίσης όλους όσους υποστηρίζουν τους Athos και το Ελληνικό Black Metal. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στην ουσία όλοι οπαδοί είμαστε κακά τα ψέματα. Ακούμε και παίζουμε την αγαπημένη μας μουσική διότι αυτή μας εκφράζει και γουστάρουμε! Και για όσους έχουμε μπάντα είτε αυτή είναι πολυμελής ή oneman απλά συμβάλουμε ενισχύοντας αυτό που αγαπάμε, εκφράζοντας τα όποια συναισθήματα/σκέψεις μέσα από αυτό, τίποτα παραπάνω και τίποτα περισσότερο. Σαφώς κάποιες μπάντες ακούγονται περισσότερο από κάποιες άλλες, άλλες αρέσουν πιο πολύ άλλες λιγότερο έτσι είναι τα πράματα και σωστά είναι. Ας προσγειωθούμε λοιπόν. Σε όσους δεν αρέσει μια μπάντα απλά μην την ακούει, δεν τον έβαλε κανένας με το ζόρι ούτε τον έχρισε κανένας κριτικό της κάθε μπάντας παλιάς ή καινούργιας. Το BLACK METAL δεν έχει την ανάγκη κανενός ''ειδήμονα'' για να ερμηνεύσει σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω το τι είναι πώς πρέπει να είναι και τι πρέπει να εκφράζει, πόσο μάλιστα όταν ο ''κριτής'' δεν ακούει καν BLACK METAL.
Υ.Γ. Συνεχίστε να υποστηρίζετε το underground και αναβαθμίστε όποτε μπορείτε τα downloads υπάρχουν πολλά links που δεν λειτουργούν.
Πρόμο Τρέιλερ για το νέο άλμπουμ
https://www.youtube.com/watch?v=zXJG8UUPk5o

Εμείς σε ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου