ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BURN THE SUN



Από πότε υπάρχουν οι Burn The Sun και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα; 
 
Οι Burn The Sun υπάρχουν από το 2008 υπό το όνομα Scapegoat. Δημιουργηθήκανε όταν τα μελή τους πηγαίνανε ακόμα σχολείο και ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσανε ήταν μία συγκυρία γεγονότων για την οποία είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που συνέβη. Ίσως ήταν το ότι θέλαμε να παίξουμε όλοι μουσική την ίδια χρονική περίοδο. 

Το όνομα σας από που το εμπνευστήκατε; 
 
Θέλαμε το όνομα μας να περιλαμβάνει την λέξη "Burn" η οποία άρεσε σε όλους και στη συνέχεια μετά από πολλές αλχημείες και δοκιμές, ο Φώτης ανέφερε της υπόλοιπες δύο λέξεις "the sun" τις οποίες τελικά κρατήσαμε. 

Σε ποιο μουσικό είδος θα σας κατατάσσαμε και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; 
 
Όλα τα μέλη της μπάντας ακούνε τελείως διαφορετικά πράγματα με κοινές αναφορές σε μπάντες όπως Tool, Mastodon, Kyuss, Alice in Chains, Sabbath, Zeppelin, Pink Floyd και άλλα κλασικά ακούσματα. Ως προς το ποια είναι η μουσική στην οποία θα μπορούσε κανείς να μας κατατάξει θα ήταν ίσως μια μίξη Stoner με Sludge και Post rock στοιχείων χωρίς να περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς; 
 
Η μουσική είναι αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας όπου ιδέες νέων κομματιών ή αλλαγές σημείων σε κάποια ήδη έτοιμα κομμάτια έρχονται και από τα τέσσερα μέλη της μπάντας. Όσον αφορά τους στίχους, όπως και με την μουσική όλοι φέρνουν ιδέες οι οποίες φιλτράρονται και στο τέλος προσαρμόζονται στο εκάστοτε κομμάτι από τον Σταμάτη ο οποίος είναι και ο τραγουδιστής.

Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
Η έμπνευση της στιγμής κατά κύριο λόγο. Μια ιδέα πάνω στην οποία στηριζόμαστε και τζαμάρουμε μέχρι να σχηματιστεί ο "σκελετός" του κομματιού για να δουλέψουμε στη συνέχεια πάνω σε αυτόν. Αν αναφέρεσαι και στους στίχους σίγουρα επηρεαζόμαστε από καθημερινά γεγονότα, πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και γενικότερα πράγματα που μας επηρεάζουν ψυχολογικά και σαν άνθρωποι ξεχωριστά αλλά και σαν μπάντα. 

Μετά το Crack of Dawn του 2014 ετοιμάζετε κάτι; 
 
Αυτή την στιγμή είμαστε στην διαδικασία σύνθεσης κάποιον καινούριων κομματιών με σκοπό να μπούμε στο τέλος του χρόνου για να ηχογραφήσουμε τον πρώτο full lenght δίσκο μας. Όσον αφορά το κοντινότερο μέλλον ετοιμαζόμαστε για το live στις 29 Μα'ί'ου στο Romatzo μαζί με τα αδέρφια Caldera από Αθήνα και τους Fuel Eater από Πάτρα. 

Τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι Burn The Sun; 
 
Σίγουρα έναν δίσκο. Ίσως είναι το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε αυτή την περίοδο και έπειτα μια περιοδεία στην Ελλάδα για την προώθηση του αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. 

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή; 
 
Η σκηνή τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια και από αυτά που ακούμε από τους παλαιότερους και από αυτά πού προλάβαμε να ζήσουμε είτε ως μπάντα είτε ως άτομα. Αυτό συνέβη καθώς υπήρχαν και υπάρχουν άτομα και μπάντες που εκτός από το πολύ καλό μουσικό υλικό που συνεχώς παρουσιάζουν, τρέχουν το όλο σκηνικό γιατί πάνω απ' όλα το γουστάρουν πολύ αυτό που κάνουν και νοιάζονται για όλους αυτούς που συνυπάρχουν στην όλη φάση και μέσα από αυτό έχουν βοηθήσει άπειρα την σκηνή και το όλο σύνολο σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχουμε όλο αυτό το αποτέλεσμα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.
Εμείς όμως δεν θέλουμε να σταθούμε σε αυτό γιατί έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές. Αυτό που θέλουμε να θίξουμε είναι αυτό που συνήθως ο κόσμος δεν γνωρίζει, ότι δηλαδή η σκηνή έχει και ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που δραστηριοποιείται και είναι μέρος αυτής, είτε αυτά είναι μέλη μπαντών, είτε ολόκληρες μπάντες, promoters, μουσικά site και βεβαίως μαγαζιά τα οποία έχουν κάνει την σκηνή ως ένα μεγάλο βαθμό τσιφλίκι τους. Έχουμε ζήσει ή έχουμε δει πολύ ακραία σκηνικά τα οποία μας έχουν κάνει να αναθεωρήσουμε σε αρκετό βαθμό πολλά πράγματα που αφορούν την όλη αυτή φάση. Και αυτό σε βαθμό που μας έχει κάνει να λειτουργούμε πολύ διαφορετικά ως μπάντα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Υπάρχουν Promoters και παραγωγοί που δεν πληρώνουν τίποτα στα live και τσεπώνουν όλα τα φράγκα, μπάντες που κοιτάνε την πάρτι τους και δεν τους νοιάζει μία για το τι κάνουν οι υπόλοιποι, κριτικούς που γράφουν απλά για να γράψουν και να τα έχουν πολύ καλά με όλους ή να πούνε ακόμα και ψέματα για να γράψουν κάτι στο report τους (και εννοείτε πως είτε αρνητική είτε θετική κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη) και βεβαίως πολλές φορές έναν συνδυασμό όλων αυτών. Μιλάμε δηλαδή για μια κλίκα ατόμων που τα έχουν βρει μεταξύ τους και προσπαθούν να ανέλθουν στον χώρο για το ροκ σταριλίκι και τα φράγκα. Μπορεί χρόνια τώρα να μιλάνε και να μιλάμε και εμείς για την ‘Αγία’ ελληνική rock σκηνή και όλα τα καλά που έχει αλλά καλό είναι να μάθει ο κόσμος ότι όλο αυτό το σύνολο έχει και την πολύ κακή και σάπια πλευρά της. Αυτή είναι η πλευρά της σκηνής που δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε για αυτούς και με αυτούς που γουστάρουν, είτε αυτοί είναι μπάντες είτε είναι ο κόσμος που θα έρθει να ακούσει εμάς ή τον οποιονδήποτε.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει; 
 
Υπάρχουν νέες και ποιό παλιές μπάντες που μας αρέσει πολύ να ακούμε όπου με τις οποίες είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Άλλες μπάντες μας έχουν στηρίξει και βοηθήσει επίσης πάρα πολύ. Οι διακρίσεις όμως δεν είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε. Όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη και μας ξέρουν, γνωρίζουν πως ποτέ δεν αδικήσαμε κανέναν.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μας πείτε; 
 
Θα θέλαμε για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει όλο αυτόν τον καιρό και μας δείχνει την αγάπη του. Μας δίνεται δύναμη να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με μεγαλύτερο μεράκι και αποφασιστικότητα. Να είστε όλοι καλά και τα λέμε από κοντά στις 29 του Μάη.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου