ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NEAR MIND






Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Near Mind;
 
Το 2011 και αφού είχαν κλείσει οι κύκλοι των Human Path και Mental Exam ο Nathan Black δημιούργησε τους Near Mind μαζί με τον παλιό συμμαθητή και φίλο Constantine Gk, μια Nu Metal/Post Grunge μπάντα στην Πτολεμαΐδα. Την μπάντα συμπληρώνουν οι Nick Fasoulas και George Kerr. 

Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
 
Το όνομα Near Mind δείχνει πόσο κοντά ή και μακριά είναι η πραγματικότητα, τα όνειρα, οι επιθυμίες σε σχέση με το μυαλό και την σκέψη του καθενός. 

Οι επιρροές σας σαν μπάντα και σαν μουσικοί;
 
Οι επιρροές μας είναι πολλές αλλά θα αναφέρουμε χωρίς κάποια συγκεκριμένη σειρά τους Korn, Disturbed, Nirvana, Alice in Chains, Deftones κ.α. 

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το ep με τίτλο Beyond The Obvious, μιλήστε μας γι' αυτό.
 
Το Beyond the Obvious κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Είναι το δεύτερο ΕΡ που κυκλοφορούμε και συνολικά η τέταρτη κυκλοφορία μας μαζί με τα 2 singles που είχαν βγει πιο πριν. Πιστεύουμε πως είναι η πιο δυνατή δουλειά μας μέχρι τώρα, όσον αναφορά τα τραγούδια αλλά και την παραγωγή.

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας σε σχέση με το Near mind ep του 2012;
 
Πιστεύουμε πως από το 2012 μέχρι σήμερα έγιναν μεγάλα και σημαντικά βήματα προς τα εμπρός όσον αναφορά τον ήχο μας. Καταρχήν παίζουμε καλύτερα σε σχέση με το 2012, η διαδικασία σύνθεσης των κομματιών είναι πιο ώριμη πλέον και η χημεία που υπάρχει μέσα στην μπάντα έχει βοηθήσει στο να είναι ο ήχος μας πιο σωστός και πιο... Near Mind. Πέρα από όλα αυτά όμως σημαντικό ρόλο έπαιξε και το στούντιο στο οποίο γράψαμε, Το Near Mind EP το 2012 ηχογραφήθηκε ουσιαστικά στα σπίτια μας, χωρίς ηχολήπτη, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό και με μηδενικό budget, από την άλλη το Beyond the Obvious ηχογραφήθηκε στο Valve Studio με ηχολήπτη τον Στράτο Καραγιαννίδη. Το Valve Studio είναι ένα studio επαγγελματικό που έχει μέσα απίστευτο εξοπλισμό και έχει και τον Στράτο ο οποίος πέρα του ότι μας βοήθησε απίστευτα και έκανε τα κομμάτια μας να ακούγονται πολύ καλύτερα από όσο περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι, είναι ένας τύπος ο οποίος άμα δεις τον τρόπο που δουλεύει και το τι μπορεί να κάνει απλά μένεις με το στόμα ανοιχτό, και το αποτέλεσμα ακούγεται νομίζουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα που βγάλαμε και είμαστε σίγουροι πως η εξέλιξη του ήχου μας θα είναι ακόμα πιο αισθητή στην επόμενη κυκλοφορία μας. 

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;
 
Τα επόμενα σχέδια μας είναι ακόμα περισσότερα live, είτε σε live stage είτε σε κάποια festivals. Από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν και οι εγγραφές του νέου EP. Κάποιες άλλες κινήσεις που ετοιμάζονται θα τις μάθετε από τα κοινωνικά μας δίκτυα. 

Είστε από την Πτολεμα'ί'δα, είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;
 
Δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει κάποιος μόνιμος χώρος για να στηρίξει ζωντανές εμφανίσεις του πιο σκληρού ήχου. Μόνο αν στήσουν οι ίδιες οι μπάντες ένα φεστιβάλ το καλοκαίρι. 

Μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή της πόλης. 
 
Η Πτολεμαΐδα είχε ανέκαθεν ισχυρή και ζωντανή σκηνή, σε όλα τα είδη. Από ελληνικό ροκ μέχρι black metal, υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα μπάντες που είτε γράφουν είτε παίζουν σε κάποια σκηνή. Στα τέλη των 90's αρχές των 00's μάλιστα η Πτολεμαίδα είχε χαρακτηριστεί ως to Seattle της Ελλάδας λόγω του ότι έβγαζε συνέχεια μπάντες που συγκριτικά με τον πληθυσμό της ήταν πολλές και ταυτόχρονα πολύ αξιόλογες. Σήμερα στο 2016 δεν υπάρχουν πολλές μπάντες στην πόλη σε σχέση με παλιά αλλά έχει μπάντες με ενεργή δισκογραφία όπως οι Faceless God, οι ΠΑΝ και η Υπόγεια Τροχιά. 

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Οι 2 Nu metal παγκόσμιες συλλογές στις οποίες ήμασταν μέρος σίγουρα είναι μια στιγμή ή μάλλον... 2 στιγμές που θα ξεχωρίζαμε. Το live μας στο Youthstage του River Party το 2012 και το live μας μαζί με τους Planet of Zeus σίγουρα είναι στιγμές που επίσης θα ξεχωρίζαμε. Αν όμως θα έπρεπε να διαλέξουμε μια μόνο στιγμή θα ήταν μάλλον η στιγμή που μόλις έχει τελειώσει ένα live μας και βλέπουμε από κάτω τον κόσμο να έχει αυτό το χαμόγελο της ικανοποίησης, ότι γούσταρε αυτό που άκουσε. Αυτό το συναίσθημα δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική; 
 
Σκοτώνει τα κέρδη των εταιριών. Εμείς από την αρχή θέλαμε να ακούσει την μουσική μας ο κόσμος. Αν καταφέρεις να ακουστείς σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και το υλικό είναι καλό θα έρθουν και τα λεφτά. Αλλά σε πρώτη φάση πρέπει να ακουστείς, Και ο ποιο εύκολος τρόπος είναι να μοιράσεις την μουσική σου free. Ή να το κάνει κάποιος άλλος αυτό για σένα. Έχει γίνει πειρατεία και σε εμάς κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχει κόσμος στο Youtube που κατέβασε το ΕΡ και το ανέβασε ολόκληρο είτε τραγούδια του. Τι πιο ωραίο πράγμα να παίρνει κάποιος την μουσική σου και να την ανεβάζει ξανά ως δείγμα ότι όντως τη γούσταρε. 

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χώρο και τον χρόνο που μας δίνετε στο blog σας για να πούμε δύο λόγια για τους Near Mind. Ευχόμαστε να σας πάνε όλα καλά με τα σχέδια σας και όπως πάντα... Follow your dreams as near as your mind can get you..

Εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου