ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 4GUNS



Πως δημιουργήθηκαν οι 4 Guns και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα για την μπάντα; 
 
Οι 4GUNS δημιουργήθηκαν μέσα από μια παρέα γειτονικών φίλων παίζοντας αρχικά funky και το 2007 κατέληξαν στο είδος που παίζουν τώρα (Hard Rock-Metal). Όταν δημιουργήθηκε το συγκρότημα το όνομα του ήταν "Η Παρέα" και στην συνέχεια άλλαξε σε 4GUNS επηρεασμένοι από το λογοπαίγνιο του ονόματος των U2 αλλά και επειδή ο αριθμός των μελών της μπάντας ήταν τέσσερις αριθμητικά και υπήρχαν και ψευδώνυμα σχετικά με το καινούριο όνομα πχ Stuzis.

Πως θα αποκαλούσατε το είδος της μουσικής σας;
 
Το είδος της μουσικής μας είναι το ελληνόφωνο hard rock. Οι επιρροές μας προέρχονται από την hard rock και metal ελληνική και ξένη σκηνή συνδυάζοντας hard rock metal riffs με punk και grunge ρυθμικά.

Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας;
 
Οι επιρροές είναι από Rock, Hard Rock, Metal συγκροτήματα του εξωτερικού μέχρι και εγχώρια συγκροτήματα του ίδιου ύφους.

Γιατί επιλέξατε ελληνικό στίχο για τα τραγούδια σας;
 
Η επιλογή του ελληνικού στίχου προέκυψε αρχικά απ' το ότι μας εκφράζει σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τον ξένο. Επίσης, μ' αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι τα μηνύματά μας γίνονται άμεσα αντιληπτά και μπορούν να αγγίξουν το ελληνικό κοινό. Τέλος, ο συνδυασμός του ελληνικού στίχου με το συγκεκριμένο είδος μουσικής είναι κάτι πρωτοποριακό για τα μέχρι σήμερα δεδομένα της ελληνικής μουσικής σκηνής και θα θέλαμε να το προωθήσουμε. Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κοινού μας δίνει τη δυνατότητα να το επιτύχουμε. 

Αυτό το καιρό ετοιμάζετε την πρώτη σας δουλειά, αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος ένα ep, πείτε μας περισσότερα.
 
Όντως κάτι ετοιμάζουμε αυτό τον καιρό, και συγκεκριμένα είμαστε στο στάδιο ηχογράφησης του πρώτου μας single με τίτλο "Παραισθήσεις". Λόγω του ότι θα καλυφτούν όλα τα έξοδα για την υλοποίηση του εξ ολοκλήρου από την μπάντα έχει καθυστερήσει λίγο. Ωστόσο ευελπιστούμε να είναι έτοιμο σύντομα.

Κατά την γνώμη σας σε πιο κοινό πιστεύετε ότι απευθύνεται το σχήμα;
 
Κατά κύριο λόγο, πιο εύκολα μπορεί κάποιος να ακούσει τα κομμάτια μας εφ' όσων προτιμάει πιο σκληρά ακούσματα (Hard rock/Metal). Παρ' όλα αυτά δε σημαίνει πως οποιοσδήποτε δεν έχει αυτά τα ακούσματα δε μπορεί να μας ακούσει. Υπάρχουν στοιχειά στη μουσική που δε "βαραίνουν" το αυτί ενός πιο ήπιου ακροατή καθώς και ο ελληνικός στίχος που είναι ευκολονόητος από τον καθένα.

Σαν σχήμα ποιος είναι ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Ο επόμενος δυνατός στόχος αφού ολοκληρωθεί το single, είναι να κάνουμε κάποιες live εμφανίσεις για την υποστήριξη του και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την ηχογράφηση του πρώτου μας EP.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Παρ' ότι είμαστε καιρό μπάντα, τους τελευταίους 8 μήνες έχουμε δουλέψει σκληρά και καταφέραμε να κάνουμε αρκετά lives σε γνωστά venues της Αθήνας. Αυτά που θα ξεχωρίζαμε στη μέχρι τώρα πορεία μας είναι η συμμέτοχη μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Global battle of the bands του 2016 οπού περάσαμε στον τελικό Ελλάδας, την πρωτιά μας στο Battle of the bands του2015-2016 στο an club στην Αθήνα. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι ότι στην μέχρι τώρα πορεία μας γνωρίσαμε πολύ αξιόλογα άτομα και μπάντες μέσα αυτές τς διαδικασίες που μας βοήθησαν να εξελιχθούμε όχι μονό σαν μπάντα άλλα και σαν άτομα.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνόφωνη σκηνή;
 
Πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια η ελληνόφωνη μουσική σκηνή ( καθώς και γενικά η μουσική σκηνή στην Ελλάδα ) έχει πολλά να προσφέρει πάρα τον κατακερματισμό που έχει υποστεί. Άλλα καθ' όλη την μουσική πορεία μας έχουμε ανακαλύψει, συνεργαστεί και ξεχωρίσει πολλά υποσχόμενες ελληνόφωνες μπάντες, με όρεξη, πράγμα βασικό για την ανάδειξη της μουσικής στη χωρά μας.

Ο επίλογος δικός σας...
 
Πρώτα απ' όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το undergroundskini.blogspot.gr για την συνέντευξη και να πούμε πως σαν 4GUNS είμαστε συν διοργανωτές στο Modern Mental Rebellion Festivals (M.M.R.Festival.) μια συλλογική προσπάθεια από μπάντες να φτιάξουν μια μουσική κοινότητα χωρίς κλίκες και ανοιχτό προς όλους τους καλλιτέχνες ανεξαρτήτως στιλ μουσικής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το http://www.mmrfestival.com/ ή στο facebook : https://www.facebook.com/mmrfest/ .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αδερφό, φίλο και φωτογράφο της οικογένειας του Modern mental rebellion festival, Νίκο Παρασκευά - LensMan-Nick . https://www.facebook.com/LensMan-Nick-751185271585708/?fref=ts
Info:
Facebook page : https://www.facebook.com/4GUNS-162909065138
Twitter : https://twitter.com/4GUNS_The_Band
Instagram : https://www.instagram.com/4guns_theband

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου