ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DIVINER



Πως ξεκινήσανε οι Diviner και ποια είναι η εξέλιξη τους μέχρι σήμερα;
 
Οι Diviner ξεκίνησαν σαν πρώτη σκέψη στις αρχές του 2010 από τους παιδικούς φίλους και μουσικούς συνοδοιπόρους Γιάννη Παπανικολάου - φωνή (Rock 'n Roll Children - Dio tribute band, ex-InnerWish, ex-Battleroar) και Θύμιο Κρίκο - κιθάρα (InnerWish). Το δίδυμο συνέθεσε ορισμένα κομμάτια και καθώς κρίθηκαν πολύ ικανοποιητικά, η ιδέα του να υπάρξει μπάντα κανονική ώστε τα τραγούδια να βγουν προς τα "έξω" έγινε ακόμα πιο έντονη οπότε η αναζήτηση μελών ήταν άμεση. Έπειτα από επικοινωνία με τους ήδη πολύ καταξιωμένους μουσικούς και φίλους τους, Γιώργο Μαρούλη - κιθάρα (4Bitten) , Ηρακλή Μπουζιώτη - μπάσο (SixForNine) , Φραγκίσκο Σαμοϊλη - τύμπανα (ΙnnerWish) οι οποίοι άκουσαν το υλικό και τους άρεσε, η πεντάδα ξεκίνησε ως κανονικό σχήμα το καλοκαίρι του 2011 με το line-up αμετάβλητο μέχρι και σήμερα. Δουλέψαμε πάνω στο υλικό μας πολύ για να φτάσουμε στην κυκλοφορία του ντεμπούτου μας.....και συνεχίζουμε.

Τι σας ώθησε να σχηματίσετε την μπάντα, ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι λόγοι;
 
Τα ερεθίσματα και οι λόγοι καθαρά μουσικοί, αφού υπήρξε έντονη δημιουργική ανάγκη να εκφραστούμε όλοι σε ένα metal σχήμα διαφορετικό από τα ήδη υπάρχοντα που παίζαμε. Οπότε η αρχική επιθυμία των Γιάννη και Θύμιου έγινε συνολική και των 5 μας, με στόχο να εκφραστούμε καλλιτεχνικά στα metal μονοπάτια με ένα καινούργιο συγκρότημα. 

Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας; Ποιο είναι το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Οι Diviner έχουν ως μουσική αφετηρία κλασικούς heavy metal δρόμους από πλευράς σύνθεσης και δομής κομματιών, αλλά με αρκετά σημερινό ήχο και προσέγγιση στην παραγωγή και θα θέλαμε να πιστεύουμε και με ένα προσωπικό στίγμα. Δίνουμε προτεραιότητα σε ογκώδη ριφφ, δυνατά φωνητικά και μελωδίες, μεγαλειώδη ρεφρέν, έντονους ρυθμούς, ατμόσφαιρα επιβλητική, ενίοτε σκοτεινή, έχοντας μία πλούσια γκάμα επιρροών με στοιχεία από heavy, power, epic, thrash των δεκαετιών 80's ,90's, 00's. 

Το 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη δουλειά σας με τίτλο Fallen Empires, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Είναι ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2015 από την εταιρία Ulterium Records σε CD, LP και ψηφιακά. Η ηχογράφηση έγινε στα Devasoundz Studios από το Φώτη Benardo (SixForNine, ex- Septic Flesh) και το Θύμιο Κρίκο ο οποίος επιμελήθηκε και την όλη παραγωγή με τη μικρή βοήθεια του Γιάννη Παπανικολάου. Το mastering έγινε από τον Peter In De Betou στα Tailor Maid Studios στη Σουηδία. Σε προσωπικό μουσικό επίπεδο δώσαμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, η δουλειά στις κιθάρες και τα φωνητικά είναι εξαιρετική, η απόδοση του rhythm section πολύ υψηλή και το άλμπουμ αποπνέει μία φοβερή ενέργεια κι έναν καθολικό δυναμισμό από το παίξιμο της μπάντας. Συνολικά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τη μέχρι τώρα αποδοχή του δίσκου, καθώς έχει αποσπάσει στο σύνολο του εξαιρετικές κριτικές από κοινό και τύπο εντός και εκτός συνόρων. Η εταιρία στα πλαίσια της περαιτέρω προώθησης του έχει ήδη κυκλοφορήσει official στο YouTube και τα κομμάτια:
Come Into My Glory - (OFFICIAL LYRIC VIDEO) https://www.youtube.com/watch?v=UVbxT0w3ZKo
Kingdom Come - (OFFICIAL AUDIO TRACK). https://www.youtube.com/watch?v=pIot4TNOf3Q
Evilizer - (OFFICIAL MUSIC VIDEO) https://www.youtube.com/watch?v=nE9KjVpa6DQ

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Η κεντρική στιχουργική κατεύθυνση του άλμπουμ είναι η εσωτερική πάλη μας, η αιώνια μάχη και σύγκρουση Καλού και Κακού, η αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης, της σοφίας, του προορισμού της ύπαρξης μας με στόχο την ανάταση των "Πεσμένων Αυτοκρατοριών" του εσωτερικού μας κόσμου, γι' αυτό και ο συμβολικός τίτλος "Fallen Empires" με τη μορφή του βαρκάρη (Diviner) στο εξώφυλλο να δεσπόζει αναπαριστώντας τη δύναμη που μας καθοδηγεί σε αυτό το ταξίδι. Όλα αυτά μέσα από επικές ιστορίες, αφηγήματα, μυθοπλασίες, συμβολισμούς, επιστημονική φαντασία και οτιδήποτε άλλο ικανό να μας εμπνεύσει. 

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Το άμεσο μέλλον έχει πλάνα για συναυλίες και υποστήριξη της δουλειάς μας. Έχουμε ήδη κάνει δύο πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και φυσικά ακολουθούν και πόλεις της επαρχίας. Το καλοκαίρι 15-17 Ιουλίου θα εμφανιστούμε στο Chania Rock Festival 2016 παρέα με ονόματα όπως Kreator, Rotting Christ, Therapy, Tykketo, Cutting Crew, Exarsis και Crazy Lixx ενώ παράλληλα είμαστε σε συνεννοήσεις για εμφανίσεις στο εξωτερικό. Για λίγο αργότερα φυσικά υπάρχει κατά νου να δουλέψουμε πάνω στο δεύτερο δίσκο μας.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Metal σκηνή;
 
Πιστεύουμε πως η Ελληνική Σκηνή και ο σκληρός ήχος στο σύνολο του στη χώρα μας βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους από κάθε άποψη. Πληθώρα σχημάτων και ανθρώπων που παίζουν μουσική, εξαιρετικές δουλειές σε όλα τα rock/metal είδη από underground μπάντες και μη, παραγωγές ανταγωνιστικές, ποιοτικές δουλειές και φυσικά αρκετά πλέον τα ηχηρά μεγάλα ονόματα που μας εκπροσωπούν επάξια στο εξωτερικό όπως οι Rotting Christ, Septic Flesh, Firewind, Planet Of Zeus, Night Stalker και πολλοί άλλοι. 

Υπάρχουν νέα σχήματα στην Ελληνική σκηνή που σας έχουν τραβήξει την προσοχή;
 
Ναι είναι αρκετά τα νέα πολύ καλά και υποσχόμενα σχήματα που μας αρέσουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Endomain, Gravastar, SixForNine, Among Ruins, Null 'O' zero. 

Η επαφή σας με άλλες μπάντες πως είναι;
 
Πολύ θετικές και συναδελφικές, με σεβασμό στο κόπο και τον ιδρώτα του κάθε ενός που έχει ένα σχήμα και δημιουργεί. Παράλληλα μέσω της μουσικής έχουμε γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους στο χώρο, έχουμε κάνει τους καλύτερους μας φίλους και έχουμε μοιραστεί σκηνή, εμπειρίες και συγκινήσεις με πολύ κόσμο. Η μουσική είναι τέχνη και γλώσσα επικοινωνίας που αν δεν ενώνει δεν έχει νόημα. 

Τα τελευταία λόγια δικά σας...
 
Eυχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον σας. Ελπίζουμε η δουλειά μας να αρέσει στους αναγνώστες σας. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου