ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CHEW GRAVEL



Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Chew Gravel;
 
Από τον Νοέμβριο του 2014, τρία από τα μέλη της μπάντας ο Μάρκος ( μπάσο), ο Ηλίας (κιθάρα) και ο Γιάννης (τύμπανα), οι οποίοι γνωριζόμασταν από το σχολείο, κάναμε πρόβες στο υπόγειο γκαράζ του Μάρκου, τζαμμάροντας διασκευές. Μετά από 3 μήνες περίπου στο παιχνίδι μπήκε και ο Σταύρος (κιθάρα ) με τον οποίον δεθήκαμε αμέσως και αρχίσαμε να γράφουμε δικά μας κομμάτια. Στην συνέχεια γνωρίσαμε τον Γιώργο ( φωνητικά-πλήκτρα) ο οποίος δεν έχασε λεπτό να προσαρμοστεί στην παρέα και την μουσική μας, αποκτώντας έτσι την τελική μας μορφή γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Ψάχναμε ένα όνομα το οποίο θα χαρακτήριζε και θα κόλλαγε με τον ήχο και την μουσική μας. Έτσι διαλέξαμε το Chew Gravel, μια έκφραση που χρησιμοποιούσαν στα Western, όταν νέοι και άπειροι “Cowboys” έπεφταν από το άλογό τους με αποτέλεσμα να τους κοροϊδεύουν λέγοντάς τους «μάσα χαλίκια».

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια είναι τα ονόματα που σας ''στιγμάτισαν'' μουσικά;
 
Σαν μουσικοί και άτομα ξεχωριστά, έχουμε επιρροές από πολλά είδη και αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στον ήχο μας και στην μουσική που παίζουμε. Όλοι έχουμε ακούσματα από Post, Stoner και γενικά από μπάντες που κινούνται σε αυτό το στύλ ( Isis, Down, ASG ) καθώς και μπάντες από Grunge και Industrial όπως Alice in Chains, Soundgarden, Nine inch Nails. Αυτές είναι και οι κυριότερες επιρροές μας.

Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Αν και δεν θέλουμε να βάζουμε ταμπέλες στη μουσική, για να καταλάβει κάποιος που δεν μας έχει ακούσει σε τι στυλ κινούμαστε, μας αρέσει να αναμειγνύουμε και να πειραματιζόμαστε με ήχους από τα είδη που αναφέραμε παραπάνω.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Όσον αφορά την μουσική όλοι συνεισφέρουμε. Ένα κομμάτι συνήθως ξεκινάει με ένα riff και σιγά σιγά μέσα από τις πρόβες ο καθένας συμπληρώνει τα δικά του μέρη μέχρι να καταλήξουμε στην τελική δομή του. Οι στίχοι είναι κυρίως αποτέλεσμα της δουλειάς του Γιώργου και του Μάρκου.

Το 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά ένα EP με τίτλο Chinook, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Το Chinook ηχογραφήθηκε στα Made in Hell studios από τον David Prudent ο οποίος μας έκανε και το Mixing /Mastering. Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης, δεν υπήρχε μόνο κλίμα συνεργασίας, αλλά δημιουργήθηκε μια δυνατή φιλία με έντονες στιγμές γέλιου. Επίσης, η εμπειρία και οι ικανότητες του David βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. To EP περιλαμβάνει 5 κομμάτια τα οποία επιλέχθηκαν από 10 έτοιμα τραγούδια, διότι πιστεύαμε ότι τα συγκεκριμένα ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά μέσω Bandcamp, Soundcloud και YouTube και σύντομα αναμένεται και σε μορφή CD. 

Πέρα από το Chinook, ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση;
 
H επόμενη μας κίνηση είναι να ηχογραφήσουμε ένα δεύτερο EP γύρω στα τέλη του 2016, το οποίο θα διαφέρει αρκετά από το πρώτο. Συγχρόνως προσπαθούμε να κλείσουμε όσα περισσότερα live μπορούμε και να προωθήσουμε την δουλειά μας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα νέο Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
 
Σίγουρα η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την μουσική και τα Ελληνικά groups. Υπάρχουν συγκροτήματα τα οποία δεν μπορούν να ηχογραφήσουν τα κομμάτια τους λόγω έλλειψης χρημάτων. Επίσης, καλώς ή κακώς στο είδος της μουσικής που έχουμε επιλέξει, ο ήχος και τα εφέ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της. Όλα αυτά απαιτούν την αγορά εξοπλισμού ο οποίος συνήθως είναι και ιδιαίτερα δαπανηρός.
Επίσης, η μουσική σκηνή του είδους μας στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι αρκετά μεγάλος. Αυτό μας δημιουργεί την ανάγκη να προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε με τη μουσική και τον ήχο μας κάτι το οποίο αποτελεί πρόκληση για μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική underground σκηνή;
 
Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που παίζουμε έχουμε γνωρίσει αρκετές μπάντες που κινούνται στην underground σκηνή και έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει έντονη αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ των μουσικών. Άρα οι πρώτες μας σκέψεις όταν ακούμε ελληνική underground σκηνή είναι ο συναγωνισμός και όχι ο ανταγωνισμός μεταξύ των groups πέρα από κάθε κέρδος.

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική;
 
Η πειρατεία δεν σκοτώνει τη μουσική αλλά τη βιομηχανία. Υπάρχουν πολλά νέα συγκροτήματα τα οποία επωφελήθηκαν από την πειρατεία για να γίνουν πιο γνωστά επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο αρνητικά τα πιο μεγάλα και δημοφιλή συγκροτήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βλέπουμε συχνά νέες κυκλοφορίες από αυτά.

Τι εύχεστε στους επισκέπτες που θα διαβάσουν την συνέντευξη σας;
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες για τον χρόνο που αφιέρωσαν, ευχόμαστε υγεία πάνω από όλα και τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν την ελληνική underground σκηνή γιατί το έχει ανάγκη και το αξίζει.
Ευχαριστούμε επίσης τα παιδιά από τo undergroundskini.blogspot.gr για το αφιέρωμα! 

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου