ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ VEHEMENT ANIMOSITY



Ποια ήταν η προσωπική ανάγκη που σας ώθησε στην δημιουργία των Vehement Animosity;
 
Πριν την δημιουργία του συγκροτήματος μας, υπήρξαμε πολύ κοντινοί φίλοι για αρκετά χρόνια. Ακούγαμε τα ίδια είδη μουσικής και εκφράζαμε, ανέκαθεν, την ανάγκη να παίξουμε κάτι καινούργιο, κάτι δικό μας. Εξού και το περίπλοκο είδος μουσικής που επιλέξαμε να παίζουμε.

Vehement Animosity! Πως προέκυψε το όνομα;
 
Το όνομα προέκυψε κατά την περίοδο που ακόμα παίζαμε Death Metal. Ενώ μεν τα πράγματα άλλαξαν όσον αφορά το είδος και το concept, το όνομα το κρατήσαμε διότι μας άρεσε και ήταν αρκετά ‘’catchy’’. 

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Οι μουσικές μας επιρροές είναι συγκροτήματα όπως τους Animals As Leaders, Between The Buried And Me, Beyond Creation, Bloodbath, The Faceless, Fallujah, Gojira, Inflames, Intervals, Obscura, Pomegranate Tiger, Periphery, Scale The Summit, Vale Of Pnath, Vesania και άλλα πολλά.

Πως γράφουν μουσική και στίχους οι Vehement Animosity; Ποια είναι τα ερεθίσματά σας;
 
Οι κύριες πηγές έμπνευσης μας είναι έντονα στιγμιότυπα, συναισθήματα και εμπειρίες κατά την διάρκεια των ζωών μας ατομικά. Συνήθως μοιραζόμαστε τις ατομικές μας συνθέσεις μεταξύ μας και με πολλές πρόβες τις διαμορφώνουμε σε ολοκληρωμένα κομμάτια. Επιπρόσθετα, έχουμε και τις περιστασιακές στιγμές δημιουργικού μουσικού διαφωτισμού. Το στιχουργικό μας υλικό βασίζετε σε επιστημονικά και SCI-FI concepts μέσα από την περιγραφή φυσικών φαινομένων, περίπλοκων καταστάσεων και του θαυμασμού μας προς το σύμπαν και γενικά προς την ύπαρξη. Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των στοίχων μας είναι η αντίληψη, δηλαδή το πως ο άνθρωπoς αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του ή αλλιώς το πως το σύμπαν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μέσα από τον άνθρωπο. 

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά το ep ''Entropy'', μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Το ‘’Entropy’’ ήταν κάτι το οποίο κάναμε βιαστικά, έτσι ώστε να κρατήσουμε το συγκρότημα μαζί διότι όλοι μας θα φεύγαμε στο εξωτερικό για σπουδές εκείνο τον καιρό. Ήταν κάτι το οποίο θα εξασφάλιζε την ύπαρξη μας ως συγκρότημα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω του. Πιστεύουμε πως το EP δεν μας αντιπροσωπεύει άμεσα διότι το υλικό το οποίο ηχογραφήσαμε είναι πολύ παλιό. Αντιθέτως το υλικό που ηχογραφούμε τώρα αντιπροσωπεύει τους Vehement Animosity ως ένα πολύ πιο ώριμο και δεμένο συγκρότημα, τόσο μουσικά όσο και σαν άτομα . Το EP, εμείς το βλέπουμε σαν ένα πείραμα το οποίο ανέδειξε μόνο ένα μικρό κομμάτι του δυναμικού μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε πλήρως ευχαριστημένοι με την δουλειά που προωθήσαμε.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αδιαμφισβήτητα πολύ καλύτερη απ’ ότι την περιμέναμε και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Είχαμε αρκετές προτάσεις για lives όμως τις αρνηθήκαμε κυρίως λόγο σπουδών αλλά επίσης λόγω του ότι θέλουμε να κυκλοφορήσουμε το νέο μας υλικό πριν αρχίσουμε να παίζουμε live . Κατά τα άλλα τα σχόλια που παίρνουμε από τον κόσμο είναι κυρίως καλά.

Σας επηρεάζουν οι αρνητικές κριτικές;
 
Οι αρνητικές κριτικές υπάρχουν ανεξαιρέτως τέχνης εφόσον, αντικειμενικά, δεν υπάρχει οτιδήποτε που να είναι τέλειο όταν απευθύνεσαι σε κοινό με ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων και ακουσμάτων. Πιστεύουμε ότι αποτελούν μία από τις ποιο σημαντικές ανατροφοδοτήσεις που μπορεί να δώσει το κοινό σε έναν εξελισσόμενο καλλιτέχνη. Από αρνητικές κριτικές μπορούμε να δούμε τα ΄΄λάθη΄΄ μας μέσα από τα μάτια του κοινού, κάτι το οποίο όχι μόνο μας κάνει να θέλουμε να βελτιωθούμε, αλλά μας δίνει και τις κατευθυντήριες γραμμές του τι να βελτιώσουμε.

Από νέο υλικό υπάρχει κάτι;
 
Κατ’ ακρίβεια αυτή τη στιγμή ηχογραφούμε full-length δίσκο ο οποίος μάλλον θα κυκλοφορήσει γύρο στα αρχές του 2017. Ο δίσκος αυτός πιστεύουμε πως θα αντιπροσωπεύει πλήρως τους Vehement Animosity και είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσει!

Είστε από την Κύπρο, η σκηνή εκεί πως είναι;
 
Σε γενικές γραμμές η Metal σκηνή της Κύπρου είναι υπό ανάπτυξη, και προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερο μέλλον διότι το κοινό τείνει να είναι σχετικά ακατάδεκτο σε υπο-είδη της. Πόσο μάλλον στην Extreme Metal. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τελευταία έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορες μπάντες που παίζουν από Thrash, Death έως και Djent. Απ’ όσο γνωρίζουμε είμαστε το μόνο συγκρότημα που παίζει Progressive/technical Death Metal προς το παρόν.

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα ελευθερώσουμε ένα νέο κομμάτι σε μορφή guitar play-through (πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι) το οποίο θα είναι σαν teaser για το καινούργιο album.
Ευχαριστούμε! 

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου