ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GREEN YETI



Από πότε υπάρχουν οι Green Yeti και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το Γενάρη του '14 από τον Ντάνη και τον Μάικ. Στην αρχή πίσω από τα τύμπανα ήταν άλλο πρόσωπο, εγώ μπήκα στη μπάντα κάπου τέλος Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς.

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Το όνομα παιδεύτηκε αρκετά από ότι ξέρω. Τα παιδιά θέλανε κάτι αντιπροσωπευτικό αλλά και επικό ταυτόχρονα. Μόλις άκουσα το όνομα της μπάντας απλά είπα από μέσα μου ότι "Σε αυτή τη μπάντα πρέπει να παίξω!". Οπότε τα παιδιά κάνανε πιστεύω πολύ καλή δουλεία με το όνομα. Έχει Mojo, πως να το κάνουμε!

Σχετικά με επιρροές...
 
Σαν μονάδες στη μπάντα ακούμε πολύ μουσική, οπότε έχουμε πολλές επιρροές. Σε αυτά που διασταυρώνονται τα ακούσματα μας είναι ξεκάθαρα Kyuss, Electric Wizard, Sleep, OM & Los Natas.

Τι μουσική παίζετε και πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος;
 
Η μουσική μας είναι βαρύ ψυχεδελικό Doom. Και το είδος το χαρακτηρίζω ως γαμάτο!!!

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε ως σχήμα αυτόν τον καιρό;
 
Αυτή τη περίοδο περιμένουμε να "κοπεί" το CD και να το έχουμε στα χέρια μας. Παράλληλα ετοιμαζόμαστε για το live μαζί με τους Egypt στο Αν club και δειλά δειλά ξεκινάμε τη σύνθεση κομματιών για το επόμενο album. Α! Και προσπαθούμε να αποφασίσουμε τί απόχρωση του πράσινου θα είναι τα νέα μπλουζάκια!

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο The Yeti Has Landed, μίλησε μας λίγο γι’ αυτή…
 
Το Yeti Has Landed είναι το ντεμπούτο μας και νομίζω ότι ο κόσμος με την ακρόαση του μπορεί να καταλάβει σε πια μουσικά μονοπάτια κινείται η μπάντα. 4 κομμάτια, 63 λεπτά περίπου, μεγάλες διάρκειες λοιπόν αλλά ο δίσκος εξελίσσετε σαν ζωντανός οργανισμός... Δεν το λες και τυπικό Rock!

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Ξέρεις κάτι και το ρωτάς? χεχε Κοίτα αυτή είναι μια ερώτηση που μπορούμε να την συζητάμε πολλές ώρες. Στο "The Yeti Has Landed" η παραγωγή, μίξη και το Mastering έγινε από εμάς τους ίδιους χωρίς να έχουμε πτυχία στο επάγγελμα. Σίγουρα για να το κυκλοφορήσαμε είμαστε ευχαριστημένοι, η εξέλιξη όμως δεν σταματάει ποτέ, οπότε το επόμενο άλμπουμ θα είναι ακόμα πιο τούμπανο!. Αυτό όμως που σίγουρα πετύχαμε είναι ένα δίσκο Green Yeti που βγήκε με τον ήχο μας, από τη σπηλιά μας και με το Mojo μας και ο κόσμος δείχνει να το καρα-ευχαριστιέται απ' ότι φαίνεται!

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία αυτή;
 
Κάποια lives και να ξεκινήσουμε το δεύτερο album. Ήδη έχουμε κάποια κομμάτια σχεδόν έτοιμα οπότε ίσως και το καλοκαίρι να γράψουμε κάτι από αυτά.

Αν και είστε σχετικά νέο σχήμα υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;
 
Το σχήμα μπορεί να είναι σχετικά νέο αλλά εμείς είμαστε αρκετά χρόνια στη underground σκηνή με άλλες μπάντες και projects. Το μόνο που μας απογοητεύει είναι ότι ακόμα πολλά venues δεν σέβονται τους μουσικούς με τον εξοπλισμό που τους παρέχουν. Όχι δεν είναι ΟΚ οι combo ενισχυτές. Αλλά ακόμα και έτσι υπάρχουν εξαιρετικές μπάντες στη χώρα, οπότε δεν λυγίζουμε.

Τέλος υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στον κόσμο;
 
Στις 6 Μαΐου έχουμε live στο An Club στα Εξάρχεια μαζί με τους Egypt(USA) που έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται. Τέλος, το merch μας θα είναι υπερπλήρης οπότε σας περιμένουμε να σας δούμε στην υπόγα των Εξαρχείων!
Fotis A. - Drums
~The Yeti Has Landed~

Ευχαριστούμε Foti, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου