ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ALPHASTATE



Από πότε υπάρχουν οι Alphastate και τι σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Pete Breaker
Οι Alphastate δημιουργήθηκαν το 2014 από εμένα και τον Μάνο Ξανθάκη στα φωνητικά. Στη συνέχεια και αφού προχωρούσαν οι ηχογραφήσεις του Out Of The Black ολοκληρώθηκε το line-up της μπάντας με τον Δημήτρη Τσουνάκα στο μπάσο και τον Φοίβο Ανδριόπουλο στα drums. Ουσιαστικά αυτό που μας ώθησε να δημιουργήσουμε την μπάντα αλλά και αυτό που μας ωθεί στο να γράφουμε/παίζουμε μουσική είναι η αγάπη μας για το metal. Για εμάς δεν είναι απλά μουσική, είναι τρόπος ζωής.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Μάνος Ξανθάκης
Alpha state είναι μια κατάσταση κατά την οποία το μυαλό βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ενώ το σώμα είναι απολύτως χαλαρό. Συνήθως βιώνουμε αυτή τη κατάσταση λίγο πριν ξυπνήσουμε ή κατά τη διάρκεια των ονείρων. Το πρότεινα στον Pete και με τη σειρά του το “πείραξε” και έτσι καταλήξαμε στο AlphaState.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν επηρεάσει την μουσική σας;
 
Pete Breaker
Έχουμε επιρροές από όλο το φάσμα του heavy metal. Οι προσωπικές μου είναι οι Black Label Society, οι Metallica, οι Pantera, οι Brainstorm, οι Steelheart κ.λ.π. Γενικά ακούω από death metal μέχρι heavy ακόμα και gothic. Ότι νιώθω ότι μπορεί να εντάξω στην μουσική μας με πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό τρόπο βέβαια θα το κάνω. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην μπάντα αρκεί να βγει το συγκεκριμένο στυλ παιξίματος και ήχου που έχουμε στο μυαλό μας.
Μάνος Ξανθάκης
Με εξαίρεση το gothic κι εγώ κινούμε πάνω κάτω στο ίδιο φάσμα με ιδιαίτερη αγάπη όμως προς το power/heavy/thrash. Μπάντες όπως Iron Maiden, Judas Priest, Beyond Twilight, Accept/UDO, Helloween, Pantera, Manowar, Ayreon είναι μερικές από τις μπάντες που είμαι φανατικός. 

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το  Out of the Black, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.
 
Pete Breaker
Το Out Of The Black είναι ο πρώτος μας δίσκος και τελείωσε σε περίπου ένα χρόνο. Η διαδικασία της ηχογράφησης αυτού του δίσκου έγινε λίγο περίεργα αφού δεν είχαμε σταθερό drummer και μπασίστα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Βγήκε έτσι όπως ακριβώς το φανταζόμασταν. Επιθετικό, δυναμικό με φοβερούς στίχους και τραγούδια που είναι φτιαγμένα για να παίζονται live. Το λογότυπο της μπάντας επιμελήθηκε ο Gustavo Sanchez (Arch Enemy, Gus G, Amaranthe) και όλο το booklet ο Μάνθος Στεργίου (Manster Design). Ο δίσκος γράφτηκε σε 2 διαφορετικά studio στο Basement Studio και στα Zero Gravity ενώ την μίξη και το mastering ανέλαβε ο Κίμων Ζελιώτης (Psychrence).
 
Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Μάνος Ξανθάκης
Οι στίχοι γενικά σε όλα τα κομμάτια έχουν να κάνουν με καταστάσεις που έχουμε βιώσει και οι 2 μας. Κάποια κομμάτια είναι αρκετά προσωπικά αλλά γενικά υπάρχει διάχυτη μια στάση αντίδρασης και άρνησης ως προς την “φυσιολογική” αποδοχή των πραγμάτων και τους συμβιβασμούς που πολλές φορές μας αναγκάζουν να δεχτούμε.

Η απήχηση του κόσμου, εντός και εκτός Ελλάδας, ποια είναι στην δουλειά σας;
 
Μάνος Ξανθάκης
Η προώθηση του δίσκου είναι κάτι που βρίσκεται στην αρχή ακόμα. Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει αρκετά καλές κριτικές και βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό που κάνουμε. Έχουμε δώσει αρκετά live για το σχετικά λίγο καιρό που είμαστε ενεργοί και αυτό μας δίνει την ώθηση να το εντείνουμε τις προσπάθειες ακόμα περισσότερο. 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
 
Pete Breaker
Τα σχέδια μας ουσιαστικά είναι να προωθήσουμε το Out Of The Black με όσα live show μπορούμε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αν τα καταφέρουμε. Αυτή την χρονική περίοδο γράφουμε τραγούδια για τον επόμενο δίσκο ο οποίος πιστεύουμε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Επίσης βρισκόμαστε σε αναζήτηση δισκογραφικής εταιρίας για τον επόμενο δίσκο.
Μάνος Ξανθάκης
Περισσότερα live καθώς και δημιουργία κανονικού video clip είναι μέσα στα άμεσα σχέδια μας. Επίσης αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάζουμε του χρόνου τέτοια εποχή θα κυκλοφορούμε το 2ο άλμπουμ.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ;
 
Μάνος Ξανθάκης
Θα έλεγα ότι 90% τις προώθησης του δίσκου γίνεται αποκλειστικά μέσω του internet. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το web έχει λίγο πολύ ισοπεδώσει τα παραδοσιακά media και λίγο πολύ έχει φέρει άγνωστες και μη μπάντες στο ίδιο επίπεδο. Δηλαδή ο καθένας μπορεί πλέον να έχει παρουσία και να προωθήσει τη δουλειά που έχει χωρίς να χρειαστεί να περάσει μέσα από περίεργες κλίκες και συμβιβασμούς. Κάτι που είναι πολύ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι τα παραδοσιακά fanzines τα οποία λίγο πολύ ήταν παραγκωνισμένα ή δυσεύρετα στο παρελθόν και φαινόταν σαν ο φτωχός συγγενής των εδραιωμένων περιοδικών πλέον μπορούν να τα ανταγωνιστούν στα ίσα τόσο στη ποιότητα/εγκυρότητα της είδησης όσο και στον αισθητικό τομέα. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο;
 
Pete Breaker
Κοίταξε να δεις το διαδίκτυο έχει πολλά θετικά όπως η επικοινωνία με άλλους μουσικούς ανά τον κόσμο, η προσβασιμότητα σε studio που δεν υπήρχε πριν κ άλλα πολλά. Όμως υπάρχουν και πολλά αρνητικά όπως η πειρατεία της μουσικής, των ταινιών, του software. Θεωρώ σαν μουσικός αλλά και σαν άνθρωπος ότι είναι μέγα λάθος το free κατέβασμα οποιασδήποτε δουλειάς κάποιου ανθρώπου ο οποίος έχει κοπιάσει πραγματικά για να δημιουργήσει μια ταινία, ένα τραγούδι η οτιδήποτε.
Μάνος Ξανθάκης
Θα συμφωνήσω 100% σε αυτό που λέει ο Pete. Ένα τεράστιο θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί μια δίκαιη πλατφόρμα τόσο για τους δημιουργούς ώστε να πληρώνονται για τη δουλειά τους όσο και για τον κόσμο που θα ήθελε να αγοράσει κάτι φθηνότερα και χωρίς να παρεμβάλλονται διάφοροι μεσάζοντες που ας μη ξεχνιόμαστε ήταν και η κύρια αιτία για τη δημιουργία της πειρατείας. Η αντίδραση στην απληστία των εταιριών ήταν η αφορμή για την αρχή του downloading αλλά πλέον η κατάσταση χτυπάει τυφλά οποιαδήποτε μπάντα ή καλλιτέχνη στερώντας έτσι τη δυνατότητα της αποκλειστικής ενασχόλησης με τη μουσική. Έτσι η έκφραση γίνεται απλά ένα χόμπι ή κάτι που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο γιατί πολύ απλά πρέπει να δουλέψεις για να επιβιώσεις. Έτσι πράγματα όπως η ατομική εξάσκηση, η σύνθεση/δημιουργία, οι πρόβες και η προώθηση περνάνε σε 2η μοίρα. Ο κόσμος ακόμα δεν το έχει αντιληφθεί αυτό  γιατί σχεδόν όλες οι μεγάλες μπάντες υπάρχουν ακόμα, όμως αν ρίξει κανείς μια ματιά πέρα από το τώρα πχ σε 10 χρόνια από σήμερα θα καταλάβει ότι το να δημιουργηθούν αντίστοιχα μεγάλα συγκροτήματα με το παρελθόν είναι πάρα πολύ δύσκολο. 

Θέλουμε να μας πείτε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.
 
Ευχαριστούμε πολύ. Stay tuned for more!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου