ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MADLEAF



Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν από τον Nick Hawaiian που είναι και το ιδρυτικό μέλος των Madleaf. 

Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Madleaf;
 
Oι Μadleaf δημιουργήθηκαν το 2004 από εμένα, τον Τζίμη (Lord 13), τον Γιώργο Αποστόλου (Make Believe, Ludmila) και τον Θοδωρή Λίγα (Ghost Season). Ξεκίνησε σαν jam project αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε full band με ιδέες που βγάζαμε κατά βάση από τζαμάρισμα. 

Από που έχει επηρεαστεί κυρίως η μουσική σας; 
 
Από την αρχική μας σύνθεση είχαμε σημαντικές διαφορές στα ακούσματά μας, με διάφορες καταβολές. Από 70’s και μέταλ μέχρι grunge και stoner, οι οποίες παρατηρούνται και στα 2 άλμπουμ.

Ποιες είναι οι επιρροές σας για να γράψετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι σας; 
 
Η έντονη επιθυμία να αναπαραστήσουμε εικόνες μέσω της μουσικής, με βασικές μας επιρροές τις εικαστικές τέχνες, τα προσωπικά βιώματα και την επικαιρότητα. 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την τελευταία δουλειά σας με τίτλο House Of Lust, μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα; 
 
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα μιας και το ψάξαμε αρκετά στο θέμα της παραγωγής, γι’ αυτό είχαμε μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του. 

Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Sinners του 2008 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές;. Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας; 
 
Από τη πρώτη κυκλοφορία του “Sinners” και μετά υπήρχαν αρκετές αλλαγές στο σχήμα το οποίο επηρέασε ως ένα βαθμό το ύφος της μουσικής μας. Η προσθήκη της δεύτερης κιθάρας έδωσε μια εντελώς διαφορετική χροιά και δυναμική στο “House of Lust” σε σχέση με το “Sinners” που είναι πιο ακατέργαστο από πλευράς ενορχήστρωσης και παραγωγής.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σας μετά την κυκλοφορία του δίσκου;
 
Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια σειρά από συναυλίες για την προώθηση του House of Lust ενώ ταυτόχρονα κλείνουμε συμμετοχές σε διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. 

Τι πρεσβεύουν οι Madleaf όλα αυτά τα χρόνια με τη μουσική τους; 
 
Μας αρέσει να βρισκόμαστε, να παίζουμε μουσική και να δίνουμε όλο μας το «είναι». Είναι το βασικό συστατικό.

Κάτι άλλο, τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει από το 2004 μέχρι σήμερα; 
 
Δυσκολίες κυρίως στο κομμάτι της επικοινωνίας το οποίο είχε να κάνει με αλλαγές στα μέλη της μπάντας, κατά τα άλλα έχουμε περάσει πολύ ωραία και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό όταν παίζεις μουσική. 

Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν; 
 
Προς το παρόν πολλές συναυλίες και από το φθινόπωρο να μπούμε σε δημιουργική φάση για νέο υλικό. 

Κλείσε την συνέντευξη όπως εσύ επιθυμείς...
 
Αν είναι να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον κόσμο θα συμβεί περνώντας μέσα από τη μουσική.

Ευχαριστούμε φίλε Nick, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου