ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BACCHANALIA



Ποιοι είναι οι Bacchanalia και πώς φτιάχτηκαν;
 
Οι BACCHANALIA σχηματίστηκαν στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 στην Αλεξανδρούπολη-Έβρου, όταν ο Σάββας Καρπούζης (τύμπανα) συγκέντρωσε μερικούς φίλους με σκοπό να παίξουν exteme μέταλ.
Είχε εμμονή με το Death metal και γενικότερα τον ακραίο ήχο από τις αρχές της δεκαετίας του 90, ως έφηβος, και έτσι έφερε τον παλιό του φίλο και παλιό του συνεργάτη Σωτήρη Παυλίδη (κιθάρα) για τα εγγυημένα του κιθαριστικά riffs.
Παράλληλα την ίδια περίοδο, γνώρισε έναν «δολοφόνο» κιθαρίστα τον Νίκο Νικολαίδη (κιθάρα), ο οποίος δίχως δεύτερη σκέψη μπήκε στην μπάντα.
Αρχίσανε να τζαμάρουνε και απρόσμενα καταλάβανε ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Αφού απέκτησαν τις πρώτες συνθέσεις τους, το επόμενο βήμα ήταν να βρουν μία φωνή που να υποστηρίξει και να απογειώσει την μουσική τους.
Μετά από μία σύντομη έρευνα ο Σάββας βρήκε τον Γιώργο Στοιλούδη (φωνή) με την τερατώδη φωνή του και τις βροντερές κραυγές του.
Λίγους μήνες αργότερα πραγματοποίησαν την πρώτη τους συναυλία και μετά από αυτήν ακολούθησαν κι άλλες με μπάντες όπως οι: Psycho Choke-Crossover-INK-Phase Reverse και λοιπές.
Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησαν να ηχογραφούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους στο Nemesis Recording Studio στην Καβάλα το οποίο περιέχει 9 τραγούδια.
Η μπάντα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με τον ερχομό του Κώστα Αποστολόπουλου (μπάσο), ενός εξαίρετου μουσικού και παιδικό φίλο του Σάββα, με τα διαβολικά του grooves.
Κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στις 6 Ιουνίου του 2015 μαζί με άλλα προιόντα όπως μπλουζάκια και αυτοκόλλητα.
Στο τέλος του 2015 συμμετείχαν σε δύο συναυλίες μαζί με τους Τιτάνες Septic Flesh.
Ήδη έχουν ένα lyric video το «Suffocated Bastards».
Ο ερχομός του 2016 βρήκε τους BACCHANALIA να δουλεύουν ήδη καινούργιο υλικό, με μεγάλη όρεξη και δημιουργικότητα.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους video clip το «My Own Nemesis».
Τα μέλη είναι:
- Σάββας Καρπούζης (τύμπανα),
- Σωτήρης Παυλίδης (κιθάρα),
- Νίκος Νικολαίδης (κιθάρα),
- Κώστας Αποστολόπουλος (μπάσο),
- Γιώργος Στοιλούδης (φωνή). 

Που κινείστε μουσικά;
 
Μέσα στα πλαίσια της extreme σκηνής. Θεωρούμε ότι παίζουμε Death metal/Groove metal κι αυτό διότι δεν παίζουμε το παραδοσιακό Death metal, έχουμε πολλά σημεία hard core που γκρουβάρουν και τα γουστάρουμε απίστευτα. 

Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;
 
Ο ντράμερ μας ο Σάββας, αλλά την τελική απόφαση την πήραμε συλλογικά.
Ερμηνευτικά τα Βακχανέλια (Διονυσιακά μυστήρια) ήταν άγρια και μυστικιστικά φεστιβάλ προς τιμήν του Έλληνο-ρωμαίου θεού Βάκχου (Διόνυσου), θεού του κρασιού. Ο όρος χρησιμοποιείται έως και σήμερα για να περιγράψει κάθε είδους άγριου γλεντιού, Κατ' επέκταση έχει Ελληνική ρίζα κάτι το οποίο έψαχναν εξ αρχής και απ την άλλη πιστεύουν ότι τους εκφράζει όλους διότι σε τελική ανάλυση «και σε ποιον δεν αρέσουν τα «άγρια γλέντια»? 

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας από μπάντες του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας;
 
Ποικίλουν οι επιρροές μας από μέλος σε μέλος, κάποιες απ' αυτές είναι Amon Amarth, Carcass, Lamb of God, Fear Factory, Decapitated, Septic Flesh και πολλές άλλες.

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά σας, μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;
 
Βεβαίως και το ευχαριστηθήκαμε. Κουραστική αλλά και απολαυστική εμπειρία παράλληλα. Αναγκαστήκαμε να μεταβούμε αρκετές φορές σε άλλη πόλη, στην Καβάλα, στο Nemesis Studio, για τις ανάγκες της ηχογράφησης. Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εκεί έγινε η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου, που περιέχει 9 τραγούδια, και το mastering έγινε στην Αλεξανδρούπολη από τον Κώστα Μπουμπουρίδη, πολύ καλό φίλο και πολύ έμπειρο μουσικό αλλά και στην μουσική τεχνολογία. Το απολαύσαμε πραγματικά.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Έως τώρα έχουμε αποκομίσει πολλά θετικά σχόλια. Από τους φίλους μας ίσως να μην λαμβάνουμε την πιο αντικειμενική κρίση, αλλά από διάφορες κριτικές που μας έχουν κάνει σε διάφορα περιοδικά και webzines , είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Απ' την άλλη, το γεγονός ότι μας παίζουν σε διάφορα metal radio σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτό μας ικανοποιεί ηθικά. Από κει και πέρα, δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους, ούτε μεγάλες μπάντες δεν το χουν καταφέρει αυτό. Επίσης όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν τον δίσκο μας σε διάφορα δισκάδικα και distro στην Ελλάδα, κάποια από αυτά είναι: KOMOTHNH-Grendel Metal Store, ΞΑΝΘΗ-Floga Records, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Alone Metal Store και ΑΘΗΝΑ-Bowel of Noise. 

Είστε από την Αλεξανδρούπολη, πως είναι η σκηνή εκεί;
 
Ενεργή και δραστήρια όπως πάντα. Η πόλη μας αν και επαρχιακή έχει μεγάλη ιστορία στο rock και metal ακόμη απ' τα 60s. Έχει απ' όλα τα στυλ μουσικής και ικανοποιεί όλα τα γούστα, ακόμη και fusion-jazz μπάντα έχουμε. Το μοναδικό που είναι λυπηρό στις μέρες μας είναι ότι δεν υπάρχει ομόνοια μεταξύ των μουσικών και έχουν δημιουργηθεί κλίκες μεταξύ των. Δε βαριέσαι, σημεία των καιρών είναι αυτά, όλοι είναι μπουχτισμένοι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Bacchanalia;
 
Με το καλό να γράψουμε το καινούργιο μας υλικό, ήδη έχουμε 5 καινούργια τραγούδια και από κει και πέρα περισσότερες συναυλίες, video clip κτλ…όσο βαστάει η τσέπη μας και τα πόδια μας. 

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;
 
Υπάρχουν φοβερές μπάντες και απίστευτοι μουσικοί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κανέναν. Γενικότερα όμως η κατάσταση είναι δύσκολη, για πολλούς και διάφορους λόγους όπως κυρίως, οικονομικοί, λόγω υποχρεώσεων (οικογένεια-παιδιά), λόγω κλίκας που υπάρχει σε διάφορες πόλεις και δεν υπάρχει ισάξια προσβασιμότητα σε φεστιβάλ για όλους, αλλά και λόγω αποστάσεων που στην περίπτωσή μας είναι εμπόδιο σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω διότι είμαστε στην άκρη της Ελλάδας(Αλεξανδρούπολη).

Υπάρχει κάποιο group με το οποίο θα επιθυμούσατε να εμφανιστείτε μαζί;
 
Όχι κάποιο συγκεκριμένο, επιθυμούμε να παίξουμε με όσο περισσότερες μπάντες μπορούμε, τόσο Ελληνικές όσο και ξένες. 

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
KEEP ON BLASTING brothers…
Hope to see you SOON…
RESPECT…\m/ 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου