ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYANNA MERCURY



Πως δημιουργήθηκαν οι Cyanna Mercury και γιατί τους <βαφτίσατε> έτσι;
 
Οι CM δημιουργήθηκαν όταν οι αδελφοί Σιντ αποφάσισαν πως η προηγούμενη μπάντα που είχαν (Cyanna) είχε ολοκληρώσει την πορεία της και ήθελαν πλέον να φτιάξουν κάτι διαφορετικό από την αρχή. Το μισό όνομα αποτελεί κατά κάποιο τρόπο, φόρο τιμής στα προηγούμενα 15 χρόνια και η λέξη Mercury σηματοδοτεί την Ερμητική φιλοσοφική υπόσταση και τη διάθεση για εσωτερικότητα στη δημιουργία της νέας μπάντας.

Αν έπρεπε να επιλέξετε να περιγράψετε τη μουσική σας πως θα τη χαρακτηρίζατε;
 
Φολκ ψυχεδελικό μπλουζ.

Μπάντες που επηρέασαν συνολικά τους Cyanna Mercury;
 
Οι Aphrodite's Child, οι Doors, οι Wovenhand, οι Dead Weather, οι Iron Butterfly, οι Led Zeppelin, οι Beatles, etc.

Ετοιμάζετε να κυκλοφορήσετε το πρώτο σας album με τίτλο Archetypes πείτε μας περισσότερα.
 
Το Archetypes ηχογραφήθηκε τέλη 2014 - αρχές 2015, μιξαρίστηκε το καλοκαίρι του 2015 και το mastering έγινε το φθινόπωρο. Περιέχει 10 τίτλους και έγινε σε συνεργασία με το Δημήτρη Λιλή που δούλεψε μαζί μας από το στάδιο της προπαραγωγής και τον Άλεξ Μπόλπαση που ανέλαβε την τεχνική παραγωγή, την ηχογράφηση και τη μίξη στο Artracks studio. Το mastering έγινε από τον James Plotkin και το εξώφυλλο έγινε από τον εικαστικό Kyle Fite. Αυτή την περίοδο αναζητούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να το εκδόσουμε μέσα στο 2016, σε βινύλιο και ψηφιακά.

Πού θα κινείται στιχουργικά;
 
Όπως μαρτυρά ο τίτλος του, ασχολείται με τα διαχρονικά αρχέτυπα του πολιτισμού. Τα θέματα που καταπιάνεται καλύπτουν τα πάντα, αλλά αφετηρία των συνειρμών είναι σε κάθε τραγούδι και κάποιο δυνατό σύμβολο ή κάποιος μύθος ή κάποια αρχετυπική εικόνα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η όλη προετοιμασία του;
 
Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, που είναι σχετικά πολύ, αλλά αυτό οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι ήταν διακεκομμένη η διαδικασία με μεγάλα ενδιάμεσα κενά για λόγους πέραν των δυνάμεών μας. Θα μπορούσε να είχε γίνει σε ένα μήνα σε μια ιδανική κατάσταση που όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν συνέβαιναν διαδοχικά χωρίς διακοπές.

Τι προσπαθήσατε να αλλάξετε και τι να κρατήσετε ίδιο σε σχέση με τις παλαιότερες κυκλοφορίες σας;
 
Σε σχέση με το Dirty Things EP και κάποια άλλα σκόρπια τραγούδια που είχαμε ηχογραφήσει πριν το Archetypes, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένο τον ήχο, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μπάντας, τα ελληνικά παραδοσιακά στοιχεία και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ζωντανή ηχογράφηση του ρυθμικού κορμού.

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Η σκηνή ή το στούντιο;
 
Τίποτα δε μας αγχώνει εκτός απροόπτου. Η τυχαιότητα από την άλλη δημιουργεί διάφορα άγχη αλλά είναι αναπόφευκτη ούτως ή άλλως.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε όλους όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη;
 
Ευχόμαστε δύναμη σε όλους όσους αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες, όσους προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί και όσους οραματίζονται έναν έστω και λίγο καλύτερο κόσμο.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου