ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GODSLEEP



Δώστε μας ένα παρουσιαστικό της μπάντας.
 
Oι Godsleep δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, και η σύσταση των μελών έχει μείνει ίδια, με εξαίρεση την αποχώρηση ενός κιθαρίστα. Τα πρώτα βήματα ήταν η ηχογράφηση ενός promo με το όνομα “Smoke”. Στη συνέχεια παίξαμε αρκετά lives σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να ηχογραφήσουμε τον δίσκο αλλά οι αλλαγές στη σύσταση, όπως προαναφέραμε, αλλά και η διαφορετική προσέγγιση μας “απέτρεψε” την κυκλοφορία του. Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα με το “Thousand sons of sleep” να αποτελεί γεγονός και εμάς χαρούμενους με το αποτέλεσμα. 

Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές σας;
 
Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε αναλύσει εκτενώς μεταξύ μας. Σίγουρα και οι 4 ακούμε μουσική πολύ μουσική, οπότε μας αποτυπώνονται στοιχεία από διάφορα είδη τα οποία καθορίζουν τη μουσική μας. Αναπόφευκτα όμως η ψυχεδέλεια των 60's, οι Black Sabbath, και το stoner rock των 90's μας απασχολούν ιδιαίτερα και είναι ίσως τα πιο εμφανή από αυτά.

Το 2015 κυκλοφορήσατε το Thousand Sons Of Sleep, μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του; 
 
Παρόλο που δίσκος δεν έχει κάποιο concept, κάποια κομμάτια σχετίζονται μεταξύ τους και αυτό ο ακροατής μπορεί να το αντιληφθεί πολύ εύκολα. Η γενική θεματολογία έχει να κάνει με την απώλεια η οποία εκφράζεται είτε άμεσα, είτε μέσω αλληγορικών ιστοριών. 

Πως είναι η ανταπόκριση του μέχρι στιγμής;
 
Τουλάχιστον θετική! Δεν θα θέλαμε μιλήσουμε με αριθμούς, αρκεί να αναφέρουμε πόσο ενθουσιαστήκαμε από την παρουσία και τη διάθεση του κόσμου στο release αλλά και τα lives μας στην επαρχία, κάτι το οποίο δεν το περιμέναμε να συμβεί σε τέτοιο βαθμό και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό!

Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet;
 
Είναι γεγονός ότι το διαδίκτυο παίζει καταλυτικό ρολό στην προώθηση. Σαν μπάντα χρησιμοποιούμε αρκετές από τις υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται για την προώθηση και τη διανομή του δίσκου τόσο σε ψηφιακή όσο και σε υλική μορφή. Κατά τη γνώμη μας όμως, η φυσική προώθηση μέσω συναυλιών είναι η σημαντικότερη αλλά και ποιο “τίμια” καθώς ο δέκτης βλέπει άμεσα με τι έχει να κάνει χωρίς την απρόσωπη και “είμαι ότι δηλώνω” προβολή μέσω internet.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας;
 
Έχουμε σκοπό να επισκεφτούμε κάποιες πόλεις, εντός συνόρων, στις οποίες δεν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε στο παρελθόν. Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία οργάνωσης της πρώτη ευρωπαϊκής περιοδείας μας. Τέλος πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμμέτοχη μας στα καλοκαιρινά φεστιβάλ Electric Valley Festival (Σαρδηνία), Red Smoke Festival (Πολώνια) και στο “δικό μας” Los Almiros festival.
Και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες εμφανίσεις.

Πως ήταν η χρονιά που τελείωσε για τους Godsleep;
 
Αναμφίβολα ήταν η πιο δραστήρια για εμάς, και με τις περισσότερες εμπειρίες. Καταρχάς κυκλοφόρησε το “Thousand sons of sleep”, η πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και στη συνέχεια περιοδέψαμε ανά την Ελλάδα. Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο καθώς βρεθήκαμε στη σκηνή του Piraeus Academy ως support act για τους φίλους 1000mods μπροστά στο μεγαλύτερο κοινό που έχουμε παίξει έως σήμερα.

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Με δυσκολία θα απαντήσουμε ότι είναι το Freak Valley Festival του '12, και αυτό διότι ήταν η πρώτη παίζαμε εκτός συνόρων κάτι το ποιο μας έδωσε δύναμη για τη συνέχεια.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα; 
 
Καταρχάς θέλει πολύ δουλειά, πολλά lives για την συνεχή προώθηση της δουλειάς σου και από συνθηματικής άποψης αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνεις. Επίσης χρειάζεται επιμονή και υπομονή στις δυσκολίες που θα συναντούν. 

Οι τελευταίες κουβέντες είναι δικές σας.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.
See you on the road!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου