ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STRESS CASE SCENARIO



Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Stress Case Scenario;
 
Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2010 από τον Αντώνη Μ. (κιθάρα) τον Πάνο (Φωνές) τον Κίμωνα (τύμπανα) και τον Αντώνη Σ. (μπάσο). Στόχος μας ήταν και είναι να εξερευνήσουμε χωρίς περιορισμούς τον ευρύτερο σκληρό ήχο. Πάντα υπήρχε η ανάγκη για μια δεύτερη κιθάρα και μετά από μερικές συνεργασίες που δεν προχώρησαν βρέθηκε ο τρίτος και νεότερος Αντώνης Ματ. της παρέας που ανέλαβε με μιας τις lead κιθάρες. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ΝΑΙ, είμαστε μια μπάντα με 3 (τρεις) Αντώνηδες, ισοφαρίζουμε λοιπόν το ρεκόρ των καναδών Whiplash που είχαν επίσης τους τρεις Tony’s στο κολασμένο power and pain. 

Πως προέκυψε η ονομασία του group;
 
Αυτό στη πραγματικότητα είναι κάπως αστείο. Επειδή δεν καταφέρναμε ποτέ να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα όνομα, για πολλά χρόνια προβάραμε όντας ανώνυμοι. Όταν όμως κλείσαμε το πρώτο live έπρεπε για ευνόητους λόγους να καταλήξουμε κάπου. Κάπως έτσι έπεσε στο τραπέζι το stress case scenario και με μιας έκανε κλικ σε όλους καθώς θεωρούμε ότι είναι εύηχο και αρκετά χαρακτηριστικό του ήχου μας. 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
 
Καταρχάς να σημειώσω ότι είμαστε μια μπάντα τα μέλη της οποίας έχουν πολύ διαφορετικά μουσικά γούστα. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον (κατά την άποψη μας) ηχητικό αμάλγαμα. Μεταξύ μας αυτοπροσδιοριζόμαστε σαν heavy rock, αλλά όποιος μας ακούσει μπορεί να βρει και άλλα στοιχεία που να του κάνουν κλικ. 

Στη σύνθεση των τραγουδιών συμμετέχετε όλοι σας ή κάποιος ασχολείται περισσότερο με τη μουσική και κάποιος με τους στίχους;
 
Οι συνθέσεις μας ξεκινάνε συνήθως από κάποια ιδέα που θα φέρει κάποιος από τους κιθαρίστες. Έχουμε όμως τη τύχη όλα τα μέλη να συμβάλουν ουσιαστικά σε κάθε κομμάτι, προσφέροντας ιδέες που πάνε τις συνθέσεις σε σημεία που ο αρχικός εμπνευστής δεν είχε σκεφτεί. Ξεχωριστό κομμάτι στη σύνθεση παίζουν οι φωνές τις οποίες φυσικά επιμελείται αποκλειστικά ο Πάνος και οποίες χρωματίζουν τα κομμάτια με ένα ξεχωριστό τρόπο. 

Ας πάμε στο στιχουργικό κομμάτι, ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας;
 
Οι στίχοι μας μιλάνε για τα πάντα και για τίποτα. Μέχρι τώρα είναι αποκλειστική ευθύνη του τραγουδιστή μας και μιλάνε ως επί το πλείστον για προβληματισμούς της γενιάς μας και προσωπικά βιώματα. Από μια κακή γυναίκα και από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σε έναν τυπικό εκνευριστικό έλληνα οδηγό. 

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Καταρχάς στις 27 Μαΐου υπάρχει η επόμενη εμφάνιση μας στο Rock dragon στο Περιστέρι όπου θα παίξουμε μαζί με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες ελληνικές μπάντες της γενιάς μας τους Jacks Full. By the way, ευχαριστούμε τα παιδιά που μας κάλεσαν. Από εκεί και πέρα μέσα στο καλοκαίρι θέλουμε να ετοιμάσουμε το πρώτο μας EP, για να πάρει ο κόσμος μια καλύτερη γεύση από τη μουσική μας και να αντικαταστήσουμε τις demo εκτελέσεις που υπάρχουν στο youtube. 

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
Τα συστατικά του ήχου μας είναι up tempo διάθεση, «μεγάλα» κιθαριστικά riff, ουσιώδη κιθαριστικά solo, και refrain που θα σου κολλήσουν στο μυαλό. Απλά πράγματα. Όποιος αρέσκεται στον σκληρό ήχο θα περάσει καλά σε ένα live μας. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Stress Case Scenario;
 
Οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν εμάς, είναι περίπου ίδιες με αυτές του μέσου έλληνα. Ζούμε σε ένα υπό κατάρρευση κράτος όπου ο μικρόκοσμος του κάθε μέλους έχει επηρεαστεί με χίλιους τρόπους. Το δυσκολότερο για κάθε μπάντα σαν εμάς είναι να μπορεί να βρίσκει το κίνητρο να μην σταματάει ποτέ, και να συνεχίζει να κάνει το κέφι της.

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;
 
Το ελληνικό underground μετά τα 00’s είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ανθίζει και προοδεύει συνεχώς. Για την ακρίβεια πολλά παιδιά του ελληνικού underground πλέον έχουν βγει στην επιφάνεια και κάθε τους νέα δουλειά κάνει αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά συγκλονίστηκα με το τελευταίο album των sacral rage καθώς και με την εξαιρετική δουλειά των jacks full. Εντελώς ετερόκλητες οι δύο μπάντες που αναφέρουμε αλλά άξιες θαυμασμού. 

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;
 
Ειλικρινά δεν μας αφορά καθόλου. Φαντάζομαι αν κάνατε την ερώτηση αυτή στον James Hetfield η στον Dave Grohl θα είχατε μια εντελώς διαφορετική απάντηση. Αν κάποιος κατεβάσει τη μελλοντική δουλειά μας, μόνο χαρούμενους θα μας κάνει που η μουσική μας θα έχει φτάσει σε έναν ακόμα άνθρωπο. 

Για το τέλος ένα μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;
 
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη στήριξη. Αν κάποια στιγμή ακούσετε ότι παίζουμε στη γειτονία σας ελάτε να μας τσεκάρετε, θα περάσετε καλά. Ελπίζω να τα ξαναπούμε.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου