ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STARS AND MOLECULES

 
 
 
 
Δώστε μας ένα παρουσιαστικό της μπάντας.

Οι Stars and Molecules γεννήθηκαν από τις στάχτες των Against My Better Judgement. Με νέο line up ξεκίνησε η σύνθεση του άλμπουμ το 2011 και ένα χρόνο μετά 17 κομμάτια ήταν έτοιμα να ηχογραφηθούν. Έτσι το 2012 το περάσαμε στα Lunatech Sound Studios σε συνεργασία με τον Δημήτρη Δούβρα. Με το 2013 ξεκινήσαμε την προώθηση της δουλειάς μας με την κυκλοφορία του cd σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.Tα μέλη της μπάντας είναι: Γιάννης Σεραφείμ (φωνητικά), Κατερίνα Αλυσανδράτου (φωνητικά, πλήκτρα), Γιάννης Εφραιμίδης (κιθάρα), Βίκτωρας Παπαχρόνης (κιθάρα), Χαράλαμπος Κατσίδης (μπάσο), Απόστολος Κατσαμάγκας (ντράμς).
 
Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος και τι σημαίνει ?
 
To όνομά μας προοριζόταν αρχικά για τίτλος κομματιού! Το Parts of the universe λεγόταν αρχικά Stars and Molecules (αστέρια και μόρια). Στην αναζήτηση όμως ενός ονόματος που να εκφράζει καλύτερα τη δουλειά μας, να ταυτίζεται με τους στίχους και να είναι μοναδικό αποφασίσαμε να του δώσουμε άλλο ρόλο, πιο σημαντικό. Το όνομα αυτό αντιπροσωπεύει το μακρόκοσμο και τον μικρόκοσμο και την ενότητά τους της οποίας είμαστε όλοι κομμάτι. Με άλλα λόγια μας άρεσε η ιδέα να λέμε ότι είμαστε ''Stars and Molecules'' και να κυριολεκτούμε!
 
Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας ?. Ποιο είναι το είδος της μουσικής που παίζετε ?
 
Ο ήχος μας είναι ένα puzzle διάφορων μουσικών ειδών από alternative rock, metal και ηλεκτρονική μουσική μέχρι πιο παραδοσιακούς ήχους από κανονάκι, σάζι, ακόμα και didgeridoo. Η πρόκληση για μας ήταν να πειραματιστούμε όλοι μαζί έχοντας ο καθένας διαφορετικά μουσικά ακούσματα και αυτό είναι που έδωσε στο άλμπουμ τελικά πολύμορφο χαρακτήρα.
 
Με τι θέματα διαπραγματεύονται οι στίχοι σας ?
  
Οι στίχοι έχουν να κάνουν με τη κατάσταση του ανθρώπου σε προσωπικό κ συλλογικό επίπεδο, δηλαδή τη σχέση που έχουμε με τους εαυτούς μας κ τους άλλους ανθρώπους αλλά και τα υπόλοιπα πλάσματα, καθώς και τη σχέση μας με το πλανήτη και τελικά ολόκληρο το σύμπαν, αφού είμαστε κομμάτια ενός μεγαλύτερου ''οργανισμού''. Ένα άλλο παράλληλο ζήτημα είναι κ η αλλαγή. Τα πάντα αλλάζουν με όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες γύρω μας. Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε πρέπει τελικά να αλλάξουμε κ εμείς πρώτα ατομικά και έπειτα συλλογικά, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα πιο φιλική προς τους εαυτούς μας αλλά κ το περιβάλλον γύρω μας.
Φαίνεται σαν κάτι δύσκολο ή και ακατόρθωτο, αλλά τελικά είναι μόνο μια επιλογή ανάμεσα απ' το φόβο και την αγάπη! 
 
Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την παγκόσμια σκηνή ?
  
Ακούμε πολλά πράγματα από διάφορα είδη μουσικής χωρίς να χωρίζουμε την ελληνική σκηνή απ' την παγκόσμια. Αν κάτι είναι καλό μουσικά, είναι καλό, είτε προέρχεται απ' το χώρο της rock, metal, electro, ethnic, pop, folk, jazz... Αν ήταν να ονοματίσουμε, η λίστα θα ήταν ατελείωτη!
 
Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν ?
 
Στα σχέδιά μας βρίσκεται η δημιουργία video clip κι άλλα live στα πλαίσια περιοδείας και προς το καλοκαίρι συμμετοχή σε φεστιβάλ μέχρις ότου να κλείσει ο κύκλος ''HERO''.
 
Μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή στη Κατερίνη.
 
Στην Κατερίνη όσον αφορά την εναλλακτική σκηνή ξεχωρίζει κυρίως η punk και rock ‘n’ roll. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χώρος ώστε να πραγματοποιούνται live εναλλακτικών ειδών μουσικής.
 
Κλείστε τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες που θα διαβάσουν την συνέντευξη...
 
Το ''HERO'' περιγράφει το ταξίδι του καθενός και όλων μέσα από τα στάδια που περνούμε στην κάθε μας περιπέτεια ως ήρωες. Ελπίζουμε η ακρόασή του να είναι μια ευχάριστη εμπειρία!Για νέα μας μπορείτε να τσεκάρετε τη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/StarsandMolecules).
 
 
Σας ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου