ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΡΥΠΙΑ ΚΑΠΕΛΑ



 
 

Πως δημιουργήθηκε η μπάντα;

 
(Γιάννης) Όλα ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια.. Δύο κιθάρες, μία φωνή κι ένα cajon πειραματιζόμασταν με ξένο στίχο και ξένες διασκευές. Σιγά σιγά, όμως, προέκυψαν νέες μελωδίες, δικές μας, σε blues n’ rock ρυθμούς, τις οποίες και αποπειραθήκαμε να προσαρμόσουμε σε ελληνικό στίχο. Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενα ωραίο κι έτσι η μπάντα βρήκε τη δική της ταυτότητα. Ως ακουστικό τρίο, λοιπόν, γράψαμε τον 1ο μας δίσκο «Το Τρένο του Χρόνου» και το 2ο σε σειρά «Πρόστυχα Όνειρα». Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, με μεγαλύτερη πια εμπειρία, και την προσθήκη δύο ακόμα μελών στα πλήκτρα και το μπάσο, η μπάντα από ακουστικό τρίο μεταμορφώθηκε σε full band σχήμα, έτοιμο να δώσει το δικό του ξεχωριστό παλμό στην ελληνική rock σκηνή.

Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος ΤΡΥΠΙΑ ΚΑΠΕΛΑ;

(Ντίνος) Τα παλιά χρόνια άφηναν τον άνθρωπο να περάσει την παιδική του ηλικία και μετά επενέβαιναν στο κεφάλι του. Στις μέρες μας ο άνθρωπος γεννιέται με τις τρύπες του έτοιμες. Όσο για τα καπέλα, εμείς αντί για τρύπιοι εγκέφαλοι, είμαστε Τρύπια Καπέλα και θέλουμε να μπαλώσουμε τα κενά.. Αυτός είναι ο συμβολισμός!

Ποιες ήταν οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;

(Παύλος) Οι επιρροές και τα ακούσματά μας προέρχονται κυρίως από τον αμερικάνικο Νότο, εξ ου και οι blues ρυθμοί μας. - Lynyrd Skynyrd, ΒΒ King, ZZ-Top, Eddie Vedder κ.α - Σίγουρα δεν θα αφήσουμε απ’ έξω τους πατεράδες της Rock – Led Zeppelin, Doors, Hendrix, Rory, Stones, ACDC κ.α- Και φυσικά, όπως κι ο κάθε άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα και θέλει να λέγεται ροκάς, μεγαλώσαμε με Τρύπες, Σιδηρόπουλο, Μωρά στη Φωτιά κτλ.

Ο νέος σας δίσκος θα έχει τίτλο Ονειροπαγίδα. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτόν…

(Γιάννης) Πρόκειται πια για μια ολοκληρωμένη δουλειά. Όλη η οικογένεια των Τρύπιων Καπέλων έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό γι’ αυτό το δίσκο. Θεωρούμε ότι όλα τα κομμάτια, ένα προς ένα, αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαστε, αυτό που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο. Έχει απ’ όλα μέσα… Έχει μπλουζιάρικο έρωτα, Stoner νεύρα, ροκ επανάσταση και στίχο που μιλάει στα ελεύθερα μυαλά. Εξάλλου αυτό είναι ροκ!

Σε τι διαφέρει από τα δύο προηγούμενα σας albums; όχι τόσο από πλευράς παραγωγής, όσο από συνθετικής απόψεως.

(Ντίνος) «Το Τρένο του Χρόνου» και τα «Πρόστυχα Όνειρα» είναι και τα δύο δικά μας παιδιά. Κάθε δίσκος γράφτηκε στο ζενίθ των δυνατοτήτων μας και ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να προσφέρουμε τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα, όμως, καθώς περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε, δοκιμάζουμε, ανεβαίνει τόσο ο πήχης , όσο και η δυνατότητές μας. Γι’ αυτό και τώρα ο 3ος δίσκος μας πια είναι πιο ώριμος και ολοκληρωμένος. Στόχος μας κάθε νέα μας δημιουργία να είναι καλύτερη από την προηγούμενη χωρίς όμως να την αντικαθιστά.

Πως προωθείτε την δουλειά σας ως τώρα;

(Γιώργος) Μόνοι μας. Απ’ τα live μας κυρίως, από σελίδες στο διαδίκτυο, Γενικά όπου μας δίνεται η δυνατότητα να διαφημιστούμε.

Πως βλέπετε το μέλλον της μπάντας σε μερικά χρόνια από τώρα;

(Μάριος) Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, να ροκάρουμε!..... Κι ό,τι μέλει γενέσθαι...


Πως βλέπεται την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή σήμερα;

 
(Γιάννης) Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η ροκ μουσική είναι κατ’ εξοχήν επαναστατική μουσική. Και η Ελλάδα την έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ. Όταν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η μουσική μπορεί να γίνει μοχλός συνείδησης σε ανοιχτά μυαλά που ονειρεύονται να αλλάξουν κάτι σ’ αυτόν τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι σ' αυτές τις δύσκολες, μπερδεμένες μέρες η Ελληνική Ροκ Σκηνή θ’ ανοίξει ξανά την αυλαία της και θα δώσει πνοή σε νέους καλλιτέχνες να βγουν εκεί έξω και να πουν αυτά που έχουν να πουν μέσα απ’ τη μουσική τους!

Πως θα θέλατε να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;

(Γιάννης) Θα κλείσουμε με ένα τραγούδι …. Να περνάτε καλά!

"http://www.youtube.com/watch?v=KvF9__sAIzk"Izk

Στίχοι :

Άγγελοι και Αρχάγγελοι κατέβηκαν ξανά,
Μες της πρώτης νιότης στο κορμί σου
Και ένιωσα ανήμπορος και τόσο μακριά
Απ’ τη λεπτή γλυκιά και απαλή ψυχή σου.
Σε ήθελαν, σε άρπαξαν, σ’ έσερναν μακριά
Σε πύλες που δεν ήξερες σε έσπρωχναν
Ας ήταν θεέ μου όλα αυτά απατηλά
Ηφαίστειο έχει γίνει η πνοή σου τώρα πια.
Μα όλα γύρω αλλάζουν, γυρίζουν ξαφνικά
Και αισθάνομαι ξανά γιγαντωμένος
Σε άρπαξα, σε ανάστησα με δυο καυτά φιλιά
Και διώξαμε τους άπληστους αγγέλους.
Φύγε και μη γυρίσεις φωνάζω με φωνή
Που τσάκισε τους μαύρους τους αγίους
Και τρόμαξαν σαν θέριεψα και ούρλιαξα ξανά
Τον θάνατο νικήσαμε και μείναμε παιδιά.  
 
Παιδιά ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου