ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SPINNERS

 
 
 
 
Πώς δημιουργήθηκαν οι SPINNERS και γιατί τους «βαφτίσατε» έτσι;

Παναγιώτης: Οι SPInnERS δημιουργήθηκαν από μένα ,τον Χρήστο και τον Δημήτρη όλοι μας σπουδαστές στην ίδια σχολή ηχοληψίας τότε και παίξαμε το πρώτο μας live 24 Γενάρη του 2008. Κάναμε μόνο 5 συναυλίες στην αρχή και πολύ γρήγορα κάποια προβλήματα μας ανάγκασαν να σταματήσουμε για αρκετό καιρό. Επανήλθαμε συναυλιακά σχεδόν 1.5 χρόνο μετά. Γράψαμε ένα δίσκο με 9 κομμάτια το 2010 όμως δυστυχώς ο Δημήτρης έπρεπε να μεταναστεύσει και έτσι ο δίσκος εκεiνος παρουσιάστηκε 1.5 χρόνο μετά με τον μπασίστα που έχουμε τώρα τον Vad. Το όνομα μας ήρθε χωρίς πολύ σκέψη για να πούμε την αλήθεια. Απλά μας άρεσε σαν άκουσμα της λέξης. Στην ουσία σημαίνει αυτοί που περιστέφονται γύρω από τον εαυτό τους. Σίγουρα ταιριάζει με την μουσική που παίζαμε όταν ξεκινούσαμε.
 
Ποιες είναι οι επιρροές και τα ακούσματα σας και μουσικά πως θα χαρακτηρίζατε το σχήμα σας;
 
Παναγιώτης: Οι επιρροές μας είναι πάρα πολλές γενικά και από διαφορετικές μουσικές. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τη μουσική διαφορετικά και αυτό κάνει το πράγμα πολύ ενδιαφέρον. Αυτή η διαφορετικότητα νομίζουμε περνάει και στην μουσική μας. Πάντα θέλουμε να πειραματιζόμαστε, περιγραφη? μμμ δε ξερω..
Vad: τα σπιννερς βαράνε ξεκούρδιστα!
 
Τη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφορήσατε ένα πολύ ενδιαφέρον LP. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
 
Παναγιώτης: Τον δίσκο ξεκινήσαμε να τον ηχογραφούμε τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκε μαζί με τις μίξεις τον Ιούνιο του 2013. Επειδή τον ηχογραφήσαμε μόνοι μας στο στούντιο μας δεν είχαμε πίεση χρόνου και έτσι προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η μίξη του δίσκου έγινε απο τον καλό μας φίλο Κωστή που παίζει στους PO (-) και μας βοήθησε πολύ γενικά,επίσης έκανε και κάποια φωνητικά σε 2 κομμάτια. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2013 σε 12" βινύλιο. Η διανομή γίνεται από μας χωρίς την βοήθεια κάποιου label.
 
Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Χρήστος:To αποτέλεσμα μας ικανοποιεί σε ένα μεγάλο βαθμό,όμως ήταν και η πρώτη φορά που γράφαμε κάτι μόνοι μας οπότε πιστεύω ότι στο μέλλον θα είμαστε πιο έμπειροι στον τρόπο παραγωγής ενός δίσκου.
 
Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Παναγιώτης+Vad: Οι στίχοι των τραγουδιών του δίσκου έχουν μια θεματική "ροή" ας πούμε. Σχετίζονται με τις προσωπικές αναζητήσεις ενός ανθρώπου που ζει σε μία μεγαλούπολη με τις σκέψεις του τις απορίες, την απογοήτευση ,αλλά και την δύναμη που μπορεί να πηγάσει παρά την παρακμή που βιώνουμε σε πολλά επίπεδα.
 
Πώς είναι η ανταπόκριση του μέχρι στιγμής;
 
SPInnERS: Έχουμε ακούσει αρκετά καλά λόγια από όσους άκουσαν τον δίσκο. Τώρα προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να το προωθήσουμε και αυτό γίνεται με πολλές συναυλίες σε αρκετά μέρη της Ελλάδας.
 
Η επαφή σας με άλλες μπάντες πως είναι;
 
Παναγιώτης: Πιστεύω οτι έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με πολλές μπάντες και πέρνουμε και δίνουμε την στήριξη και βοήθεια που χρειάζεται, θα θέλαμε όμως να είμαστε περισσότερο όλοι ενωμένοι για να γίνουν πιο δυνατά πράγματα.
 
Τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι SPINNERS;
 
SPInnERS: Έχουμε ήδη πολλά καινούρια κομμάτια που σύντομα θα ηχογραφηθούν για κάποιο δίσκο. Ομως προτεραιότητα έχουν οι συναυλίες αυτό το καιρό. Γενικά έχουμε σκεφτεί πολύ όμορφα πράγματα για το μέλλον!!. Να αναμένετε πολλές εκπλήξεις!
 
Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
SPInnERS: Θα θέλαμε να πούμε ότι δε πρέπει να το βάζουμε κάτω αυτές τις δύσκολες εποχές. Προσπαθούν να μας επιβάλουν μια μιζέρια. Ο καθένας μας είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Εμάς μας δίνει δύναμη η μουσική! Είναι το όπλο μας κατά της σαπίλας…
 
Παιδιά ευχαριστούμε για το χρόνο σας και καλή συνέχεια.
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου