ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ REJECTION



 
 
Για όσους δεν ξέρουν τους REJECTION, θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για την ιστορία της μπάντας ?
 
Ξεκινήσαμε το 2004 , και τα πρώτα χρόνια ψάχναμε τον ήχο μας. Το 2007 επί της ουσίας αρχίσαμε να το παίρνουμε λίγο πιο σοβαρά και γράψαμε το πρώτο μας demo. Από τότε έχουμε κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, το " hollow prays" το 2009, και το "subject 43" το 2013. Έχουμε παίξει αρκετά live εδώ στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, και τον Απρίλιο του 2013 κάναμε και την πρώτη μας περιοδία στην Ευρώπη.
 
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας ?
 
Πάντα μας ενδιέφερε και ακούγαμε τον πιο "μοντέρνο" metal ήχο, το πρώτο μας άλμπουμ είχε πολλές επιρροές από nu-metal, ενώ στο δεύτερο σκληρήναμε πιο πολύ την μουσική, ίσως να παίζει και ρόλο ότι αλλάξαμε τραγουδιστή.
 
Ποιες ήταν ( και είναι ) οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας ?
 
Οι επιρροές μας κατά κύριο λόγο προέρχονται από μπάντες όπως οι slipknot, machine head, fear factory, mudvayne, lamb of god. Τον τελευταίο καιρό ακούμε και πολλές από τις πιο "καινούργιες" μπάντες όπως τους emmure, suicide silence, bring me the horizon, parkway drive...και πολλές άλλες...
 
Τι σας εμπνέει στιχουργικά ?
 
Δεν μπορώ να πω κάτι το συγκεκριμένο, για παράδειγμα το τελευταίο άλμπουμ ήταν κάτι σαν concept, και αναφερόταν σε ένα πείραμα στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου και τις παρενέργειες..

Πόσο διαφορετικοί είναι μουσικά οι REJECTION του 2004 με τους REJECTION του 2014 ?
 
Τελείως διαφορετικοί. Καταρχάς άλλος τραγουδιστής και μπασίστας. Από άποψη μουσικής, τότε ψαχνόμασταν ακόμα τι στυλ θέλαμε να παίξουμε, πλέον πιστεύω έχουμε βρει το ύφος μας.
 
Ας πάμε στην τελευταία δουλειά σας Subject 43, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή ?
 
Το " subject 43" είναι ένα άλμπουμ concept όπως είπα και πριν και το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας. Έχει 8 τραγούδια, είναι σχετικά μικρό σε διάρκεια, τα κομμάτια είναι όλα γύρω στα 3-4 λεπτά. Θέλαμε η μουσική να είναι πιο πιασάρικη και να βασίζεται στο groove.
 
Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα ελληνικό group με ξένο στίχο, σε μία πόλη σαν την Κόρινθο ?
 
Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές, ξεκινάνε από τους συναυλιακούς χώρους που υπάρχουν και φτάνουν μέχρι την κακή νοοτροπία που υπάρχει σε πολλά θέματα. Δεν είναι θέμα "Κορίνθου" και στην Αθήνα οι ίδιες δυσκολίες υπάρχουν. Βασικά πρέπει να χτίσεις τον κόσμο μόνος σου όχι και το ότι πιο εύκολο..θέλει πολύ προσπάθεια και πάνω από όλα να έχεις τρέλα με αυτό που κάνεις.
 
Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον ?
 
Πολλές συναυλίες και καινούργια μουσική. Έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε, υπάρχει πολλή διάθεση..

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας ?
 
Να στηρίζουν τις Ελληνικές μπάντες, υπάρχει αρκετά αξιόλογη μουσική εδώ στην Ελλάδα.
 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου