ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MIND TERRORIST

 
 
 
 
 
- Πώς ξεκίνησαν οι MIND TERRORIST; Είναι κατ' ουσίαν ένα one man project;

Γεια σας φίλοι της Underground Σκηνής! Σας ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δίνετε να παρουσιάσουμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη την μπάντα μας. Οι MIND TERRORIST ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια σαν one man project, με τη βοήθεια ενός ακόμα φίλου, αρχικά με σκοπό να βγει μια studio δουλειά που θα είχε ως κεντρικό θεματικό της την ελληνική οικονομική κρίση. Project στο project δηλαδή. Έπαιζα σε άλλα συγκροτήματα, όμως το συγκεκριμένο θεματικό ήθελα να το αποδώσω με μια ξεχωριστή μπάντα από αυτές που ήδη είχα. Έτσι, μετά από αρκετό καιρό ηχογραφήσεων, το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο album "Once upon a heartbeat". Έπειτα, η θετική ανταπόκριση που βρήκε, εντός κι εκτός συνόρων, με έκανε να αναζητήσω μέλη και να προσπαθήσω να διαμορφώσω μια σταθερή σύνθεση, η οποία υπάρχει από τα τέλη του 2013. Επομένως το πράγμα έχει πλέον σχηματοποιηθεί σε ένα πενταμελές συγκρότημα.
 
- Τι ήταν αυτό που σου έδωσε το έναυσμα για να δημιουργήσεις τους MIND TERRORIST και πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία τους;
 
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η γέννηση της μπάντας έγινε με την ταυτόχρονη σύλληψη της ιδέας για ένα concept album. Μάλιστα και το όνομα MIND TERRORIST συνδέεται με το θέμα της πρώτης δουλειάς. Ήθελα να διαφοροποιήσω το μουσικό στυλ που έπαιζα μέχρι εκείνη τη στιγμή με την προηγούμενή μου μπάντα, να δημιουργήσω κάτι που θα με εξέφραζε μουσικά, και επίσης ο στόχος ήταν να ακουστεί και στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε συμφωνία για την κυκλοφορία εκτός συνόρων, και το παράδοξο τελικά της υπόθεσης ήταν η παραγωγή ενός album για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, να γίνεται στη Γερμανία. Θεωρώ ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ευνοϊκά για τη metal σκηνή, αυτό αγγίζει δυστυχώς πολύ περισσότερο τα ελληνικά συγκροτήματα. Στο προσκήνιο παραμένουν τα ίδια ονόματα, είναι δύσκολο να βγεις από τον σωρό, παρά μονάχα αν έχεις αρκετά χρήματα για να έχεις manager, να κάνεις videos και γύρες για συναυλίες, και πάλι δεν είναι πάντοτε η ποιότητα που σε κάνει αναγνωρίσιμο, αυτό ισχύει παντού... Οι εταιρείες εδώ στην Ελλάδα έχουν περιορισμένες δυνατότητες και όλη η δουλειά γίνεται στην ουσία από τις μπάντες. Υπό αυτή την έννοια, το ότι έχουμε βρει "στέγη" σε εταιρεία του εξωτερικού, είναι επιτυχία. Το ότι είχαμε για το πρώτο μας album θετικές κριτικές από ελληνικά fanzines και webzines είναι επίσης σημαντικό και το ότι μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά μας επίσης είναι δείγμα του ότι αυτό που κάνουμε δείχνει μια πορεία ανοδική.
 
- Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Είμαστε επηρεασμένοι από όλο το φάσμα της metal μουσικής, κυρίως από μπάντες της heavy, death και hardcore/metalcore. Ωστόσο προσπαθούμε να φιλτράρουμε τις επιρροές μας, έτσι ώστε να δώσουμε ένα προσωπικό στίγμα στη μουσική, όσο αυτό είναι δυνατό. Η βάση μας είναι το σκληρό heavy, όμως έχουμε και αρκετά διάσπαρτα στοιχεία από τα προαναφερθέντα είδη. Το "Once upon a heartbeat" ήταν θα έλεγα λιγάκι πιο soft, στο νέο μας "Fragments of human decay" έχουμε ανεβάσει ταχύτητες και η μουσική είναι σαφώς πιο επιθετική.
 
- Την μουσική σας πως θα την χαρακτήριζες;
 
Χμμμ... Είναι metal, χωρίς καμία αμφιβολία. Τα δύο album είναι αρκετά διαφορετικά για να δώσω έναν ορισμό. Έτσι κι αλλιώς, λίγη σημασία έχουν οι ταμπέλες και οι κατηγοριοποιήσεις, περισσότερο θα έλεγα ότι στις μέρες μας παραπλανούν και μπερδεύουν παρά συγκεκριμενοποιούν.
 
- Τα μελλοντικά σας σχέδια, ποια είναι; Νομίζω πως υπάρχει νέο υλικό...
 
Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η νέα μας δουλειά, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό, και θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στην προώθησή της. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και στον τομέα της διανομής, και της προώθησης στα μέσα. Παράλληλα, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις για συναυλίες και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γράψουμε κάποια κομμάτια στα ελληνικά, διότι μας έχει ζητηθεί και θα είχε πιστεύω ενδιαφέρον.
 
- Θα ήθελες να μας σχολιάσεις την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία;
 
Θα χρειαζόμουν σίγουρα πολλές γραμμές για να το κάνω. Η κοινωνία σήμερα είναι όμηρος του κράτους και της άθλιας μορφής διακυβέρνησης που ακούει στο όνομα "Δημοκρατία". Και λέω όμηρος διότι είναι ακόμα παγιδευμένη στο κάλεσμα των πολιτικών και των κομμάτων, που αδρανοποιούν το λαό προς όφελος της κυριαρχίας και της εξουσίας. Πιστεύω, και αυτό βγαίνει και μέσα από τα κομμάτια μας, στη δύναμη και στη δυναμική που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα. Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, και είμαστε φυσικά ένα μέρος του προβλήματος, αλλά και ένα ισχυρό μέρος της λύσης. Πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση και επίγνωση ότι είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την αλλαγή. Κάθε απόφαση εντός του υπάρχοντος πλαισίου διατηρεί απλά αυτό που υπάρχει σήμερα, έτσι πρέπει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα διαφορετικό. Για να μιλήσω για την κρίση, δεν πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτό που είναι ήδη γνωστό, το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να επιβιώσουν. Υπάρχουν πράγματα που είναι πιο σημαντικά. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αξίες και κανένα σεβασμό για τη ζωή τους. Τείνουν να κερδίζουν χρήματα και αυτός είναι ο μοναδικός ρυθμιστής της ζωής τους. Ο καπιταλισμός, κλέβει τον χρόνο μας. Οι περισσότερες από τις ανάγκες μας δεν είναι "πραγματικές", δημιουργούνται συνεχώς νέες από το πουθενά, έτσι ώστε να καταναλώνουμε όλο και περισσότερο. Οι άνθρωποι σήμερα γίνονται όλο και πιο άδειοι και άπληστοι, ζητούν όλο και περισσότερα, αλλά σπάνια δίνουν μη υλική βοήθεια, οι Αξίες - και λυπάμαι που το γράφω - έχουν εκφυλιστεί. Οι στίχοι μας από το νέο μας κομμάτι "In Finem Veritas" αναφέρονται στη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας: "I dreamed the return of freedom, all tribes united in peace, when no man would suffer from oppression and poverty. But you can face it all, distorted left undone, the scars of million souls are seeking atonement in the dust. Νow the hope is lost, authorities rule the mass control, political parties are here to raze it all. Βased on human weakness, and forced by insecurity, οur future now in chains, just think who we're supposed to be. Future belongs to the few of us. In unity against the oppressive state."
 
- Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε εσένα...
 
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, συνεχίστε την καλή δουλειά με το blog σας. Οι αναγνώστες σας μπορούν να μάθουν περισσότερα για εμάς μέσα από τη σελίδα μας www.mindterrorist.gr και το προφίλ μας στο facebook www.facebook.com/onceuponaheartbeat
 
 
 
- Με την σειρά μας να πούμε χίλια ευχαριστώ για την κουβέντα και καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου