ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ



 
 
Πείτε μας λίγα λόγια για το πότε και πως σχηματίστηκαν οι Υπόγεια Τροχιά.
 
Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ σχηματίστηκε το 1984 στη Πτολεμαίδα από τους Κώστα Νικολαίδη ύμπανα), Νίκο Τρυψάνη (πλήκτρα αρχικά,σαξόφωνο και μπάσσο) και Σάκη Τσιγγενη (μπάσσο αρχικά και κιθάρα και στίχους). Το γκρουπ σχηματίστηκε όταν ο Σάκης άκουσε τους δυο πρώτους να προβάρουν και θέλησε να τους δείξει τα τραγούδια που είχε γράψει ως τότε. Μέσα σε λίγους μήνες το γκρουπ είχε έτοιμα κάποια κομμάτια, τα οποία παρουσίασε και ζωντανά την ίδια χρονιά με τη προσθήκη του Χάρη Γαγα (κιθάρα μόνο σε αυτό το live).
 
Πως προέκυψε το όνομα;
 
Το όνομα προήλθε από το πρώτο ομότιτλο τραγούδι (το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που υπάρχει στη συλλογή ''ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΤΑΝΙ''),το οποίο εξέφραζε πλήρως το συγκρότημα (το κομμάτι υπάρχει στη συλλογή μας με ''ζωντανά'' τραγούδια ''1984-1996,12 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΒΙΟΥ'').
 
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποσό σημαντικό ρολό παίζουν στην μουσική που γράφετε;
 
Οι επιρροές μας προέρχονται από το χώρο του post/punk & new wave,αλλά και από τον ευρύτερο χώρο του ROCK,παλιού και σύγχρονου. Όλα αυτά μας επηρεάζουν άμμεσα και έμμεσα,άλλα λίγο και άλλα πολύ.
 
Ηχητικά που θα πρέπει να σας κατατάσουμε;

Αν και όπως προαναφέραμε παραπάνω έχουμε αρκετές επιρροές,νομίζω ότι ο όρος post/punk & new wave μας καλύπτει πλήρως.
 
Αρκετά χρόνια, γεμάτα μουσικές από τους Υπόγεια Τροχιά. Τι ξεχωρίζετε, στην μέχρι σήμερα, πορεία σας;

Τόσα χρόνια αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες,όπως αυτές των ζωντανών εμφανίσεων (καλών και κακών) ,των ηχογραφήσεων των 3 άλμπουμ μας,τις γνωριμίες μας με μουσικούς και κοινό από διάφορα μέρη της Ελλάδος,πίκρες-χαρές,χαμόγελα-''δάκρυα'',ομορφιές-ασχημιές και άλλα πολλά !
 
Μιας και είστε από την Πτολεμαιδα, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Η σκηνή στην πόλη είναι από τις πιο ''πλούσιες'' στην επαρχία.Αυτό γιατί από την δεκαετία του '70 ακόμα υπήρχαν γκρουπ και μετά στη δεκαετία '80 & '90 αρκετά από αυτά κατάφεραν μερικά live κάποια ηχογράφησαν κιόλας,τραγούδια τους. Και παιρνόντας στο 2000 και μετά,υπάρχουν πλήθος σχημάτων που ακόμα και τώρα έχουν πολύ καλή δυναμική και μπορούν να σταθούν επάξια ομοίων τους ανά την Ελλάδα !Χαρακτηριστικά να αναφέρουμαι κάποια ονόματα που ξεχώρισαν και έγιναν γνωστά στο κοινό ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,ΕVERFLOW,LOS MUJEROS και άλλα πολλά...Περισσότερα για την τοπική σκηνή της Πτολεμαίδας,μπορεί κάποιος να μάθει από τη σελίδα της ομάδας στο facebook https://www.facebook.com/groups/426893260691298/
 
Τι να περιμένουμε από το σχήμα μέσα στο 2014;
 
Το γκρουπ ετοιμάζει καινούργια κομμάτια που ήδη κάποια ηχογραφεί και μέσω δισκογραφικής εταιρείας,σκοπεύει να κυκλοφορήσει σε βινύλιο (και ίσως και cd). ίσης από τα σχέδια μας δεν λείπουν τα LIVE που πάντα είναι στόχος μας,στη πόλη και περίχωρα αλλά και σε όποια άλλα μέρη της Ελλάδος υπάρχει δυνατότητα να εμφανιστούμε !Ένα από τα σχέδια που οπώσδηποτε πρέπει να πραγματοποιήσουμε μέσα στο 2014,είναι το πάρτυ γεννεθλίων μας για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία μας. Δεν θα είναι ένα απλά ακόμη live γιατί σκοπεύουμε να περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις και άλλα πράγματα,που θα τα αφήσουμε να γίνουν γνωστά εκείνη τη μέρα !
 
Είστε από τα παλιότερα συγκροτήματα στο χώρο. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Παρόλο που για ένα μεγάλο διάστημα απήχαμε ενεργά (με μερικά μόνο σποραδικά live) από τη σκηνή,παρακολουθούσαμε και ζήσαμε το ''ξεφούσκωμα'' των '90'ς και την ''πτώση'' του ελληνόφωνου ροκ και τη άνθιση και πάλι του αγγλόφωνου. Νομίζουμε ότι είτε είναι ελληνόφωνα είτε αγγλόφωνα,τα Ελληνικά γκρουπ είχαν πάντα να επιδείξουν καταπληκτικά πράγματα,από κυκλοφορίες και συναυλίες !Αυτό που θα βοηθήσει και χρειαζόταν πάντα η Ελληνική σκηνή είναι η σοβαρότητα σε αυτό που κάνουν από τη μεριά των συγκροτημάτων και τη στήριξη του κοινού (αγοράζωντας τις κυκλοφορίες τους και πηγαίνωντας στα live τους) και τη στήριξη από τα μέσα ενημέρωσης (ραδιοφωνοεντυπα,e-zines).
 
Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
To σίγουρο είναι ότι ακόμα και τώρα,ένα συγκρότημα που ασχολείται με το underground,δεν μπορεί να ζήσει μόνο από αυτό(εξαιρουμένων κάποιων γνωστών ονομάτων ,που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω). Τα πιο mainstream σχήματα που παίζουν διασκευές σε μικρά μπαράκια και αυτά για λίγο διάστημα,μπορούν να πουν ότι κάνουν κάτι τέτοιο...
 
Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα.
 
Να μην βιαστούν στο πρώτο τους βήμα,είτε είναι συναυλιακό είτε ηχογράφηση και να μην κάνουν συμβιβασμούς σε αυτό που θέλουν να παίξουν πραγματικά. Να ακούν πολύ μουσική και να κάνουν πολλές πρόβες και σωστές επιλογές και γνωριμίες.
 
Ο τελευταίος λόγος δικό σας...
 
Για τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσουμε το blog σας για την συνέντευξη και τη στήριξη σε εμάς και την Ελληνική ροκ σκηνή. Επίσης να ευχαριστήσουμε το κοινό που μας ακούει και μας στήριζε και μας στηρίζει ακόμα και τώρα στην επάνοδο μας,ευχαριστούμε πολύ !
 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου