ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ABOVE US THE WAVES

 
 
 
 
Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι ABOVE US THE WAVES ?
 
Τυπικά η μπάντα δημιουργήθηκε το 2008, ουσιαστικά βέβαια , με πλήρες line-up και ενεργή δράση, ξεκινήσαμε το 2010. Την μπάντα ξεκίνησαν οι Βασίλης (κιθάρα) και Θοδωρής (τύμπανα), λίγο αργότερα -και μετά από αρκετές εναλλαγές μελών- μπήκε ο Ντίνος (μπάσο) και ο Βαγγέλης (φωνητικά). Τέλος, η προσθήκη του Γιώργου (κιθάρα) το 2012 ολοκλήρωσε την σημερινή σύνθεση της μπάντας.
 
Η ιδέα να στήσετε μπάντα πώς σας ήρθε ?
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ασχολίες που αγαπούν να κάνουν, άλλοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, άλλοι να ταξιδεύουν κτλ, για εμάς τους 5 είναι το να δημιουργούμε μουσική που μας αρέσει και να την μοιραζόμαστε με τον κόσμο. Όλοι μας -από μικρές ηλικίες- υπήρξαμε μέλη άλλων συγκροτημάτων πράγμα που σημαίνει ότι αγαπούμε αυτή τη φάση από τα "γεννοφάσκια" μας. Στο ότι ενώσαμε τις "δυνάμεις" μας και την φαιά ουσία μας σε αυτή την μπάντα συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες με πιο βασικό το γεγονός ότι και οι 5 είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να πάμε τα πράγματα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας προσπαθούμε να έχουμε την μπάντα προτεραιότητα.
 
Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι ?
 
Η μουσική των Above Us The Waves είναι μια μίξη NWOSDM με στοιχεία από μπάντες του σύγχρονου Αμερικάνικου ήχου , ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες post/hardcore επιρροές.
 
Κυκλοφορήσατε μέσα στο 2013 την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Anchors Aweigh . Ποίες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου αυτού δίσκου ?. Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας ?
 
Γενικά για μια μπάντα οι δυσκολίες στο να ηχογραφήσει και να βγάλει δίσκο είναι κατά κύριο λόγο οικονομικής φύσης και από την στιγμή που η φάση είναι DIY, το cd πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την ίδια. Έτσι και εμείς πληρώσαμε το cd από την τσέπη. Ωστόσο, είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με την Αθηναϊκή Spreading Dysphoria Industries η οποία και μας υπέγραψε. Η βοήθεια της εταιρίας ήταν πολύ σημαντική σε πολλά επίπεδα. Όσο αφορά το οικονομικό μέρος μας βοήθησε στα έξοδα κοπής και artwork του cd. Σε όλους τους τομείς παραγωγής του cd (και του βιντεοκλίπ) είχαμε νέους και ικανότατους συνεργάτες (Μάνθος Στεργίου - artwork, Στέλιος Κοσλίδης - ηχολήπτης, Νώντας Σαπίδης - βιντεοκλίπ). Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο καθένας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και τους ευχαριστούμε γιαυτό.
 
Πως θα περιγράφατε αυτό το δίσκο σ' ένα νέο ακροατή των ABOVE US THE WAVES ?
 
To Anchors Aweigh είναι ότι το αποτέλεσμα από το ξεζούμισμα των εγκεφάλων μας από το 2009 μέχρι τον μήνα που μπήκαμε στο studio. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα δίσκο χωρίς fillers, με σημεία που θα συνεχίζουν να παίζουν στο μυαλό σου μετά την ακρόαση, και όσο το δυνατό πιο <<αληθινούς>> στίχους. Πιστεύουμε πως τα καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό και είμαστε υπερήφανοι για το ντεμπούτο μας.
 
Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι τώρα που ακούτε ξανά τα κομμάτια ?
 
Συνήθως η έλλειψη ικανοποίησης και η θέληση για βελτίωση πάνε χέρι χέρι με την δημιουργική διαδικασία οπότε δεν ξέρω αν κάποτε φτάνεις σε ένα σημείο που σταματάνε να σε τρώνε οι αμφιβολίες σχετικά με το αν μπορούσε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο Πάντα μπορεί να βρίσκεις πράγματα που ΙΣΩΣ να ήταν καλύτερα αν γινόταν διαφορετικά αλλά πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Κάθε album αποτυπώνει εμάς στην συγκεκριμένη περίοδο και παράλληλα ωριμάζουμε καλλιτεχνικά και προσωπικά μέσα από τη μπάντα
 
Τι σχεδιάζετε για το μέλλον ?
 
Πολλά live σε Ελλάδα και εξωτερικό, η χρονιά που μας πέρασε ήταν πολύ δραστήρια από άποψη συναυλιών ( και όχι μόνο), συνολικά κάναμε γύρω στις 30 εμφανίσεις καλύπτοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας καθώς επίσης είχαμε και την πρώτη εμπειρία από live στο εξωτερικό. Έχουμε στα πλάνα μας μέσα στην χρονιά ένα tour σε Ευρωπαϊκές χώρες παρέα με μια πολύ φιλική μας μπάντα, το οποίο και θα ανακοινώσουμε μόλις οριστικοποιηθεί. Συνθετικά ο στόχος είναι να γράψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα κομμάτια για τον δεύτερο μας δίσκο, ο οποίος αρχίζει να δρομολογείται σιγά σιγά
 
Η Καβάλα κατά την γνώμη μας έχει μία αξιοζήλευτη σκηνή, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Η Καβάλα έχει μια σκηνή με παρελθόν, παρόν και -ευελπιστούμε- μέλλον. Οι "πρωτεργάτες" του καβαλιώτικου metal είναι οι "Nemesis". Από εκεί και πέρα οι Windfall στους οποίους έπαιζε για πολλά χρόνια ο τραγουδιστής μας και έχουν επίσης μακρά ιστορία και πλούσια δισκογραφία. Από νέες μπάντες να τσεκάρετε τους in this dysphoria και τους "ολοκαίνουριους" On eden expelled.
 
Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας ?
 
 
 
 
 
Έχουμε ανεβάσει όλο το δίσκο μας "Anchors Aweigh" στην σελίδα μας στο bandcamp http://autw.bandcamp.com/ όπου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τον ακούσει εντελώς δωρεάν. Επίσης, μπορείτε να μαθαίνετε νέα μας από την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/autwband. Ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα από κοντά σε κάποιες από τις επόμενες συναυλίες μας!
 
 
Ευχαριστούμε παιδιά και καλή συνέχεια.
 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου