ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

EGOERA - FORTUNA

 


Οι Egoera είναι μία τριμελής instrumental rock μπάντα με στοιχεία από την post rock σκηνή, δημιουργήθηκαν το 2013 με έδρα την Αθήνα, Μερικές μπάντες τους έχουν επηρεάσει τον ήχο τους είναι οι God Is An Astronaut, If These Trees Could Talk, Sleepmakeswaves και Audrey Fall. 
Τον Φεβρουάριο του 2014, κυκλοφόρησαν ένα demo με τα δύο πρώτα τους κομμάτια Today we are Infinite και Aftermath, τον Απρίλιο του 2016, ηχογράφησαν το single Virtues, την ίδια χρονιά τους είχαμε κάνει μία συνέντευξη στο blog μας :
Στις 30 Απριλίου του 2020 το σχήμα θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ ψηφιακά αλλά και σε CD με τίτλο Fortuna.
Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο Άλεξ Μπόλπασης μαζί με τους Egoera, την ηχογράφηση και μίξη ο Άλεξ Μπόλπασης, το mastering o Nick Townsend, το εξώφυλλο του άλμπουμ ο Μάνος Φικάρης  και την σχεδίαση η Ergi Shkëlzeni.
Κάποιος είχε γράψει ( συγνώμη αλλά δεν θυμόμαστε ποιος ) ότι η instrumental μουσική είναι ένα είδος μουσικής άμεση στην μορφή της, δεν καταφεύγει σε στίχους για να συγκινήσει τον ακροατή, αλλά ο ίδιος ο ακροατής ακούγοντας την μουσική αυτή θα την γεμίσει με τα δικά του όνειρα ανάλογα με τα συναισθήματα του.
Αυτό ισχύει 100% και στον δίσκο των Egoera, μια μπάντα η οποία  δημιουργεί μουσική γεμάτη συναίσθημα και ψυχή, ένας δίσκος που δεν παραβλέπεται και κυριολεκτικά σε τραβάει, με κομμάτια άρτια δομημένα, με μια μεθυστική έλξη γεμάτα ενέργεια με όμορφες μελωδίες, που κολλάνε με την μία στο μυαλό.
Ο δίσκος αποτελείται από επτά ορχηστρικά κομμάτια, με προσθήκη κάποιον επιπλέον οργάνων όπως το βιολί και το σαξόφωνο, έχει μία πολύ καλή παραγωγή, ενώ στα θετικά της κυκλοφορίας είναι και το πολύ όμορφο εξώφυλλο που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο αυτά που πρόκειται να ακούσεις.
Ακούγοντας το άλμπουμ των Egoera, ο τροχός  των συναισθημάτων μας βάρεσε κόκκινο, χαρά, θλίψη, φόβος, λίγος θυμός, έκπληξη, αναμονή... μια ποικιλία συναισθημάτων που συνδυάζονται με κάποια όνειρα μας με η χωρίς χρώματα.
Το σχήμα έχει κυκλοφορήσει και ένα video clip για το τραγούδι Hiru που δείχνει την πόλη της Αθήνας :
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σχήμα για το υλικό που μας έστειλε.
Tracklist: Hiru - Galilea - Rojava - Alyeska - Fortuna - Aftermath - Steppe
Πρόταση του blog αν θέλετε να ακούσετε κάτι καλό και  εμπνευσμένο τσεκάρετε το ντεμπούτο Fortuna των Egoera.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου