ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

BAZOOKA - ZERO HITS

 


Πρώτα απ' όλα κρίνουμε σκόπιμο να σας πούμε μερικά πράγματα για το σχήμα των Bazooka με καταγωγή από τον Βόλο.
Το 2013 τα είχαμε πει σε μία συνέντευξη στο blog :
Οι Bazooka είναι μια πενταμελής ψυχεδελική punk μπάντα, δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στον Βόλο αλλά έχουν ως βάση τους την Αθήνα.
Η πρώτη τους κυκλοφορεία ( ανεξάρτητη ) ήταν ένα ομώνυμο ep το 2009 με 9 κομμάτια, το πρώτο τους 7" ( ομώνυμο ξανά ) κυκλοφόρησε το 2011 (sold out), το 2012 θα κυκλοφορήσουν το ep I Want To Fuck All The Girls In My School ενώ το 2013 κυκλοφορούν το ομώνυμο ντεμπούτο album τους, δύο χρόνια μετά το 2015 ακολουθεί το single Δεμένος στο Κρεβάτι σου και ένα χρόνο μετά 2016 το δεύτερο album τους Useless Generation ( Άχρηστη Γενιά ), το 2017 κυκλοφορούν το ep ( Vinyl ) Ζούγκλα και η τελευταία τους κυκλοφορεία είναι το album Zero Hits που κυκλοφόρησε στις 18 Γενάρη του 2019 όπου και με αυτό θα ασχοληθούμε.
Το σχήμα μας έστειλε κάποιες βασικες πληροφορίες για την ηχογραφηση του album που καλό θα ήταν να γραφτούν.
Ηχογραφήθηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Electric Highway Studio από τον Γιάννη Βούλγαρη ( ντράμερ της μπάντας ) με βοηθό τον Γιάννη Δαμιανό.
Το 90% των οργάνων γράφτηκε λαιβ με τα μέλη της μπάντας να παίζουν μαζί στην ίδια αίθουσα.
Μετά έγιναν κάποια overdubs πνευστών, κιθάρας, πλήκτρων και τέλος τα φωνητικά. 
Η παραγωγή ήταν κάτι που συζητήθηκε αρχικά από τα μέλη της μπάντας για το ύφος και τον ήχο του δίσκου συνολικά. 
Αναλόγως εκτελέστηκε και η μίξη του ήχου από τον Γιάννη Βούλγαρη με την αισθητική καθοδήγηση του υπόλοιπου συγκροτήματος. 
Και πάμε τώρα στο μουσικό μέρος του Zero Hits, το album περιέχει δεκατέσσερις συνθέσεις που καμία εκ των οποίων δεν σε αφήνει αδιάφορο και όλες σε στίχο Ελληνικό, είναι πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ καλός και πιθανότατα ένας από τους κορυφαίους δίσκους του 2019.
Μας έκανε εντύπωση, που ο δίσκος στο σύνολο του μας δημιούργησε αρκετά ευχάριστα συναισθήματα, αδιάφορες στιγμές δεν υπάρχουν, υπάρχουν αντιθέτως κάποιες που σίγουρα κλέβουν την παράσταση! 
Ακούστε για παράδειγμα το Έλα που ανοίγει το δίσκο, το καταπληκτικό Κάτι Έχω Προδώσει και το πανέμορφο τόσο συνθετικά όσο και στιχουργικά Σουλτάνα.
Στα τεχνικά μέρη τώρα, η παραγωγή  είναι εξαιρετική για τα Ελληνικά πάντα δεδομένα όπως και τα φωνητικά είναι πολύ καλά.
Το Zero Hits κυκλοφορεί σε μαύρο και μπλε βινύλιο, σε cd και σε κασέτα ( που δυστηχώς έχει εξαντληθεί ).
Ακούστε και τα δύο Video Clips για τα τραγούδια :
Βραδυνή Βάρδια
'Ελα
Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστίσουμε το σχήμα για το υλικό που μας έστειλαν.
Κλείνοντας, αυτό που οφείλετε να κάνετε και εσείς, είναι να τους δώσετε μία ευκαιρία, η πολυπλοκότητα του δίσκου θα κερδίσει όλους τους ανοιχτόμυαλους οπαδούς, γιατί τα παιδιά έχουν και ανησυχίες αλλά έχουν και χιούμορ.
Tracklist: Έλα - Φυλακή - Κενό - Μόνος - Οι Βλάκες Κάνουνε Παρέλαση - Έχω Κουραστεί - Μέσα Στην Πόλη - Κάτι Έχω Προδώσει - Βραδυνή Βάρδια - Το Χρώμα Του Τρελού - Αδιάφορες Ματιές - Μην Κοιτάς Πίσω - Σουλτάνα- Τα Σπάω Όλα
Η Ελληνική σκηνή σε υψήλο επίπεδο, επενδύστε άφοβα!
Μπράβο τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου