ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΓΗ

 


Oι Κροταλίας πήρανε το όνομα τους από το φίδι Κροταλία που χαρακτηριστικό του είναι το «κρόταλο» που φέρει στην άκρη της ουράς του, με το οποίο προειδοποιεί τους εχθρούς του και απομακρύνει τον κίνδυνο. 
Η πρώτη μας επαφή με το σχήμα ήρθε μέσα από μία συνέντευξη τους το 2016 για το blog :
Το σχήμα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 κινούμενοι σε Punk rock προσανατολισμούς και είναι οι: Αλέξανδρος Αλεποχωρίτης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Διαμαντίδης (μπάσο), Βασίλης Ζαμπίκος (κιθάρα, φωνή) και Κώστας Παπαθανασόπουλος (τύμπανα).
5 χρόνια μετά το ep τους Για μια θέση στον ήλιο το σχήμα θα κυκλοφορήσει τον πρώτο ολοκληρωμένο του δίσκο με τίτλο Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη.
Η ηχογράφηση και η Μίξη έχει γίνει από τον Βασίλη Ζαμπίκο στο Ηχοβρύχιο Studio, το Μastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot, στον εικαστικό τομέα του album έχει γίνει εξίσου καλή δουλειά, την σχεδίαση του εξωφύλλου ανέλαβε η Αλέξια Οθωναίου και τα γραφιστικά ο Θάνος Τοκμάκης - Bewild Brother. 
Να δούμε όμως και τι γίνεται σε μουσικό επίπεδο.
Το άλμπουμ είναι διάρκειας 29 λεπτών περίπου και αποτελείται από 11 τραγούδια σε Punk rock ύφος, από μουσικής πλευράς είναι άρτιο και διακατέχεται από μια ατμόσφαιρα στην οποία εθίζεσαι και θες να το ακούσεις ξανά και ξανά γιατί τα τραγούδια δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το μυαλό σου.
Οι κιθάρες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όπως και τα επιθετικά φωνητικά εκεί που πρέπει.
Στιχουργικά το σχήμα  καταπιάνεται με θέματα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο χωρίς ο στίχος τους να γίνεται κουραστικός.
Άξια αναφοράς είναι τα κομμάτια Χωρίς θεό και αφέντη, Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη, Καλά ξεμπερδέματα ( οι στίχοι του τραγουδιού είναι τρομεροί ) και Τροχός, φυσικά όλα τα τραγούδια είναι σε ένα υψηλό επίπεδο και σε αυτό βοηθάει και η παραγωγή που είναι πολύ καθαρή και αξιοπρεπής για τα δεδομένα του χώρου.
Αν κρίνουμε λοιπόν από το πακέτο  τα παιδιά δούλεψαν πολύ και το αποτέλεσμα τους τιμά.
Συνοψίζοντας, το άλμπουμ σου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος και το μόνο μειονέκτημα του δίσκου είναι η μικρή του διάρκεια.
Το άλμπουμ Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη κυκλοφορεί και σε βινύλιο από Walk The Line Records και Punk 'n' Loud Records με διανομή από την B-otherside records.
Τέλος το σχήμα έχει κυκλοφορήσει και 3 video clips για τα τραγούδια :
Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη
Μετά τη βροχή
Όταν θα σβήσουν τα φώτα
Υ. Γ. Παιδιά σας ευχαριστούμε για το υλικό που μας στείλατε.
Tracklist: Χωρίς θεό και αφέντη - Μετά τη βροχή - Επάνω στην αγχόνη - Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη - Όταν θα σβήσουν τα φώτα - Δαίμονας - Πυρηνικά παιδιά - Καλά ξεμπερδέματα - Μηνύματα - Τροχός - Κόντρα στον άνεμο
Καλή τύχη και καλά ξεμπερδέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου