ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ EGOERA



To 2013, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Egoera.
 
Όλοι προερχόμασταν από άλλες μπάντες που ως βάση είχαν τις διασκευές, κάτι που θέλαμε να ξεπεράσουμε. Με τα ελάχιστα απαραίτητα διαμορφώσαμε ένα χώρο που έτυχε να έχουμε στην διάθεσή μας και καταφέραμε να έχουμε το προσωπικό μας στούντιο. Έτσι, μας δόθηκε η δυνατότητα να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε πράγματα χωρίς την πίεση του χρόνου και του χρήματος. Μετά από κάποιους μήνες, κυκλοφορήσαμε το πρώτο δείγμα δουλειάς μας.

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;
 
Ο καθένας μας ακούει διαφορετική μουσική. Από progressive μέχρι ηλεκτρονική μουσική. Έτσι, συνδυάζουμε στοιχεία από διάφορα είδη και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα εισάγουμε στην μουσική μας. Το εύρος ακουσμάτων βοηθάει πολύ στη διαδικασία της σύνθεσης. Αν θέλετε μια μπάντα που γουστάρουμε, ακούστε Audrey Fall.

Πως αποφασίσατε να ονομάσετε το συγκρότημα Egoera;
 
Η αλήθεια είναι πως δυσκολευτήκαμε αρκετά με την επιλογή του ονόματος. Είχαμε σκεφτεί διάφορα αλλά ποτέ δεν μας ευχαριστούσε κανένα. Σε κάποια φάση, μας ήρθε η ιδέα να επιλέξουμε μια λέξη που μας άρεσε και να ψάξουμε την μετάφρασή της σε διάφορες γλώσσες. Ειπώθηκε η λέξη "κατάσταση" από τον ντράμερ και "egoera" είναι η μετάφρασή της στα βασκικά. Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι αν χωριστεί στα δύο (ego era), μπορεί να μεταφραστεί ως η "εποχή του εγώ" στην αγγλική γλώσσα, κάτι που μας άρεσε θέλοντας να κάνουμε και μία κριτική στη σημερινή εποχή.

Το 2014 κυκλοφορήσατε το μοναδικό σας Demo σε τι κατάσταση είστε τώρα, έχετε αρχίσει να δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό;
 
Μόλις κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας single, εν ονόματι "Virtues", παρέα με το επίσημο βίντεο του που επιμελήθηκε εξ’ ολοκλήρου ένας φίλος μας. Πιστεύουμε ότι το επόμενο βήμα, είναι μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά, ένα EP. Αυτό είναι που κάνουμε αυτή τη περίοδο και ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Τι θα ξεχωρίζατε, στην μέχρι σήμερα, πορεία σας;
 
Τη συμμετοχή μας σε 2 φεστιβάλ εκτός Αθήνας. Πέρα από την ευκαιρία που μας δόθηκε να μας ακούσουν δυο άνθρωποι παραπάνω, ήρθαμε πιο κοντά μεταξύ μας και ζήσαμε κάτι που θεωρούμε και σκοπό της όλης φάσης. Να μπούμε σε ένα αμάξι και να ταξιδέψουμε για να παίξουμε τη μουσική μας.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε την μπάντα κάποια στιγμή με τραγουδιστή;
 
Δεν απορρίπτουμε τίποτα. Το γεγονός ότι έχουμε επιλέξει αυτό το είδος δε σημαίνει ότι βάζουμε περιχαρακώματα στη μουσική. Μας αρέσει ο πειραματισμός. Εάν καθόταν κάτι τέτοιο και έβγαινε ένα αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιούσε, γιατί όχι; Σίγουρα πάντως μας αρέσει πολύ η πρόκληση του να κρατήσεις ένα κοινό σε εγρήγορση χωρίς στίχους και να δώσεις έτσι την ευκαιρία στον καθένα να κάνει το κομμάτι ολόδικό του.

Ποιος είναι ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Όπως είπαμε και προηγουμένως, προτεραιότητα για εμάς είναι ένα EP. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε πρώτα να κυκλοφορήσουμε ένα κομμάτι ως "single". Θέλαμε να έρθουμε πιο κοντά με τη διαδικασία της παραγωγής (ηχογράφηση, μίξη, συνεργασία), ώστε να μάθουμε πράγματα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;
 
Η ελληνική σκηνή είναι ένα μείγμα από καλλιτέχνες που έχουν να πουν πράγματα και από ξεπεσμένους στο βωμό της θεαματικότητας.
Εάν εξαιρέσεις τους φραγμούς της εμπορευματοποίησης και του ανταγωνισμού, οι δυσκολίες της ανάδειξης ξεπερνιόνται μέσα από το διαδίκτυο. Εργαλεία όπως το bandcamp που βασίζονται στο crowdfunding μπορούν να βοηθήσουν μία μπάντα να διαδώσει το υλικό της πέρα και έξω από δισκογραφικές.

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;
 
Με μπάντες άσημες που έχουν φοβερή δουλειά να παρουσιάσουν. Τα φεστιβάλ πρέπει να δίνουν αυτές τις δυνατότητες και όχι να λειτουργούν όπως τα μαγαζιά.

Για το τέλος ένα μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;
 
Ας είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο για να βοηθήσουμε στη διάδοση της μουσικής έξω από τα σύνορα του χρήματος. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου