ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΙΚΑΠ

 


Πώς δημιουργήθηκαν οι ΠΙΚαΠ;

Το 2015 ξεκίνησε η πορεία του συγκροτήματος. Η ανάγκη μας για να δημιουργήσουμε πρωτότυπη μουσική ένωσε τους δρόμους μας. Σιγά σιγά αρχίσαμε να γράφουμε τα δικά μας κομμάτια και να βρίσκουμε τον ήχο και την ταυτότητα μας.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Προσπαθούσαμε να βρούμε κάτι που να μένει στο μυαλό, εύηχο αλλά και να μας εκφράζει. Έτσι λοιπόν όταν ακούστηκε το όνομα ΠΙΚαΠ όλοι καταλάβαμε ότι αυτό θα ήταν το όνομα της μπάντας. Έχει κάτι το vintage αλλά και διαχρονικό, εκφράζοντας μια αισθητική που μας αρέσει πολύ.

Mιλήστε μας λίγο για τις επιρροές σας.

Μία αναφορά ή καλύτερα ένα σημείο αφετηρίας θα βρει κανείς στην alternative σκηνή των 90’s. Παράλληλα υπάρχουν σαφείς post rock επιρροές όσον αφορά τον ήχο αλλά και τις συνθέσεις μας. Οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει είναι τόσες πολλές και διαφορετικές για τον καθέναν μας που είναι πολύ δύσκολο να τις καταγράψουμε και να ξεχωρίσουμε κάποιες. Άλλωστε τα ακούσματά μας περιλαμβάνουν είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους όπως alternative, pop rock, Indie folk, electronica, post rock και πολλά άλλα.  Ακούγοντας τα κομμάτια μας ο καθένας θα βρει διαφορετικές επιρροές αναλόγως με αυτές που ο ίδιος έχει ή θέλει να ακούσει. Αυτό είναι που μας αρέσει.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ποτέ;

Ίσως να μην είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για να το κάνουμε αυτό παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε. Η μουσική μας χαρακτηρίζεται από έντονα ξεσπάσματα, πολυφωνία, πολλές μελωδίες στις κιθάρες αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τον ήχο της κιθάρας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα και με διάφορους τρόπους. 

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γραμμή όσον αφορά τη θεματολογία των στίχων μας. Μέσα από προσωπικά βιώματα και καταστάσεις προσπαθούμε να εκφράσουμε αυθεντικά αυτό που νιώθουμε αλλά και να ασκήσουμε κριτική πάνω στην επικαιρότητα.


Ο πρώτος ολοκληρωμένος  σας δίσκος έχει τίτλο She is She. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτόν…

Τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο  μας ολοκληρωμένο άλμπουμ με τον τίτλο "She is She".  Η παραγωγή του έγινε από τον Coti K. Η αισθητική του Coti, αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος που προσέγγισε την παραγωγή και τις συνθέσεις μας κατάφερε να αποτυπώσει αυτό που θέλαμε.

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Διαρκώς δοκιμάζουμε καινούργιες ιδέες και υπάρχει αρκετό υλικό ήδη. Στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά, δηλ. το 2021 να ηχογραφήσουμε το επόμενο άλμπουμ μας.

Πως βλέπετε την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή σήμερα;

Πιστεύουμε ότι η δυναμική της ελληνόφωνης σκηνής μετά το 2000 έχει μειωθεί σε σχέση με τη δεκαετία του ’90. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να βγαίνουν αξιόλογες δουλειές από συγκροτήματα που επιλέγουν και πάλι να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό στίχο. Το ιδανικό θα ήταν η ελληνική και η αγγλόφωνη σκηνή να χτιστούν παράλληλα και εξίσου, χωρίς την εμμονή προς κάποια από τις δύο που υπάρχει ανά περιόδους.

Αν γινόταν να επιλέξετε εσείς μια μπάντα για να παίξετε live ποια θα ήταν;

Νομίζω αποκλείεται να συμφωνήσουμε όλοι;

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 

Δεν θέλουμε να μπούμε στο ηθικό κομμάτι της κουβέντας για το free downloading. Λίγο πολύ όλοι έχουμε κατεβάσει έστω και μία φορά, αν και πλέον με τις μουσικές πλατφόρμες και την καταβολή ενός μικρού ποσού το μήνα, ελάχιστοι πλέον συνεχίζουν το free downloading. Πιστεύουμε πως το σημαντικό είναι ότι άλλαξε όλο το τοπίο της μουσικής βιομηχανίας μέσω της τεχνολογίας και όλης αυτής της κατάστασης.

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.

Ελπίζουμε σύντομα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα να τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος που διανύoυμε.

Ευχαριστούμε παιδιά, καλή συνέχεια.

Παρουσίαση του She is She από το blog εδώ :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου