ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

APOLIA - ΚΟΡΑ

 


Η ιστορία των Apolia ξεκινάει το 2008 στην Αθήνα, είχαμε την χαρά να τα πούμε μαζί τους το 2015 σε μία συνέντευξη : 
Ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "Apolia - μέρος ά" κυκλοφόρησε το 2011, το 2012 θα κυκλοφορήσουν τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο  "Apolia - μέρος β΄" ενώ τέσσερα χρόνια μετά ( 2016 ) κυκλοφορεί επίσημα από την εταιρεία Final Touch το τρίτο άλμπουμ των Apolia με τίτλο "Διά πυρός εστί", κριτική του από το blog μας εδώ :
Το σχήμα αποτελείτε από τους : 
Αλέξανδρος Αντωνάτος - κιθάρες, φωνή
Απόστολος Χάγιος - μπάσο
Sitting bull - τύμπανα
Αρχές Οκτωβρίου ( 2020 ) το σχήμα κυκλοφορεί το νέο μουσικό του άλμπουμ με τίτλο Κόρα που περιέχει εννέα τραγούδια όλα σε στίχους του Αλέξανδρου Αντωνάτου, η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου πραγματοποιήθηκε στο στούντιο KIU των Apolia από τον Αλέξανδρο Αντωνάτο.
Κάπου εδώ πρέπει να γράψουμε ότι οι Apolia είναι μια απ' τις αγαπημένες μας μπάντες και έχουμε πολλούς λόγους να χαιρόμαστε με την άφιξή του νέου τους δίσκου.
Ωραία όλα αυτά αλλά με την μουσική τι γίνεται;
Το άλμπουμ ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις με το τραγούδι Ο διαβάτης και δε σταματάει μόνο σε αυτό που άρχισε γιατί το άλμπουμ σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι να τελειώσει.
Τα εννέα κομμάτια του δίσκου διαρκούν περίπου 38 λεπτά και η ακρόασή τους είναι πραγματικά μία εμπειρία, ακούγοντας τα διακρίνεις την αυθεντική ατμόσφαιρα που μας έχουν συνηθίσει οι Apolia και πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό να τραγουδάει μαζί τους γιατί η μουσική τους δημιουργεί μια ατμόσφαιρα, μια συλλογή ήχων που πολλά συγκροτήματα της σκηνής θα ζήλευαν.
Σε όλα αυτά βοηθάει και η παραγωγή του δίσκου που λειτουργεί θετικά και δεν θάβονται κάποια από τα μουσικά όργανα. 
Όλα τα τραγούδια βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί θα αδικήσουμε κάποιο άλλο, το μόνο που θα γράψουμε είναι ότι για να απολαύσεις τα τραγούδια τους πρέπει να είσαι στην κατάλληλη διάθεση.
Τέλος ο Αλέξανδρος μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν ο δίσκος κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή αλλά κάποια στιγμή θα βγει και σε φυσικό cd.
Tracklist: Ο διαβάτης - Ή τώρα ή ποτέ - Όλα τα πρωινά - Άβυσσος - Μια ανάσα, μια φλόγα - Κορμιά - Βασίλισσα - Ρεμπέτικο - Κάθε φορά που φεύγω
Τα παιδιά καταφέρνουν μέσω των τραγουδιών τους να δημιουργήσουν ένα δίσκο εθιστικό και απευθύνεται σε ακροατές που ΑΚΟΥΝΕ μουσική και ψάχνονται συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου