ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

HEKATE - ΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ

 


Οι Hekátē επέλεξαν αυτό το όνομα για το σχήμα από το όνομα τις αρχαίας σκοτεινής θεάς Εκάτης, που σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η θεά της μαγικής τέχνης στον κάτω κόσμο και σχετίζεται με τον υπόκοσμο, την μαγεία, τη νύχτα και τα σταυροδρόμια.
Η μπάντα των Hekátē τώρα είναι τέσσερις γυναίκες με διαφορετικές διαδρομές, που το 2018 τις οδήγησαν στο ίδιο σταυροδρόμι, στην αιώνια νύχτα της Αθήνας. Η μουσική τους είναι πολυαναφορική, ένα εκρηκτικό μείγμα από τα μαγικά τους φίλτρα. 
Οι Hekátē είναι οι:
Χαρά - μπάσο
Λυδία - φωνή, ηχητικό κολάζ
Βίκυ - τύμπανα
Ίριδα - συνθεσάιζερ
Η βάση του ήχου τους είναι το post-punk και η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους είναι το άλμπουμ Μέρες Οργής που κυκλοφόρησε τα τέλη του Σεπτέμβρη 2020.
Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Γιώργο Χριστοφορίδη στο Ignite Studio, το mastering έγινε από τον Στέλιο Εφεντάκη στο Ritual Studios, ενώ ο σχεδιασμός και η μακέτα του εξωφύλλου και του εσωφύλλου έγιναν από τον Stavros Edge.
Όπως μας έγραψε το σχήμα ο τίτλος του δίσκου, Μέρες Οργής, είναι μετάφραση του μεσαιωνικού ύμνου “Dies Irae”, όπου ο υμνογράφος προειδοποιεί για την οργή του Θεού, που θα πέσει στα κεφάλια των αμαρτωλών στη Δευτέρα Παρουσία. 
Πάμε όμως και στην ουσία της υπόθεσης που είναι το μουσικό μέρος.
Το άλμπουμ αποτελείται από οκτώ τραγούδια ένας δίσκος που δε σου κλέβει τον χρόνο για να τον ακούσεις το μόνο που χρειάζεται είναι να του δοθείς, ένα άλμπουμ που ακούγεται ευχάριστα και δεν μπορείς να βρεις κάτι αρνητικό γιατί η μπάντα δείχνει να έχει δουλέψει αρκετά τα τραγούδια.
Το Μέρες Οργής φωνάζει για αυτό που είναι, μια μουσική παιγμένη από την ψυχή των Hekátē και αυτό γίνεται αντιληπτό σε όλους μας, άσχετα με το τι είδος μουσικής γουστάρει ο καθένας μας.
Τα κομμάτια που ξεχωρίζουν με την πρώτη ακρόαση είναι τα Καταραμένο Σύνδρομο που οι στίχοι του είναι από ένα ποίημα του Λευτέρη Γιακουμάκη από το κόμικ του Η Διχάλα και το Ψυχαναγκασμός, φυσικά και τα υπόλοιπα παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.
Νομίζουμε ότι είναι μία δουλειά που αξίζει πολύ και θα αρέσει στους περισσότερους από εσάς.
Μπράβο στα μέλη της μπάντας γιατί αποδεικνύουν ότι η καλή μουσική δεν έχει πεθάνει και πάντα θα υπάρχουν μπάντες που θα παίζουν αυτό που γουστάρουν.
Τσεκάρετε λίγο τους στίχους των τραγουδιών αξίζει τον κόπο.
Δείτε και τα δύο video clips από τα τραγούδια :
Cul-De-Sac :
Soapbox :
Το Μέρες Οργής εκτός από ψηφιακή μορφή κυκλοφορεί και σε έκδοση βινυλίου από την La Vida Es Un Mus Discos, αλλά και σε κασέτα με διαφορετικό εξώφυλλο διαθέσιμο από την Είσοδος Κινδύνου : https://eisodoskindynou.bandcamp.com/
Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε το σχήμα για ότι υλικό μας έστειλε.
Tracklist: MMXX - Crisis - Soapbox - Καλοκαίρι 2018 - Καταραμένο Σύνδρομο - Cul-de-Sac - Ψυχαναγκασμός - Αθήνα
Αφιερωμένο σε όλες τις “άλλες” ταυτότητες που υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις punk σκηνές ανά τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου