ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ VALERIE'S BONES



Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των Valerie's Bones;

Οι 3 από εμάς (Γιώργος, Φώτης, Νίκος) είμαστε φίλοι από το σχολείο. Ο Γιώργος με τον Φώτη έπαιζαν από τότε. Τελειώνοντας το λύκειο και έχοντας την ανάγκη για κάτι πιο σοβαρό και καινούργιο μπαίνει και ο Νίκος στην μπάντα όπου ξεκινάει η αναζήτηση για τραγουδιστή. Τον Δημήτρη των γνώρισε ο Φώτης στο Ziria Festival την χρονιά που ο Δημήτρης έπαιζε με την τότε μπάντα του.

Γιατί Valerie's Bones;

Η αλήθεια είναι ότι απλά έτυχε. Σκεφτόμασταν ονόματα για την μπάντα ώσπου αυτό έπεσε στο τραπέζι και αμέσως έκλεισε.

Μίλησε μας για τις επιρροές σας.

Ο καθένας προέρχεται από διαφορετικό background μουσικών επιρροών με κύριο γνώμονα όμως την Grunge σκηνή του Seattle το 90’. Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden αλλά και πολλά άλλα όπως Dave Matthews Band, Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Σιδηρόπουλος και πολλά πολλά άλλα.

Ποια θέματα σας εμπνέουν για να γράφετε μουσική και στίχους;

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ο καθένας μας εκφράζει ανησυχίες του μέσα από την μπάντα για οτιδήποτε τον απασχολεί την εκάστοτε χρονική περίοδο.

Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη σας  δουλειά ένα ep. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;

Ήταν η πρώτη μας φορά σε Studio. Μία τρομερή εμπειρία για όλους μας. Τα 4 κομμάτια τα οποία κυκλοφόρησαν ήταν γραμμένα από καιρό, πριν έρθει και ο Δημήτρης στην μπάντα.


Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για το debut ep σας;

Όπως είπαμε και πριν ήταν το πρώτο μας εγχείρημα να ηχογραφήσουμε κομμάτια σε Studio. Ήμασταν 4 ημέρες από πρωί μέχρι βράδυ μέσα στο στούντιο και το μόνο που κάναμε ήταν να ασχολούμαστε με αυτά τα κομμάτια, πράγμα πολύ όμορφο για έναν μουσικό μα και συνάμα λίγο κουραστικό μετά από ένα σημείο.

Από νέο υλικό υπάρχει κάτι;

Υπάρχουν και άλλα κομμάτια πέρα από τα τέσσερα τα οποία κυκλοφορήσαμε. Έχουν πρόσφατα γραφτεί και μερικά καινούργια τα οποία θα ακούσετε στα live μας έως ότου μπούμε ξανά Studio.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Έχουν κανονιστεί μερικά live για το άμεσο μέλλον με το πρώτο να είναι στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 8/2/2018 όπου θα ανοίξουμε την βραδιά για την παρουσίαση του δίσκου των Desert Monks. Σε δεύτερο χρόνο έχουμε βάλει στόχο και την κυκλοφορία δεύτερου δίσκου δίχως όμως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία ακόμα.

Live ή studio;

Γουστάρουμε και τα δύο αλλά πιστεύουμε ότι το φόρτε μας είναι τα live.

Πως βλέπετε το μέλλον της μπάντας σε μερικά χρόνια από τώρα;

Ο χρόνος θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε.

Η τελευταία κουβέντα σας ανήκει.

Τα λέμε σε κάποια μουσική σκηνή σύντομα!

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου