ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DOGS48



Καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το πως σχηματίστηκαν οι Dogs48.

Είμαστε ο Γιώργος κιθάρα φωνή, ο Γιάννης μπάσο και ο Αντώνης τύμπανα. Γνωριζόμαστε χρόνια λόγω της κοινής μας καταγωγής από την Φλώρινα απλά έτυχε να συγκλίνουν οι ζωές μετά από καιρό και πάλι καθώς πλέον ζούμε όλοι στην Θεσσαλονίκη. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε τους Dogs48.

Πως προέκυψε το όνομα;

Όσων αφορά το όνομα της μπάντας τώρα, θέλαμε να έχει σχέση με σκυλιά χαχαχα, τα σκυλιά είναι οι μεγαλύτεροι αλήτες των δρόμων, όσο για το 48, ακούγαμε mob47 σε κάποια φάση και λέμε δεν γαμιέται ας πάρουμε εμείς το 48 χαχαχαχαχα!!!!

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας ποια είναι;

Θέλουμε να προσεγγίσουμε τον ήχο του hardcore punk των 80s. Τόσο της εγγλέζικης σκηνής, όσο και της σκανδιναβικής και της αμερικάνικης του τότε.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας, με τίτλο Chaos N' Distortion, που κυκλοφόρησε μέσα στο 2018;

To Chaos n' Distortion είναι η πρώτη απόπειρα από πλευράς μας να προσεγγίσουμε τον ήχο αυτόν, ελπίζω να το πετύχαμε χαχαχαχα!!!

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;

Οι στίχοι αναφέρονται σε κοινωνικά ζητήματα (όπως για παράδειγμα το κομμάτι victims  που αναφέρεται στους άστεγους), επίσης κάποια κομμάτια έχουν αντισυστημικό περιεχόμενο, περιβάλλον, αλλά τα περισσότερα ως τώρα είναι αντιπολεμικά  προσπαθώντας να απεικονίσουμε την φρίκη του πολέμου και τις συνέπειες αυτού!!!

Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι τώρα που ακούτε ξανά τα κομμάτια;

Όχι, πιστεύουμε ότι μια ηχογράφηση χαρακτηρίζει την εκάστοτε περίοδο που βίωσε μια μπάντα και ήθελε να βγάλει προς τα έξω πάντα τον καλύτερο της εαυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό γιατί από το εξώφυλλο μέχρι και το πως έγινε η ηχογράφηση, ή το πώς είναι παιγμένα ή η μίξη όλα κάτι έχουν να πουν!

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;

Θα λέγαμε ότι όλα πάνε μια χαρά για δεδομένα Ελλάδας, η οποία τουλάχιστον τα χρόνια αυτά έχει στρέψει την προσοχή της σε άλλα ιδιώματα του Punk ήχου, ανταποκρίνεται ένα μέρος του κόσμου από ότι φαίνεται στα live και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Εξάλλου για μας το κάνουμε πάνω από όλα άσχετα με το πόσοι γουστάρουν αυτόν τον ήχο χαχαχαχα!

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ένα split tape μαζί με τους Sordid Dogs όπου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε άλλα 3 καινούρια κομμάτια. Βέβαια ήδη το split υπάρχει ανεβασμένο στο youtube.

Είναι εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Φλώρινα;

Κοίτα όπως αναφέρουμε σε προηγούμενη απάντηση ζούμε προς το παρόν όλοι Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή όλοι μας πριν τους Dogs48 στο παρελθόν είχαμε μπάντες με βάση την επαρχία (Γιώργος κιθάρα σε Άπνοια, Ψόφος και Αντώνης, Γιάννης Τύμπανα και κιθάρα στους Κοκατιλ) θα λέγαμε ότι τα πράγματα είναι περίεργα και ειδικά σε πόλη όπως η Φλώρινα. Θέλουμε να ενισχύουμε και να παίζουμε σε αυτοργανομένους χώρους και εγχειρήματα πράγμα το οποίο στην πόλη της Φλώρινας δεν υπήρξε ποτέ επομένως στήναμε μόνοι μας σκηνικά και live με τον ελάχιστο κόσμο που διέθετε η πόλη και παράλληλα ζητούσαμε από χώρους σε άλλες πόλεις να μας δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε κάποια συναυλία.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας, τα τελευταία λόγια δικά σας.

Εμείς ευχαριστούμε... Και Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συμβάλλουν στην προσπάθεια μας με την στήριξη τους PUNKS NOT DEAD !

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου