ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PERFECT FAITH



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των Perfect faith.

Είμαστε μια Αγγλόφωνη alternative Rock Αθηναική μπάντα η οποία δημιουργήθηκε το 2013, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και στην επίσημη σελίδα μας www.perfect-faith.com

Το όνομα πως προέκυψε;

Το όνομα μας προέκυψε από τον συγγραφέα του Peter Pan, James M.Barry  ο οποίος είχε πει : «the reason birds can fly and we can’t is simply cause they have perfect faith... for to have faith is to have wings!» Έτσι κι εμείς με τη μουσική μας έχουμε αυτή την τέλεια πίστη.

Mιλήστε μας λίγο για τις επιρροές σας.

Οι επιρροές μας μπορούν να τοποθετηθούν η να σπάσουν σε πολλά μικρά κομματάκια αλλά προέρχονται κυρίως από μπάντες που άνθισαν στα 90s ( αφού κι εμείς είμαστε μεγαλώσαμε εκείνη την περίοδο ) ας πούμε κάποια αγαπημένα ονόματα : Pearl Jam, Puressence, Radiohead, Madrugada.

Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;

Ατμοσφαιρική,  λίγο σκοτεινή, αυθεντική Ροκ με διαφορά στοιχεία από πολλά είδη μουσικής και χαρακτηριστικά κιθαριστικά θέματα και φωνητικά.

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο; 

Η βάση νομίζω είναι οι άνθρωποι και το πως λειτουργούμε και αντιλαμβανόμαστε εμάς και τους γύρω μας, σε προσωπικό, σε πολιτικό, σε κοινωνικό επίπεδο μέσα από τα δικά μας βιώματα και τις δικές μας σκέψεις.

Σε τι στάδιο σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο κλείνοντας έναν χρόνο από την κυκλοφορία του 2ου μας δίσκου Uncertain World ( το οποίο κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων σε συνεργασία με την Ikaros Records. ) και έχοντας πραγματοποιήσει όλο τον χρόνο, εμφανίσεις παρουσιάζοντας το υλικό μας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, μαζεύοντας καινούργιο υλικό από καινούργια ερεθίσματα. Μπορεί βέβαια ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούμε επιλεκτικά κάπου αν το επιτρέψουν οι συνθήκες :) 

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ που είχε τίτλο Uncertain World ( κυκλοφόρησε το 2017 ) υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Ναι υπάρχει σε πρώιμο στάδιο ακόμη, πέρα από ένα κομμάτι που είναι πιο ολοκληρωμένο και φτιάξαμε σε ντέμο έκδοση πριν λίγους μήνες. Το ηχογραφήσαμε στο Ant1 medialab σε πρακτική άσκηση των μαθητών του.

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;

Δυστυχώς πάρα πολύ δύσκολα. Για να μην πω όχι κατηγορηματικά για αυτή την χρονική περίοδο που μιλάμε. Είναι ένας κλάδος που τα τελευταία 20 χρόνια έχει πληγεί πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα, ( φυσική πώληση, live ) όπως οι περισσότεροι κλάδοι στην χώρα κακά τα ψέματα. Υπάρχει παγκόσμια κρίση στις κοινωνίες η οποία φυσικά χτυπάει στο τέλος στην οικονομία. Αλλά δεν ξεκινάει από εκεί η κρίση δεν είναι οικονομική είναι καθαρά κοινωνικοπολιτική. Είναι λογικό όμως καθώς θα εξελισσόμαστε ως κοινωνίες να ξεπερνάμε εμπόδια και να αντιμετωπίζουμε καινούργια. Είναι ευθύνη μας οι νέες γενιές να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στους εαυτούς μας και να πάμε παρακάτω κάνοντας ότι καυτερό μπορούμε για μας και τους νεότερους.

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, πως βλέπετε τα πράγματα και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;

Η σκηνή εξελίσσεται και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε κομμάτι της που βλέπουμε και παίζουμε με φίλους, μουσικούς, γνωρίζεις σπουδαίους ανθρώπους μέσα από αυτή την μικρή-μεγάλη κοινωνία, τους βλέπεις   να δημιουργούν και να στέλνουν ο καθένας το δικό του μουσικό μήνυμα. Ότι πιο όμορφο! Θα βοηθούσε πάρα πολύ αν η κοινωνία αντί να αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια άρχιζε να δίνει πάτημα σε καινούργιες ιδέες και προτάσεις και στη δημιουργικότητα που υπάρχει! Αλλά δεν την θέλουν γιατί δεν εξυπηρετεί το να έχεις αντίληψη και να την διαμορφώνεις! Ο κόσμος βολεύτηκε σε 5 πράγματα που του έδωσαν ευημερία και πλέον δεν θέλει να ρισκάρει για τπτ αργά η γρήγορα θα χρειαστεί να το κάνει όμως.

Ποια θα ήταν για σας μια ονειρεμένη συνεργασία;

Έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια συνεργασία με κάποιους ανθρώπους που αποτέλεσαν επιρροή για μας, αλλά όπως και να έχει όμορφες συνεργασίες μπορούν να δημιουργηθούν με πολλούς συνοδοιπόρους που την αξία τους την βλέπεις αργότερα σε βάθος χρόνου! 

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.

Να ακούν και να παίζουν πολύ μουσική να ψάχνονται για να έχουν την δύναμη να κερδίζουν τα σκοτάδια του κόσμου με το φως της. Γιατί όπως μας αρέσει να λέμε αν η αγάπη ήταν πλανήτης το πιο κοντινό της άστρο θα ήταν η μουσική.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη και τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου