ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARS GOETIA



Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Ars Goetia.

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Είμαστε οι Ars Goetia, μια blackened death μπάντα από την Αθήνα και ιδρυθήκαμε το 2017. Πριν από ένα χρόνο βγάλαμε το 1ο μας single "Admirable Construction" και ετοιμάζουμε το 1ο μας EP που θα έρθει κάπου μέσα στο 2019.

Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;

Ευτυχώς η δυστυχώς ο καθένας στην μπάντα έχει διαφορετικές επιρροές, αλλά συμφωνούμε όλοι στους Behemoth, Slipknot και Jinjer.

Θέλουμε να μας πείτε κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.

Marilyn Manson, Tool, Trivium, Krimh και Gojira ξεκάθαρα.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;

Το πρώτο single το γράψαμε όλοι μαζί, πριν αλλάξει το line-up, και το EP το έχουμε γράψει εγώ (Χρήστος) και ο Δημήτρης, καθώς το line-up άλλαζε κατά την διάρκεια της δημιουργίας του. Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής είναι γραμμένο από τον Δημήτρη ενώ με τους στίχους ασχολούμαι εγώ.

Ετοιμάζετε ( αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος ) την ηχογράφηση του πρώτου σας ep, μιλήστε μας λίγο γι' αυτό.

Δεν κάνετε κανένα λάθος, ετοιμάζουμε την ηχογράφηση του EP μας αυτό τον καιρό. Δεν έχουμε και πολλά να πούμε, είναι raw, είναι ατμοσφαιρικό, είναι εμείς. Το παίξαμε πρώτη φορά live στις 17/2 στο AN Club και καυλώσαμε με το κοπάνημα του κοινού και το θετικό feedback. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσει πριν το φθινόπωρο του 2019.

Ποια θα είναι τα σχέδιά σας μετά από αυτή την κυκλοφορία;

Κανονίζουμε διάφορα ωραία πράγματα και αν όλα πάνε καλά, θα υπάρξει ένα mini-tour στην Ελλάδα για την παρουσίαση του EP και ελπίζουμε και κάποιο music video clip για 2 κομμάτια.

Αν και είστε νέο σχήμα υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;

Κυρίως ο κόσμος που έρχεται σε live shows μόνο για να δει φίλους τους και μετά φεύγει. Είναι ηλίθιο και το κράζουμε. Επίσης, οι κλίκες μεταξύ των "ονομάτων" του local scene. Πολλές μπάντες βλέπουν 3-4 χιλιάδες likes στο Facebook και πουλάνε μούρη χαντακώνοντας έτσι μικρές ανερχόμενες μπάντες είτε με τις επιρροές τους σε μαγαζιά κλπ είτε ακόμα και στο κοινό. Δεν θέλω να τους χαλάσω το όνειρο, αλλά αν όντως ήταν μεγάλες μπάντες, δεν θα έμεναν στο local επίπεδο. Δεν μας λέει κάτι να γεμίζεις το τοπικό liveαδικό σου με φίλους σου, θα σε παραδεχτούμε αν το γεμίσεις με άτομα που όντως γουστάρουν την μουσική σου και δεν σε γλύφουν.

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή σε κάποιο Live;

Δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ, μας δελεάζει περισσότερο η ιδέα του να παίξουμε σε ένα μεγάλο φεστιβάλ με διάφορες μεγάλες μπάντες παρά με κάποια συγκεκριμένη. Ο Δημήτρης όμως επειδή έχει ένα crush στον Devin Townsend, θα ήθελε να παίξει μαζί του.

Το  internet βοηθά νέα σχήματα που θέλουν να αναδειχτούν;

Και ναι και όχι. Βοηθάει να "σπρώξεις" την μουσική σου σε ένα μεγάλο κοινό αλλά είναι τόσο overwhelming αυτό που κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και 20-30 καινούργιες μπάντες. Είναι δύσκολο να φιλτράρεις κάτι καλό μέσα από έναν τόσο μεγάλο αριθμό συγκροτημάτων, όπως επίσης είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τον ακροατή να ακούσει την δικιά σου μουσική γιατί αξίζει.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.

Η μουσική έχει δυσκολίες από την στιγμή που θα ξεκινήσεις να την γράφεις μέχρι την στιγμή που θα την προωθήσεις. Όταν στερείσαι διάφορα πράγματα για να δώσεις όλη σου την ψυχή στην μουσική, πρέπει να λαμβάνεις και κάποια αμοιβή για αυτό. Αν βάζεις χαμηλά standards ή στόχους στον εαυτό σου, μην περιμένεις να φτάσεις παραπάνω από αυτά.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ξανά για την συνέντευξη. Για όσους το διαβάζουν, εμφανιζόμαστε live 22 Μαρτίου στο Bums, 23 Μαρτίου στο Χυτήριο σε live που διοργανώνουμε εμείς με τους Warhammer και Chaos Realm, και 24 Μαρτίου στο Το meros στην Πάτρα με τους καλούς μας φίλους Moral Corruption.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου