ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DESERT MONKS



Ποια είναι η ιστορία των Desert Monks έως τώρα;

Είμαστε μαζί από τις αρχές του 2016 περίπου. Οι 3 από τους 4 (Αντρέας – Φωνή/Κιθάρα, Θάνης – Μπάσο/Φωνητικά, Βαγγέλης - Κιθάρα ) παίζουμε παρέα πάρα πολλά χρόνια. Βρήκαμε τον Κώστα, τον ντράμερ που ψάχναμε, και όλα έδεσαν.  Έκτοτε, μέσα από τις εμφανίσεις μας σε διάφορες σκηνές και φεστιβάλ, φτάσαμε να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο μας δίσκο, εμφανίστηκε η «ανάγκη» να τον δημιουργήσουμε.

Το όνομα πως προέκυψε;

Προέκυψε το όνομα επειδή είναι ταξιδιάρικο, ψυχεδελικό και φέρνει στο νου παραστάσεις και εικόνες. Εξάλλου, η μουσική μας κάπου πάει, κάτι λέει (θέλουμε να πιστεύουμε) Meditation.. Συγκεκριμένα, ένας διαλογισμός που σου/μας/σας επιτρέπει να δούμε λίγο βαθύτερα και να εντοπίσουμε τις μάχες που έχουμε να δώσουμε με τον εαυτό μας. Να επιλέξουμε ποιες τελικά θα δώσουμε, ποιες αξίζουν και γιατί. Και τέλος, όσες δώσουμε να τις δώσουμε με τα κατάλληλα όπλα.

Πως θα περιγράφατε το ύφος σας;

Μουσική πολυσυλλεκτική, οικεία, τολμηρή και δυναμική. Ατμοσφαιρικότητα με σκοτεινά σημεία, περιστασιακά ήρεμες μελωδίες και έντονα ξεσπάσματα.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει κυρίως για να γράψετε μουσική;

Μέσα από απλές ιστορίες, που συνήθως έχουν προφανή αφετηρία, στοχεύουμε στο να εμβαθύνουμε ώστε να αναδείξουμε περισσότερο μειλίχια συναισθήματα, αφήνοντας χώρο στον ακροατή να ταυτιστεί. Είναι και ένας από τους λόγους που αποφεύγουμε την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, και όταν αυτό γίνεται το χτίζουμε έτσι ώστε να δώσουμε την εικόνα του ανθρώπου-παρατηρητή και όχι να περιγράψουμε κάτι απαραίτητα προσωπικό.

Πρόσφατα το σχήμα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο Dark Grooves, πείτε μας λίγα λόγια για αυτό τον δίσκο.

H αλήθεια είναι ότι ολοκληρώσαμε μια διαδικασία που έχει πάρει ήδη πάρα πολύ χρόνο και άπειρη ενέργεια, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό. Είναι ο πρώτος μας δίσκος και θέλαμε να είναι 100% Desert Monks χωρίς βιασύνες και χωρίς συμβιβασμούς. Η διαδικασία η ίδια είναι αυτή που μας έσπρωξε προς τα εκεί έτσι κι αλλιώς. Σαν να σου λέει από μόνη της «πάρε το χρόνο σου και κάνε το όπως του αξίζει» ρε παιδί μου.. και θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα μας δικαιώσει. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο που προβάρουμε στα Φιλαδέλφεια (Recover Studio), και εκτός από το γεγονός ότι όλος ο δίσκος μυρίζει λάμπα, κουβαλάνε μέσα τους αυτή την οικειότητα που αποκτάει κάθε μπάντα στο χώρο που δημιουργεί. Έχουμε επιλέξει για συνεργάτες μας ανθρώπους με κοινές αισθητικές αφετηρίες που ήταν από την αρχή δίπλα μας και ως φίλοι, οπότε αυτό που βγήκε είναι αρκετά ολοκληρωμένο και σε βαθύτερο επίπεδο. Το Mastering έγινε στις ΗΠΑ και έχουμε την αίσθηση ότι έδωσε στο album τις πινελιές που χρειάζεται για να επισφραγίσουν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ως άρτια κυκλοφορία. Περιέχει 11 tracks με διαφορετικές καταβολές αλλά κοινό παρονομαστή και αυτό μάλλον είναι που μας έχει ενθουσιάσει. Μένει στον ακροατή βέβαια να ζυγίσει αν όλα αυτά έχουν υπόσταση ή όχι.. 


Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;

Θελήσαμε να χτίσουμε μία ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και  να παραλληλίσουμε τη μουσική μας, με μια προσωπική διαδρομή - ένα road trip, μία ενδοσκόπηση που συμβαίνει όταν οδηγείς μόνος/η για παράδειγμα. Το tracklist οδηγεί προοδευτικά σε μια λύτρωση, όπως ακριβώς πράττει κ ο ήρωας πάνω στον οποίο στηρίχτηκε το όλο concept του artwork. Με λίγα λόγια, αφορά σε μια ‘μάχη’ του ατόμου, με τον εαυτό του κυρίως, που ξεκινά από την παραδοχή, ακολούθως την πάλη και τις συνέπειές της, ώστε να φτάσει στη λύτρωση.

Πώς αισθανθήκατε, ακούγοντάς το στην τελική του μορφή;

Είμαστε πολύ, μα πολύ περήφανοι.

Πως σκοπεύετε να προωθήσετε το νέο σας άλμπουμ;

Μέσα από συναυλίες, διανομή σε δισκοπωλεία, και γενικότερα όλα τα μέσα που έχει πια ο μουσικός για να προωθήσει τη δουλειά του.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις, όσο το δυνατόν περισσότερες… Και μέσα από αυτή τη διαδικασία να «βγάλουμε» καινούριες ιδέες.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Rock σκηνή;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστια άνοδος στη σκηνή, αδιαμφισβήτητα. Βοηθάει και προτρέπει τις νέες μπάντες να παίρνουν κουράγιο και να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μουσική τους, βλέποντας τις μεγαλύτερες να ανοίγουν το δρόμο. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο γιατί με αυτό τον τρόπο και το κοινό στην Ελλάδα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέες μπάντες να δημιουργηθούν μέσα και έξω από τον stoner/heavy rock κύκλο. Όλο αυτό, οφείλεται στην ποιότητα που έχει η Ελληνική σκηνή, και στη σκληρή δουλειά.

Η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του blog, δική σας.

Σας περιμένουμε στην παρουσίαση του δίσκου μας, την Παρασκευή 8/2 στο Ίλιον Plus. Θα είμαστε παρέα με τους Mind Departure και τους Valerie’s Bones.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου