ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FATAL SHADOWS



Πως δημιουργήθηκε η μπάντα;

Η ιδέα της μπάντας προέκυψε ένα βράδυ του 2012 από μένα (Νίκος) ενώ άραζα με τον φίλο Περικλή σπίτι του και παίζαμε κιθάρα. Έτσι μετά αναζητούσαμε άτομα και καταλήξαμε να μπουν ο αδερφός μου Άγγελος στο μπάσο και ο ξάδελφος μας Άλεκ στα τύμπανα. Τέλος βρέθηκα μετά από χρόνια με τον καλό μου φίλο Κώστα όπου πήρε το μικρόφωνο. Ήταν δύσκολη αρχή καθώς όλοι μας εκτός του Περικλή ήμασταν αυτοδίδαχτοι σε αυτό που κάναμε και δεν παίζαμε πολύ καιρό. Εκτός από διάφορα cover ξεκινήσαμε αμέσως να γράφουμε δικά μας κομμάτια. Μετά από αρκετούς μήνες ο Περικλής αποχώρησε και ήρθε στην μπάντα ο Θανάσης. Μετά από λίγο καιρό ήρθε και το πρώτο live το 2013. Είχαμε μέσα στα χρόνια κάποιες αλλαγές μελών αλλά τον τελευταίο χρόνο μείναμε 4 μέλη για πρώτη φορά και είναι ότι καλύτερο γιατί πηγαίνουμε καλύτερα από ποτέ. Δεν έχουμε ηχογραφήσει κάτι ακόμα γιατί τα περισσότερα χρόνια δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για εξοπλισμό. Τον τελευταίο χρόνο είμαστε αρκετά καλά σε αυτό το κομμάτι και τα καλύτερα έρχονται.

Μουσικά από που έχουν επηρεαστεί οι Fatal Shadows;

Οι Fatal Shadows είναι μια hard rock μπάντα, έχουμε επηρεαστεί από μεγάλες classic μπάντες όπως Dokken, Scorpions, Iron Maiden, AC/DC.

Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;

Η ιδέα για το όνομα ήρθε λίγο αστεία καθώς όταν ήμασταν μικροί με τον Άλεκ (τύμπανα) παίζαμε ένα game στο PS2 το Tenchu (Fatal Shadows). Λέγαμε από τότε πολύ καλό όνομα για μπάντα και έτσι όταν φτιάξαμε το group, το θυμηθήκαμε και είπαμε γιατί όχι?

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;

Είναι η ψυχή μας, είναι αυτό που μας προσδιορίζει, είναι ο τρόπος να δίνουμε τον εαυτό μας στον κόσμο που έρχεται να μας δει, είναι οι καταστάσεις που έχουμε βιώσει και γενικά η ψυχοσύνθεση μας μέσω των ακουσμάτων που έχουμε. Μπορεί ακούγοντας τα κομμάτια μας κάποια να μην ενώνονται 100% με τα ακούσματα μας αλλά η μουσική δεν πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους δρόμους πρέπει να είναι πιο Rock.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτή την στιγμή είμαστε σε αναζήτηση ντράμερ. Θα ξεκινήσουμε όμως τώρα να γραφούμε το πρώτο μας EP και πίσω από τα τύμπανα θα ναι η φίλη μας Αρετή Πουρναρά από τους Dope Of Gods. Μετά θέλουμε να επικεντρωθούμε σε live, να ηχογραφήσουμε ξανά και εννοείτε να συνεχίσουμε να γραφούμε νέα μουσική.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;

Σίγουρα θα ξεχωρίζαμε το πείσμα που έχουμε να συνεχίζουμε μετά από τόσες δυσκολίες. Είναι σημαντικό να προσπαθείς για αυτό που αγαπάς και να μην τα παρατάς ποτέ.


Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σε ότι έχει να κάνει με το συγκρότημα;

Όπως είπα και πιο πάνω είναι στο να γράφουμε καλή μουσική, να ηχογραφήσουμε και να κάνουμε live. Σίγουρα κάτι που θα γουστάραμε θα ήταν να παίζαμε σε ένα μεγάλο live. Μετά ότι άλλο προκύψει, αλλά το σημαντικότερο είναι να περνάμε καλά με ότι κάνουμε.

Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο ελληνικό group;

Βεβαίως, ο καθένας που ασχολείται με την μουσική θέλει να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση, σε ένα μεγάλο live, ανεξαιρέτως της head μπάντας που κλείνει το live. Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη μπάντα στο μυαλό μας, αλλά σίγουρα θα γουστάραμε να ανοίξουμε κάποια από τις μπάντες που είμαστε επηρεασμένοι.

Ποια είναι η θέση σας πάνω στο θέμα του internet και της μουσικής βιομηχανίας σήμερα;

Πολύ καλή ερώτηση. Το internet στις μέρες μας πιστεύουμε βοηθάει αρκετά στο να προβληθεί και να διαφημιστεί μια μπάντα είτε με κάποιο βίντεο μέσω του youtube, ή μέσα από την σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως το κακό είναι ότι, από το internet μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν μουσική καθιστώντας μεγάλη κρίση στην μουσική βιομηχανία. Η μουσική βιομηχανία του σήμερα δεν είναι σε υψηλό επίπεδο. Ενδιαφέρεται, δυστυχώς, μόνο για το χρήμα και έχει χαθεί η ουσία στο να παρουσιάζουν καλή μουσική. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις για κάποιες εταιρείες που προσπαθούν ακόμα.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια Ελληνική μπάντα να ξεφύγει από τα όρια των συνόρων μας και να κάνει διεθνή καριέρα; 

Είναι αρκετά δύσκολο γιατί πρέπει να ρισκάρεις τα πάντα να μην έχεις δουλειά απλά να παίζεις μόνο μουσική σε μια Ελλάδα που τα πράγματα είναι χρονικά δύσκολα και πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ακούει Rock και Metal, ώστε να έχεις μια εγχώρια αναγνωρισιμότητα και μετά να έρθει και το εξωτερικό.

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε την συνέντευξη...

Εδώ είναι η σελίδα μας στο Facebook για όποιον γουστάρει να μας γνωρίσει https://www.facebook.com/FatalShadowsband/. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά για την συνέντευξη και που μας δώσατε την ευκαιρία να μιλήσουμε.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου