ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LONGSHOTS


Για κάποιον που δεν σας ξέρει, δώστε μας ένα σύντομο παρουσιαστικό σας.

Πολλές καλησπέρες! Είμαστε οι Longshots από τη Θεσσαλονίκη, μια πενταμελής μπάντα με μέλη λίγο άνω των 20 ετών, ωθούμενοι από την αγάπη μας για τη μουσική αλλά και την καλή μεταξύ μας παρέα. 

Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία των Longshots;

Όλα τα μέλη γνωριζόμασταν από κοινές μουσικές παρέες της πόλης μας ενώ ορισμένοι από εμάς είχαμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Κάποια στιγμή νιώσαμε την ανάγκη να στήσουμε αυτό το συγκρότημα. Γνωρίζοντας ότι έχουμε καλή χημεία και εκτός στούντιο, θέλαμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η παρέα και σε συνθήκες μουσικής δημιουργίας. 

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;

Η μουσική μας κυμαίνεται στα πλαίσια του Hard Rock σε μια πιο εκμοντερνισμένη μορφή του. Πρακτικά προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τον ήχο του Hard Rock επηρεαζόμενοι από το ευρύτερο φάσμα της Rock μουσικής.

Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες επιρροές σας στη μουσική σας;

Οι μουσικές επιρροές μας πηγάζουν τόσο από την κλασική όσο και από τη μοντέρνα Rock και Hard Rock. Αναφορικά μερικές από τις μπάντες που βοήθησαν στη διαμόρφωση του ήχου μας είναι οι GnR (Guns and Roses), Slash ft. Myles Kennedy and the Conspirators, Led Zeppelin, ZZ top.

Yπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Αν και αρχικά ξεκινήσαμε ως cover band, ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός για τους Longshots. Στην παρούσα φάση έχουμε έτοιμο υλικό για μια δισκογραφική δουλεία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο μας single με τίτλο I Want Some More και ακολουθεί νέο ηχογραφημένο υλικό σύντομα. 


Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;

Υπάρχει επίσημη σελίδα της μπάντας στο facebook https://www.facebook.com/LongshotsBand
καθώς και στο instagram 
Επίσης με τη δημοσίευση του πρώτου μας single δημιουργήθηκε και το κανάλι των Longshots στο youtube, με όνομα Longshots Official  https://www.youtube.com/channel/UCv4Lv9ESvvxZUZSvuwXqRSg

Τι να αναμένουμε στο μέλλον από τους Longshots;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολύ παραγωγική φάση η οποία πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε όμορφα αποτελέσματα στην πορεία. Αρχικός στόχος είναι να συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε και να συνθέτουμε μουσική την οποία θα μοιραστούμε με τον κόσμο. Αυτό μελλοντικά θα οδηγήσει στην δημοσίευση ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς μας. Παράλληλα όμως, επειδή είναι πολύ βασικό για μας να είμαστε ενεργοί για τον κόσμο, θα πραγματοποιήσουμε ποικίλες εμφανίσεις τόσο σε αγαπημένες μουσικές σκηνές της πόλης μας, όσο και σε σκηνές και φεστιβάλ εκτός Θεσσαλονίκης και γιατί όχι εκτός Ελλάδος.

Πάμε στο θέμα Ελληνική σκηνή. Κατά την γνώμη μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση με σπουδαίες κυκλοφορίες και παραγωγές από πολλές μπάντες. Θέλουμε να μας πείτε την γνώμη σας και τους λόγους που έχουν συντελέσει σε αυτό;

Είναι γεγονός ότι η Ελληνική Rock σκήνη σε όλο της το εύρος έχει να δώσει πολύ περισσότερα σε σχέση με παλαιότερα. Σε αυτό συμβάλουν πολλοί παράγοντες. Αρχικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου, η μετάδοση της πληροφορίας και κατά συνέπεια της μουσικής είναι πολύ εύκολη και προσβάσιμη από τη συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να εμπνευστούν και τους ωθεί παράλληλα στον πειραματισμό για να μπορέσουν να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό. Έπειτα στις μέρες μας είναι σαφώς ευκολότερο για κάποιον να ασχοληθεί με τη μουσική (διαδίκτυο, φθηνότερος εξοπλισμός κλπ.). Αυτό από μόνο του έχει φέρει μια ποικιλία ιδεών στο χώρο. Τέλος τα μέσα που χρησιμοποιούνται για μια επαγγελματική ηχογράφηση έχουν εξελιχθεί δραματικά προσφέροντας στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα για αξιόλογες παραγωγές οι οποίες ταυτόχρονα είναι και σχετικά προσιτές οικονομικά.


Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;

Όπως είπαμε και πριν πλέον η μουσική σκηνή της χώρας μας προσφέρει πολύ καλή μουσική, έστω και αν αυτή μένει πολλές φορές στην αφάνεια. Ορισμένα ονόματα που ξεχωρίζουμε για την εκπληκτική μουσική τους και πορεία τους είναι οι μεγάλοι Planet of Zeus και στον πιο σκληρό ήχο οι Gus G, Bob Katsionis και κατ' επέκταση οι Firewind που έχουν βάλει την χωρά μας στον χάρτη του σκληρού ήχου παγκοσμίως. Επίσης αναδυόμενοι Μεμφ1ς κάνουν εκπληκτική δουλειά και έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν. Τέλος υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες μικρότερων ηλικιών και βεληνεκούς που αξίζει κάνεις  να ψάξει και να ακούσει.

Πόσο κακό κάνει ( αν κάνει ) το free downloading στην μουσική;

Η κατάσταση του free downloading έχει να προσφέρει πολλά, έχει όμως και σημαντικά αρνητικά για τους καλλιτέχνες. Με την ελεύθερη διάδοση της μουσικής το κοινό αλλά και οι καλλιτέχνες εμπνέονται, διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες, επηρεάζονται και αυτό πολλές φορές βοηθά στον να δημιουργήσουν κάτι καινούριο και ιδιόμορφο. Ταυτόχρονα όμως τα έσοδα από την πώληση μουσικής είτε σε φυσική είτε σε ψηφιακή μορφή έχουν μειωθεί σημαντικά, σε βαθμό που μερικές φορές είναι και αμελητέα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγαλύτερες ανά τον κόσμο μπάντες αντλούν το κυρίαρχο μέρος του εισοδήματος τους από συναυλίες, φεστιβάλ και περιοδείες.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog;

Αρχικά θα θέλαμε να παροτρύνουμε όλο τον κόσμο να ασχολείται με τη μουσική, να ακούει πολύ μουσική και να μη σταματήσει να ψάχνει κάτι το οποίο θα τον συναρπάσει, μιας και ο κλάδος αυτός έχει και θα έχει πολλά να δώσει ανεξάρτητου προτιμήσεων. Προτείνουμε επίσης σε όλους να παρακολουθούν λάιβ συναυλίες σε τοπικές μουσικές σκηνές και μη. Το αίσθημα του να βρίσκεσαι στο κοινό ή στη σκηνή μιας συναυλίας είναι μοναδικό και ασύγκριτο, αυτό ακριβώς το θέμα πλαισιώνει στιχουργικά και το πρώτο μας single. Μπορεί εύκολα κάποιος να μείνει έκπληκτος από τις δημιουργίες και το performance μια τοπικής μπάντας και προσφέροντας έτσι τον ενθουσιασμό και τη στήριξη του ο καθένας βοηθά στο να κρατούνται αυτές οι σκηνές και οι μπάντες ζωντανές και να έχουν κίνητρο για να κάνουν ένα βήμα παραπέρα.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου