ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HORRORGRAPHY



Από πότε υπάρχουν οι Horrorgraphy και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;

H μπάντα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2017 θέλοντας να κάνουμε ένα δικό μας πάντρεμα ανάμεσα σε συμφωνικό death doom horror metal και θεατρική κλασική μουσική όπερας.

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;

Δύσκολη ως προς την ακρόαση της και για λίγους που κατ’ αρχάς δεν είναι κολλημένοι...Κατ’ επέκταση θα την χαρακτηρίζαμε κάτι σαν κινηματογραφικό soundtrack, σαν ένα θεατρικό έργο με συνεχείς εναλλαγές στα συναισθήματα, στις σκέψεις και στα ακούσματα...Άλλοτε χαοτικό, άλλοτε πορωτικό, άλλοτε σκοτεινό, άλλοτε καταθλιπτικό.

Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;

Είναι ένα απλό λογοπαίγνιο που πιστεύουμε ότι θα το καταλάβουν όλοι. Προέκυψε από τη θεματολογία και από την ίδια τη μουσική, μιας και η όλη ατμόσφαιρα περιστρέφεται γύρω από τον τρόμο και την θεατρικότητα.

Ποιος γράφει τη μουσική και τους στίχους σας;

Όλη η μουσική, όργανα, και παραγωγή είναι του Dimons Night. Οι στίχοι γράφονται από τους 4 τραγουδιστές του γκρουπ.

Από που αντλείτε συνήθως τις μουσικές σας εμπνεύσεις;

Από την κλασική μουσική του 17ου αιώνα, από τα γνωστά ιερά τέρατα της τότε μουσικής, από συναισθήματα μας, μέχρι και από  τους Τherion και τον King Diamοnd.

Το 2018 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Season Of Grief τι θα πρέπει να ξέρουμε γι' αυτήν;

Τη θεωρούμε μια αρκετά σημαντική και πρωτότυπη κυκλοφορία. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα που η παραγωγή τελικά το αδικεί. Μέσα σε 4 μόνο μήνες, γράφτηκε η μουσική, οι στίχοι, τα φωνητικά και έγινε η όλη επεξεργασία.

Ποιο είναι το επόμενο μουσικό σας βήμα; Τι να περιμένουμε από τους Horrorgraphy;

Εδώ και 14 μήνες δουλεύουμε ασταμάτητα τον επόμενο μας δίσκο που θα πατάει στα χνάρια του πρώτου, αλλά πάρα πολύ πιο προσεγμένα. Διαπιστώσαμε πως ο κόσμος που αγαπάει το συγκεκριμένο παρακλάδι του metal, το αγκάλιασε θερμά, και γι’ αυτό στον επόμενο μας δίσκο προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας δουλεύοντας το πάρα πολύ σκληρά για να βγει το τέλειο αποτέλεσμα σύμφωνα πάντα με τα δικά μας γούστα.

Αν και είστε νέο σχήμα, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα;

Ο καθένας μας παίζει σε άλλα δεκάδες σχήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ( humanity zero, inhibitions, misanthropy apotheosis κ.α. ) οπότε δεν παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι είμαστε μία  νέα μπάντα. Την Ελληνική σκηνή την παρακολουθούμε από τις αρχές του '90. Μέχρι το 2000 υπήρξε ραγδαία εξέλιξη με μπάντες που ήταν σωστές και αληθινές. Τα συγκροτήματα στην Ελλάδα πλέον είναι πάρα πολλά και παρακολουθούμε όσα προλαβαίνουμε. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί βλέπεις ότι ο κόσμος ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδεολογίας ασχολείται με τη μουσική, που στην τελική είναι μια τέλεια διέξοδος και ψυχοθεραπεία για τον καθένα. Αυτό που μας χαλάει είναι ότι οι κλίκες πληθαίνουν.

Από ελληνικές μπάντες, ποιες ξεχωρίζετε;

Υπάρχουν αρκετές μπάντες που κινούνται στο χώρο του underground death και black metal. Ονόματα δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε γιατί προφανώς θα ξεχάσουμε κάποιες. Σε καμιά περίπτωση, βέβαια, δεν περιλαμβάνονται σε αυτές εμπορικά και mainstream μεγάλα ονόματα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά και πάλι ονόματα δεν λέμε.

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;

Βεβαίως και μπορεί. Ξέρεις πόσα βγάζει ο κιθαρίστας του Ρουβά και ο μπασίστας του Ρέμου?

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;

Να έχουν όλοι καλή χρονιά με υγεία και έμπνευση. Κλείνοντας να δηλώσουμε ότι εάν σας άρεσε έστω και λίγο ο πρώτος μας δίσκος, ο δεύτερος θα σας φανεί ακόμη πιο ενδιαφέρον μιας και σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσει σε διπλό CD, εκ των οποίων το ένα θα είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ κλασσική μουσική. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε για την μπάντα μας και για αυτή την όμορφη συνέντευξη.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου