ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE DRAGONS


Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των The Dragons;

Είμαστε τέσσερις φίλοι από τα Χανιά της Κρήτης. Ο ντράμερ (Γιώργος) με τον κιθαρίστα (Γιάννη) είναι αδέρφια και ο τραγουδιστής/μπασίστας (Δημήτρης) είναι πάλι αδερφός με τον άλλο κιθαρίστα (Βασίλη). Παίζουμε μαζί από μικροί ενώ σαν σχήμα επίσημα ξεκινήσαμε το 2013 με μια εμφάνιση στο τοπικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Από τότε ακολούθησαν πολλά live σε Κρήτη και Αθήνα, με σημαντικότερα από αυτά να είναι το Schoolwave 2016, Global Battle Of The Bands 2015, Matala Beach Festival 2017, Rock Under The Clock Festival 2016 - 2017 - 2018 και άλλα. 

Πως θα περιγράφατε το ύφος σας;

Κινούμαστε στο Rock και Blues με στοιχεία από Stoner Rock. Γενικότερα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ύφος και ήχο.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην δημιουργία της μουσικής σας;

Μας έχουν επηρεάσει πολύ οι Led Zeppelin, Doors, Raconteurs και ο Σπάθας από Socrates.

Η εύρεση του ονόματος του γκρουπ έχει κάποια ιστορία πίσω του;

Ναι. Ήταν το πιο συναρπαστικό και ευφυές όνομα που μπορούσαμε να σκεφτούμε σαν δεκάχρονα γιατί όπως προαναφέραμε θέλαμε να γίνουμε μπάντα από μικροί.



Όσον αφορά στη μουσική και τους στίχους των κομματιών σας, έχει κάποιος τον πρώτο λόγο ή δουλεύετε όλοι μαζί;

Γενικότερα λειτουργούμε συλλογικά. Την μουσική την γράφουμε όλοι μαζί ξεκινώντας συνήθως από μια ιδέα που πρότεινε κάποιος και την δουλεύουμε. Τους στίχους τους γράφει κατά κύριο λόγο ο Δημήτρης.

Με τι θέματα καταπιάνεται στιχουργικά το σχήμα;

Προς το παρόν οι έρωτες του Δημήτρη. Το σώζει όμως βάζοντας και μερικά κοινωνικά νοήματα...

Το 2018 κυκλοφόρησε η νέα σας δουλειά Front Yard Sessions 2018, μιλήστε μας γι' αυτήν.

Από τα λίγα πράγματα που κάναμε φέτος ήταν και τα Front Yard Sessions 2018. Ξεκίνησαν από μια πρόβα στην αυλή το 2016. Η ιδέα μας είχε εντυπωσιάσει και έτσι την επόμενη χρόνια αποφασίσαμε να βγούμε πάλι στην αυλή και να ηχογραφήσουμε και να βιντεοσκοπήσουμε τρία τραγούδια μας (FYS 2017) τα οποία δεν υπήρχαν στο EP. Έτσι προέκυψαν τα Front Yard Sessions. To 2018 επαναλάβαμε τα FYS παρουσιάζοντας δύο νέα τραγούδια μας. Mπορείτε να βρείτε όλα τα Front Yard Sessions στο YouTube και στο Bandcamp.



Τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Σίγουρα πολλά live και ένα mini tour. Αργότερα και ένα full length album.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική Rock σκηνή;

Στις μέρες μας έχει ανέβει πολύ το Hard/Stoner Rock. Υπάρχουν άριστα σχήματα με τεράστιες παραγωγές στο ιστορικό τους που πλησιάζουν και ξεπερνούν πολλές φορές γνωστές μπάντες του εξωτερικού. Υπάρχει μέλλον!

Ποια σχήματα της εγχώριας σκηνής ξεχωρίζετε;

Θαυμάζουμε ιδιαίτερα Planet of Zeus, 1000mods, Villagers of Ioannina City, Big Nose Attack. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι ακολουθούν και πολλά άλλα σχήματα τα οποία αξίζουν την προσοχή του κόσμου.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, κάτι τελευταίο;

Εμείς ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον. 

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου