ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MASK OF PROSPERO



Πείτε μας λίγα λόγια για το πότε και πως σχηματίστηκαν οι Mask of Prospero.
 
H μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 από τον Χρήστο και τον Πάνο, αρχικά ως project και μετά την κυκλοφορία του “In Absence” αποφασίσαμε ότι θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτό και να το γυρίσουμε σε κανονική μπάντα.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα ήταν κάτι που μας ταλαιπώρησε είναι η αλήθεια και μετά από άπειρες ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι, καταλήξαμε στη γνωστή ιστορία The Masque of Red Death του Edgar Alan Poe, τα έργα του οποίου αποτελούν σημαντική μας επιρροή, αυτή η ιστορία έχει πρωταγωνιστή τον Prince Prospero, ο χαρακτήρας του οποίου αντανακλά κάποιες πτυχές στη φύση του ανθρώπου. Είναι μια ιστορία με πάρα πολλά νοήματα και διαφορετικές ερμηνείες οπότε το θεωρήσαμε ωραίο.

Ποια είναι τα ακούσματά σας γενικότερα;
 
Λατρεύουμε την καλή μουσική, ανεξαρτήτως είδους και αυτός είναι ένας λόγος που η μουσική μας έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία, παρόλα αυτά επηρεαζόμαστε πολύ από το σύγχρονο σκληρό ήχο και μπάντες όπως Tesseract, Architects, Monuments,  Periphery, Silent Planet, Leprous αλλά και άλλους καλλιτέχνες όπως Chelsea Wolfe, Russian Circles, Bones.

Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την σύνθεση της μουσικής σας;
 
Οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σύνθεση της μουσικής είναι ο Πάνος και ο Χρήστος.

Όσον αφορά τους στίχους… γιατί πράγμα σας αρέσει να γράφετε;
 
Οι στίχοι μας έχουν κατά κύριο λόγο βιωματικό χαρακτήρα. Μας αρέσει πάρα πολύ να εξετάζουμε τη φύση του ανθρώπου σε κοινωνικό και ψυχολογικό πλαίσιο, τον τρόπο που αυτός ενεργεί και χειρίζεται καταστάσεις στη ζωή του.


Η πρώτη δισκογραφική δουλειά ήταν ένα ep που είχε τίτλο In Absence ( κυκλοφόρησε το 2015 ) υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Βεβαίως, ο πρώτος μας δίσκος είναι έτοιμος. Ωστόσο περιμένουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να αποκαλύψουμε κάτι παραπάνω, ευελπιστούμε πάντως ότι μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
 
Προτεραιότητα μας είναι η κυκλοφορία του δίσκου, έχουμε κλείσει κάποια lives και ελπίζουμε και σε κάποιο tour.

Τι προτιμάτε περισσότερο studio ή live;
 
Για να υπάρξει το ένα πρέπει να γίνει και το άλλο. Και τα 2 μας γεμίζουν και μας αρέσουν πολύ, αλλά ίσως κερδίζει το live λόγω της επαφής με το κοινό. Το στούντιο είναι κάπως πιο ψυχρό

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Mask of Prospero;
 
Οι δυσκολίες που υπάρχουν σε εμάς φανταζόμαστε ότι είναι οι ίδιες που υπάρχουν και σε κάθε μπάντα που μοιράζεται το ίδιο όνειρο με το δικό μας. Για παράδειγμα η οικονομική δυνατότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας περιορίζει στο να κάνουμε πράγματα. Άλλη μια δυσκολία είναι το ότι θέλει πάρα πολλή δουλειά ώστε να ξεχωρίσεις όμως με καλή θέληση και αγάπη όλα γίνονται.

Αν και είστε σχετικά νέο σχήμα υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;
 
Θα μπορούσε η υποστήριξη στις νέες μπάντες να ήταν λίγο μεγαλύτερη, γιατί το αξίζουν και η αντιμετώπιση από τα μαγαζιά σε διάφορα θέματα να ήταν λίγο καλύτερη. Αυτά μόνο.

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
Πρώτα από όλα ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, τα φιλιά μας στους αναγνώστες του blog, ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο gig, Καλή συνέχεια!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου